Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.9.11

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ & ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ (ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ)



Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. για την κακοποίηση των ζώων.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

(Σχετικά με το θέμα της επερώτησης)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ζώα και μας ενώνουν! Διότι, στους ανθρώπους δεν έχουμε βρει τη συνεννόηση. Η σημερινή συζήτηση είναι μία ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν και πράγματα στα οποία μπορεί να υπάρξει κοινή αφετηρία και κοινή κατάληξη.
Γιατί αγαπώ τα ζώα; Είμαι γιος σανοπώλη και έχω μάθει από μικρός να ταΐζω και να αγαπώ τα ζώα. Τα ζώα πάντα προσφέρουν στον άνθρωπο, ενώ ο άνθρωπος δεν προσφέρει πάντα σε ένα ζώο. Κτηνωδία θα δει κανείς μόνο σε ανθρώπους! Αυτοί που γδέρνουν, αυτοί που βασανίζουν τα ζώα και που πολύ εύκολα θα βασάνιζαν και άνθρωπο καταλαβαίνει κανείς πόσο μίσος έχουν μέσα τους. Εκεί βρίσκονται οι ρίζες του ρατσισμού και του φασισμού.
Έχω 4 λυκόσκυλα που τα υπεραγαπώ και έκανα 4.000 χλμ για να τα βρω! Έπεσα κι εγώ δυστυχώς θύμα κτηνιάτρων. Διότι όπως και στους γιατρούς έτσι και στους κτηνιάτρους υπάρχει εκμετάλλευση.
Υπάρχουν κτηνίατροι που εκμεταλλεύονται το ζώο και το υποβάλλουν σε συνεχείς εγχειρήσεις για να βγάζουν λεφτά. Αυτή είναι μία παράμετρος που η Πολιτεία δεν έχει δει.
Τα ζώα ήταν πάντα δεμένα με τον άνθρωπο και τα συναντάμε διαχρονικά μέσα από την Ιστορία.. Ο μεγαλύτερος ήρωας όλων των εποχών, ο Μ. Αλέξανδρος, παντού σχεδόν απεικονίζεται με τον Βουκεφάλα!
Τα ζώα μας έχουν δώσει αρκετά χαρακτηριστικά από τις ιδιότητές τους. Όταν ένας άνθρωπος είναι αμετακίνητος στο λάθος, δεν καταλαβαίνει ότι είναι λάθος, λέμε ότι έχει "μουλαρώσει". Και τώρα, στη σύγχρονη πολιτική Ιστορία, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι έχουν αυτό το χαρακτηριστικό... Ενώ βλέπουν ότι η χώρα κινδυνεύει "μουλαρώνουν" σε μία άποψη και δεν μετακινούνται! Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι "λεονταρίζουν"... Με την τρόικα, με το έτσι θέλω "θα σου κάνω, θα σου δείξω..." "λεονταρισμοί" οι οποίοι εν συνεχεία μετατρέπονται στο άλλο συμπαθές γρήγορο τετράποδο, το λαγό! Και γίνονται λαγοί! Υπάρχουν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι ενώ βλέπουν να γίνεται συμφορά στον τόπο δεν μιλάνε καθόλου, κοινώς κάνουν την πάπια! Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι μέσα στην αίθουσα που απ΄ έξω φωνάζουν και λένε "θα δείτε τι θα γίνει" και "δεν συμφωνώ με αυτό το νομοσχέδιο και δεν θέλω και θα δείτε μέσα στην αίθουσα..." και έρχονται μετά εδώ και κάνουν την κότα! Αυτά είναι, δυστυχώς, μερικά από τα χαρακτηριστικά των ζώων που έχει εισπράξει ο άνθρωπος, ενώ θα μπορούσε να είχε εισπράξει άλλα χαρακτηριστικά, όπως η φιλία του σκύλου ή η αγάπη του αλόγου.
Μία χώρα εάν θέλει να δείξει πολιτισμό, πρέπει να έχει σωστή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. Να μπει ένα όριο στις ανεξέλεγκτες γεννήσεις, να μπει περιορισμός στο εμπόριο ζώων, τη στιγμή που μάλιστα υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα που ζουν κατά μέσο όρο 1 χρόνο! Γιατί ένα ζώο που θα μπορούσε να ζήσει 14-15 χρόνια να μην έχει τη στοιχειώδη περιποίηση και να πεθαίνει μέσα σε ένα χρόνο;
Τα ζώα εκτός από συντροφιά -που είναι πολύ σημαντικό για τους μοναχικούς ανθρώπους που αναπτύσσουν δεσμούς αγάπης μαζί τους- μπορούν να προσφέρουν και ένα καλύτερο επίπεδο ζωής στον άνθρωπο.
Δεν υπήρξε ποτέ σκύλος προδότης! Δεν υπάρχει παράδειγμα αχαριστίας σε ζώο, παρά μόνο σε ανθρώπους! Εξ ου και η έκφραση: "Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα!", δεν είναι τυχαία!
Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι αυτή τη στιγμή που ενδιαφέρονται και περιμένουν να καταγραφεί ο λόγος μας στο κοινοβούλιο επί του θέματος.
Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που οι γονείς μού έμαθαν την αξία των ζώων! Πρέπει όλοι να κατατείνουμε στην προστασία των ζώων και την περιποίηση των ζώων που μόνο προσθέτουν και ποτέ δεν αφαιρούν!

Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΧΩΡΑ
Πασχίζω εδώ και χρόνια, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση. Δυστυχώς δεν έχει υπάρξει. Εξακολουθώ να το πιστεύω, αν και το ρολόι τώρα έχει φύγει απ΄ το πάρα πέντε και έχει πάει στο και πέντε. Γι΄ αυτό σήμερα πήγα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - και θέλω να τον ευχαριστήσω απ΄ το βήμα τούτο που μου έκλεισε ραντεβού αυθημερόν γιατί νομίζω ότι είναι η μόνη σήμερα πολιτειακή δύναμη η οποία μπορεί να αλλάξει τον ρου των γεγονότων μια που εμείς έχουμε αποδείξει ότι δεν μπορούμε γιατί ο καθένας τραβάει τη ρότα του: Άλλοι θέλουν "επαναστατική γυμναστική", περιμένοντας ίσως την ευκαιρία μετά από πολλές δεκαετίες. Κάποιοι άλλοι έχουν πάρει ένα στείρο δρόμο για πλιάτσικο ψήφων επί του πτώματος της Ελλάδος και βεβαίως υπάρχει και η κυβέρνηση, η οποία παντελώς αδυνατεί να αντιστρέψει ένα κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Και έχουμε και μία τρόικα η οποία απαιτεί διαρκώς, όλο και περισσότερο, μία τρόικα με ανήκεστη πολιτική βλάβη σε ορισμένα πρόσωπα. Έχει ήδη "τελειώσει" ο αντικαγκελάριος, ο εταίρος της κας Μέρκελ, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει ακόμη σκληρότερη η διάθεση εναντίον της Ελλάδας. Και απέναντι σ΄ αυτό, είμαστε στο "διαίρει και βασίλευε". Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια εθνική συνεννόηση. Τώρα! Δεν ξέρω αν θα υπάρχει ακόμα η ευκαιρία αυτή σε ένα μήνα. Τώρα! Γιατί οδηγούμαστε σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες. Γιατί τα νέα σκληρά μέτρα δεν θα τ΄ αντέξει η κοινωνία. Πόσα θ΄ αντέξει η κοινωνία; Ανεργία; Μειώσεις μισθών; Ακρίβεια; Απολύσεις; Εφεδρείες; Εφευρήματα; Και είναι έτοιμοι κάποιοι, οι οποίοι καραδοκούν, την απόγνωση και την αγανάκτηση να την κάνουν κίνημα. Και δεν έχω καμία όρεξη να δω την Ελλάδα, Αργεντινή. Ούτε και να την δω όπως πριν από 65 χρόνια... Αυτός είναι ο προβληματισμός μου τον οποίο και μετέφερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του είπα σαφώς - πράγμα βέβαια που το ξέρει καλύτερα απ΄ όλους ο ίδιος - γιατί έχουμε ένα σοφό Πρόεδρο της Δημοκρατίας- ότι το πράγμα όπως πηγαίνει στριμώχνεται κατά πολύ στη δική του απόφαση. Και θέλω να πιστέψω ότι θα υπάρχουν αποφάσεις που θα τιθασεύσουν κάποιους εγωισμούς για να μπορέσουμε να σώσουμε την πατρίδα, η οποία δυστυχώς σήμερα βρίσκεται κλινικά νεκρή.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ