Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

29.7.11

* Ροντούλης στη Βουλή: «Διαμάντι για την Ελλάδα οι παλιννοστούντες ομογενείς» Απαράδεκτη η πρακτική της Τουρκικής Τράπεζας Ziraat στη Θράκη * Συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ


Ροντούλης στη Βουλή: «Διαμάντι για την Ελλάδα οι παλιννοστούντες ομογενείς»

Απαράδεκτη η πρακτική της Τουρκικής Τράπεζας Ziraat στη Θράκη


«Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν καταλάβαμε ότι είχαμε στα χέρια μας έναν πληθυσμιακό θησαυρό, ένα ακατέργαστο διαμάντι που δεν είναι άλλο από τους παλιννοστούντες ομογενείς Έλληνες. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εργατικοί, μορφωμένοι που θέλουν να ζήσουν ως Έλληνες στην ιστορική τους πατρίδα, στην πατρίδα που τους υποσχέθηκε την ελευθερία της ζωής και της σκέψης», τόνισε στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.
Μεταξύ άλλων, ο Λαρισαίος βουλευτής, τόνισε τα παρακάτω:
«Με αφορμή την σημερινή συζήτηση πρέπει να αναφερθεί ένα πραγματικό περιστατικό που καταδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παλιννοστούντες ομογενείς ‘Έλληνες. Συγκεκριμένα, ομάδα παλιννοστούντων επισκέφθηκαν το υποκατάστημα της ZIRAΑT BANK (πρόκειται για μια τράπεζα τουρκικών συμφερόντων στην Ξάνθη) και ζήτησαν ένα δάνειο. Η απάντηση της τράπεζας, χωρίς δεύτερη σκέψη, ήταν ότι δίδουν δάνειο μόνο σε μουσουλμάνους και έτσι οι παλιννοστούντες Ορθόδοξοι, έφυγαν άπραγοι. Θωρούμε ότι η πρακτική αυτή είναι ένα ράπισμα και για τον ελληνικό λαό και για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και για το διεθνές τραπεζικό σύστημα. Τη στιγμή που καμία τράπεζα δεν δανειοδοτεί με κριτήριο τη θρησκεία, το πράττει αποκάλυπτα τράπεζα τουρκικών συμφερόντων. Οπότε φαίνεται ξεκάθαρα το μίσος της Άγκυρας έναντι του πληθυσμιακού στοιχείου των παλιννοστούντων Ελλήνων στην περιοχή της Θράκης και αυτό γιατί απλούστατα δεν θέλουν την παρουσία αυτών των ανθρώπων. Οι στρατοκράτες της Άγκυρας δεν θέλουν τον ελληνογενή αυτό πληθυσμιακό όγκο στη Θράκη για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε.
Από την άλλη μεριά τι πράττει η Ελληνική Πολιτεία για τους παλιννοστούντες; Θα έπρεπε να προσφέρονται όλα αυτά τα κίνητρα που θα οδηγήσουν στο ρίζωμα των ανθρώπων αυτών στην περιοχή της Θράκης, δηλαδή στέγαση και εργασία. Όμως αντί αυτού η Ελληνική Πολιτεία επιδότησε κάποιους μεγαλοεπιχειρηματίες να φύγουν και να κάνουν επενδύσεις στη Βουλγαρία και στα Σκόπια και όχι στην Θράκη, με αποτέλεσμα να μείνουν χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής άνεργοι. Έτσι αναγκάζονται αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν σε πλήρη ένδεια να ξαναγυρίσουν, εκεί από όπου ήρθαν, γιατί η Ελληνική Πολιτεία τους εγκατέλειψε, αφήνοντάς τους στο έλεος του Θεού.
Είναι γεγονός ότι οι παλιννοστούντες θα μπορούσαν να αποτελέσουν την γέφυρα επαφής με τη ρωσική αγορά και έτσι να ενισχυθούν οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον αγροτικό, τουριστικό και πολιτιστικό τομέα, μέσω αυτών των ανθρώπων. ‘Όμως με τις επαναλαμβανόμενες αστοχίες της Ελληνικής Πολιτείας δεν έχει πραγματοποιηθεί τίποτα.
Πρέπει να επισημανθεί ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να αναζωογονήσει τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις σ’ αυτό το τμήμα του ελληνικού λαού και σε συνεργασία με την Πολιτεία να δώσουν νέα πνοή και ένα καλύτερο μέλλον στους ομογενείς μας που όπως προανέφερα αποτελούν ένα ακατέργαστο διαμάντι για τον τόπο μας», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του στη βουλή ο κ. Ροντούλης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ