Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

23.9.11

Αθήνα 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

«Να επιτραπεί η εγγραφή των τέκνων πολυτέκνων στις σχολές στις οποίες εισήχθησαν, ανεξάρτητα της ηλικίας των αδελφών τους»


Η κυρία υπουργός καλείται να αντιληφθεί ότι δεν βρίσκεται υπεράνω του Συντάγματος. Επίσης καλείται να συνειδητοποιήσει, ότι η μανία καταδίωξης έναντι των πολυτέκνων σε μία περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα δεν είναι η καλλίτερη και εθνικά επωφελέστερη στάση για το Υπουργείο Παιδείας και την πολιτική του ηγεσία.
Η ερμηνεία που δίνεται από το Υπουργείο στην διάταξη της παρ.11, του άρθρου 59 του Ν 3966 ώστε να μην επιτραπεί η εγγραφή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε παιδιά πολυτέκνων που έχουν έναν αδελφό ή αδελφή που η ηλικία του ξεπερνά το 23 έτος, είναι αυθαίρετη, παράνομη και αντισυνταγματική.
Βάσει του ν.3454/2006 άρθρο 6, παρ.3 «Οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του ν.860/1979 όπως και εκείνοι που την απέκτησαν βάσει των διατάξεων του παρόντος, την διατηρούν ισοβίως και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα.»
Η ερμηνεία του Υπουργείου είναι αυθαίρετη, παράνομη και αντισυνταγματική, βάσει του άρθρου 21 παρ. 2 και 5 και του άρθρου 4 παρ. 1 του Συντάγματος, αφού υποβαθμίζει την ειδική φροντίδα για ορισμένους πολύτεκνους, με κριτήριο την ηλικία των τέκνων, χωρίς να υπάρχει κάποιος σκοπός και ιδιαίτερος αποχρών λόγος και μάλιστα υπέρτερος του σκοπού πού υπηρετεί το άρθρο 21 του Συντάγματος, ενώ αυθαίρετα κι ετσιθελικά θεσπίζει άνιση μεταχείριση για τα παιδιά των πολυτέκνων, πού κάποιο από τα αδέλφια τους υπερβαίνει το 23ο έτος της ηλικίας του έναντι των άλλων που τα αδέλφια τους δεν υπερβαίνουν την ηλικία αυτή.
Η κυρία Υπουργός καλείται να απαντήσει, τι θα κάνει για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε τα τέκνα των πολυτέκνων οικογενειών να μπορούν να εγγράφονται τους σχολές που έχουν πετύχει ανεξάρτητα τους ηλικίας των αδελφών τους.

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ




____________________
Μητροπόλεως 1, 105 57 Αθήνα , τηλ. 210 3709566 fax: 210 370 9569
Κουντουριώτη και Κομνηνάκη 47Γ!, (Εμπορικό Κέντρο Μαλλιαρού), 81 100 Μυτιλήνη,
τηλ. 22510 44301 fax: 22510 40970
E-mail: s.galinos@parliament.gr , sgal11@otenet.gr
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ