Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

26.7.11

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Θέμα: «Ληξιπρόθεσμες Οφειλές»


Παρά τις συνεχείς φοροεπιδρομές και την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, τα δημόσια έσοδα -όπως φαίνεται και από τα στοιχεία του Προϋπολογισμού- εξακολουθούν να παρουσιάζουν κάθετη πτώση.
Πιο συγκεκριμένα, Τα καθαρά έσοδα του εξαμήνου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2011, αποκλίνουν σταθερά από τον προβλεπόμενο στον Προϋπολογισμό στόχο κατά 3,26 δις € ή 13 %!, ενώ η υστέρηση των εσόδων για το ίδιο εξάμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010 αγγίζει το 8,3 % ή 1,98 δις €, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!
Την ίδια στιγμή, οι συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το Υπουργείο Οικονομικών, αυξάνονται συνεχώς. Επισημαίνεται, ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από άμεσους και έμμεσους φόρους και από μη φορολογικά έσοδα που τον Οκτώβριο του 2009 ήταν περίπου 31 δισ. ευρώ, σήμερα έχουν ξεπεράσει, όπως επισημαίνουν τα στοιχεία του περασμένου Ιουνίου, τα 41 δισ. ευρώ. Κατόπιν τούτου:

ΕΡΩΤAΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1.Που οφείλεται η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τα τελευταία 2 χρόνια ;
2.Ποιο ήταν το ακριβές ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών την 31/12/2009, 31/12/2010 και 30/6/2011 ;
3.Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να πετύχει τη μείωσή τους ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Βρούτσης
Βουλευτής Κυκλάδων
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ