Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

13.5.11

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

Ο Εισηγητής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κ. Αϊβαλιώτης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του Πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens, τόνισε τα εξής:



Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ.):
«Γερμανοί και μίζες παντού, από την ΜΑΝ και τα υποβρύχια μέχρι τη SIEMENS και τα γερμανικά άρματα μάχης!
Με αυτήν την εταιρεία-μπουμπούκι, λοιπόν, και τους εκλεκτούς της, πολιτικούς και άλλους, παλέψαμε επί ένα χρόνο, αφιερώνοντας χίλιες ώρες συνεδριάσεων, διαβάζοντας εννιακόσιες πενήντα χιλιάδες σελίδες δικογραφίας και εξετάζοντας εκατόν πενήντα μάρτυρες, πολλοί εκ των οποίων ήταν αυτό που λέει ο λαός «λαμόγια». Ήταν απατεώνες, ήταν εν ψυχρώ ψεύτες, άλλοι ήταν ύποπτοι για κατασκοπεία, κάποιοι ήταν φοβισμένοι και λίγοι -αυτή είναι η άποψή μας- είπαν την αλήθεια. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι με κάποιους απ΄ αυτούς ουδέποτε -και έχει δίκιο ο κ. Αποστολάκος- έχει ασχοληθεί η Δικαιοσύνη. Ποτέ. Στην Εξεταστική ήρθαν για πρώτη φορά.
Για όλη αυτή τη διαδικασία παραιτηθήκαμε της αμοιβής μας. Δεν εισπράξαμε ούτε ένα ευρώ. Ενδεικτικό δε της κακοπιστίας είναι ότι, παρότι δεν πήραμε δεκάρα, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ακόμα ισχυρίζονται ότι παίρναμε δήθεν 200 τόσα ευρώ ανά συνεδρίαση. Αυτούς ας τους κατατάξουμε στους κατ΄ ευφημισμό δημοσιογράφους, αυτούς δηλαδή οι οποίοι έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια και τους αναγνώστες και τους τηλεθεατές τους.
Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι άλλοι, ανώνυμοι πάντα, εκβιαστές των blogs, οι οποίοι στοχοθέτησαν επί ένα χρόνο μέλη της Επιτροπής. Άλλος εμφανιζόταν με βίλα στις Βρυξέλλες, άλλος έκτιζε ανύπαρκτο σπίτι-παλάτι στην Εκάλη, άλλον από εμάς, προχθές μόλις, τον απειλούσαν με σκάνδαλο δήθεν πλαστογραφίας, ώστε να προσέξει τι θα πει στη σημερινή συνεδρίαση.
Έχω καταγγείλει μέσα στην Εξεταστική -θα το θυμάται και ο Πρόεδρος της Εξεταστικής- ότι αυτό εδώ το κινητό είχε ηχώ, όταν μιλούσα, ακούγονταν συνεχώς ξεροί ήχοι και κάποιοι είχαν προτίμηση, κύριε Αποστολάκο -σωστά το είπατε- γύρω στις 04.00΄-04.30΄ κάθε πρωί να παίρνουν πάντα ανώνυμα και από απόκρυψη και να λένε διάφορα. Και όλα αυτά, μόλις μου έκανε ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού την τιμή να με ορίσει μέλος εκ μέρους του κόμματος στην Εξεταστική. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Επί ένα χρόνο μάλλιασε η γλώσσα μου να ζητώ στην Εξεταστική να ανοίξουν λογαριασμοί ταμείων και ταμιών και να κληθούν οι τρεις πρώην Πρωθυπουργοί, ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Σημίτης και ο κ. Καραμανλής. Και όλα αυτά, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα το αρνούνταν. Ξαφνικά, στις 6 Φεβρουαρίου, δυο εβδομάδες μετά το τέλος των εργασιών, διαβάζω έκπληκτος συνέντευξη του κ. Ραγκούση στη «Realnews», στην οποία λέει ότι θα πρέπει να ελεγχθούν οι πρώην Πρωθυπουργοί. Καταθέτω τη συνέντευξη του κ. Ραγκούση.
Στην ίδια εφημερίδα βλέπω ότι ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του-αναδημοσίευση από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», αναφέρει επί λέξει: «Η Επιτροπή έπρεπε να έχει το θάρρος να πει την αλήθεια, ότι τα δύο μεγάλα κόμματα ενισχύθηκαν από τη SIEMENS». Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής», αναδημοσίευση επίσης στη «Realnews».
Εν τω μεταξύ, είχαμε ζητήσει συνολικά είκοσι δύο φορές γραπτώς και προφορικώς να κληθούν οι πρώην Πρωθυπουργοί ως μάρτυρες. Καταθέτω στα Πρακτικά μία από τις επιστολές που έκανα προς τον αγαπητό Πρόεδρο, τον κ. Βαλυράκη.
Είχαμε ζητήσει να κληθούν, ώστε να μας ενημερώσουν ο μεν κ. Μητσοτάκης ποιος τον ανέτρεψε το ΄93. Αυτό είχε πει δημοσίως ο κ. Μητσοτάκης, ότι τον ανέτρεψαν οικονομικά συμφέροντα. Ποιοι ήταν, λοιπόν, οι «φουσκωτοί» οικονομικών συμφερόντων που τον ανέτρεψαν το 1993;
Είχα ζητήσει να κληθεί ο κ. Σημίτης, για να μας πει γιατί έγιναν οι τερατώδεις σε ύψος αναθέσεις σε ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ, των τρένων, του C4I και τι έγινε με το 1.000.000 μάρκα στον κ. Τσουκάτο. Αυτό ήθελα να μας πει ο κ. Σημίτης. Δεν εκλήθη.
Ο κ. Καραμανλής ήθελα να μας πει γιατί δεν κατήγγειλε, ούτε επαναδιαπραγματεύτηκε καμία από αυτές τις συμβάσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες ήταν μαμούθ, γιατί άφησε στο σκοτάδι τις προμήθειες των Ολυμπιακών Αγώνων και συνέχισε κανονικά να εκτελεί συμβάσεις, ενώ όλοι μιλούσαν για μιζοδοσία από τη SIEMENS. Γράφει το «ΒΗΜΑ» στις 14 Ιουλίου: «Αλώνιζε και στα νοσοκομεία η SIEMENS». Καταθέτω στα Πρακτικά το δημοσίευμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ».
«Μια λυχνία SIEMENS έκανε όσο ένα μηχάνημα καινούριο». Και αυτό μας κατατέθηκε στα Πρακτικά της Επιτροπής. Αλώνιζε, όμως, η SIEMENS και στους εξοπλισμούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Βλέποντας ότι πλημμελώς μόνο εξετάζονται οι «λαμογιές» και στην υγεία και στην άμυνα, στέλνω νέα επιστολή στον κ. Βαλυράκη στις 7 Οκτωβρίου 2010, ζητώντας εις βάθος διερεύνηση, αφού η Δικαιοσύνη επί έξι χρόνια ελάχιστα έκανε. Την καταθέτω στα Πρακτικά.
Ζητάμε, λοιπόν, διερεύνηση και στην υγεία και στους εξοπλισμούς στις 7 Οκτωβρίου 2010.
Εν τω μεταξύ, κομματικά ταμεία και κομματικοί ταμίες μένουν μακράν του βεληνεκούς της Εξεταστικής. Κανείς λογαριασμός δεν ανοίγει. Ο ένας ταμίας πέθανε, ο άλλος δεν θυμόταν, ο τρίτος δεν ήξερε και έτσι μένει μόνο μετέωρη η σαφής δήλωση του κ. Τσουκάτου για το 1.000.000 γερμανικά μάρκα.
Περιέργως δε ο κ. Σημίτης στο πολυσέλιδο υπόμνημα, που το ονομάζει δελτίο τύπου και το οποίο μας έκανε την τιμή μόλις προχθές να μοιράσει, ενώ η Εξεταστική συνεδρίαζε επί ένα χρόνο, δεν αναφέρει κάτι γι΄ αυτό το 1.000.000 του κ. Τσουκάτου. Γι΄ αυτό που είπε ο κ. Τσουκάτος και το ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρει τίποτε. Ήταν, όμως, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τότε ο κ. Σημίτης.
Σημειωτέον ότι ο κ. Σημίτης αφήνει και ένα σωρό αιχμές για συντρόφους του μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., που τους έκανε μάλιστα κατ΄ επανάληψη Υπουργούς και ένας είναι και ο παριστάμενος κ. Καστανίδης. Όποιος διάβασε το υπόμνημα του κ. Σημίτη θα δει τι γράφει για τον κ. Καστανίδη.
«Η πρόταση του κ. Καστανίδη προέβλεπε ρητά την εξαίρεση των προγραμματικών συμφωνιών από τον έλεγχο της Αρχής, την οποία προτείνατε. Δηλαδή, και αν ακόμη γινόταν δεκτή η πρότασή του, θα εφαρμοζόταν για τις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΤΕ η ίδια διαδικασία που εφαρμόστηκε». Είναι με μαύρα γράμματα, ότι δηλαδή αυτό που προτείνατε ήταν κενό γράμμα.
Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. «Ο κ. Καστανίδης, εάν είχε πρόβλημα ηθικής τάξεως, όπως λέει η Νέα Δημοκρατία, γι΄ αυτό απεχώρησε από την Κυβέρνηση. Γιατί, όμως, έγινε και πάλι μέλος της Κυβέρνησης το 2003;». Ο κ. Σημίτης το αναφέρει αυτό στο υπόμνημα-δελτίο τύπου που μοίρασε.
Εν τω μεταξύ, εμείς συνεχίζουμε να ζητάμε έλεγχο των ταμείων και των ταμιών. Καταθέτω στα Πρακτικά άλλη μια επιστολή με ημερομηνία 1η Οκτωβρίου του 2010.
Στόχος, βέβαια, των παλιών κομμάτων είναι να φορτωθούν τα πάντα ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης και να πούμε ότι κάναμε διερεύνηση.
Εν τω μεταξύ, στη δικογραφία εμφανίζεται και έμβασμα μέσω της Αγροτικής προς την Εταιρεία Μελέτης Προβλημάτων-Δράσεων Νέας Γενιάς που έχει δημιουργήσει η νεολαία ΠΑΣΟΚ, όπου φαίνεται ότι κατατέθηκε από τη SIEMENS ενίσχυση το 2003, κατόπιν επιστολής προς τη SIEMENS από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ. Αυτή η χορηγία ζητήθηκε, για να ενισχυθεί φεστιβάλ το οποίο έκανε η νεολαία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Υπάρχει επιστολή προς την κυρία Τσακάλου, γραμματέα του κ. Χριστοφοράκου. Εδώ είναι η επιστολή. Νεολαία ΠΑΣΟΚ, με συνοδευτική σελίδα και από πίσω την επιστολή προς την κα Τσακάλου, γραμματέα του Χριστοφοράκου, όπου ζητούνται χρήματα. Ιδού και το έμβασμα της Αγροτικής Τράπεζας προς τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ.
Τι θα ήταν αυτό το φεστιβάλ; Υπάρχει λεπτομερής αναφορά στην επιστολή προς την Τσακάλου για τη συναυλία που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Μάριος Φραγκούλης, αλλά και ο λαϊκός καλλιτέχνης του κλαρίνου, ο Γιώργος Μάγκας. Ένα σωρό δραστηριότητες ζητάει η νεολαία ΠΑΣΟΚ να ενισχυθούν από τη SIEMENS με δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Καταθέτω και το έμβασμα της Αγροτικής Τράπεζας και τις δραστηριότητες με τον κ. Γιώργο Μάγκα και τον κ. Μάριο Φραγκούλη και όλους τους υπόλοιπους και τα κόστη, τα οποία είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ, λες και είναι μαρουλόφυλλα.
Μιας και αναφέρθηκα στην δικογραφία, έχω εδώ το ημερολόγιο Χριστοφοράκου. Βλέπουμε τις άριστες σχέσεις της SIEMENS με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου. Μαξίμου δεν γράφει εδώ; Το ημερολόγιο Χριστοφοράκου είναι, κύριοι συνάδελφοι.
Γυρίζω σελίδα. Δώρα. Γράφει για δώρα σε ανθρώπους οι όποιοι δούλευαν στο Μαξίμου. ΠΑΣΟΚ βλέπω εδώ. Είναι από το ημερολόγιο Χριστοφοράκου. Ένα κατεβατό δώρα προς ανθρώπους που δούλευαν στο ΠΑΣΟΚ και στο Μέγαρο Μαξίμου. Καταθέτω, λοιπόν, στα Πρακτικά της Βουλής και αυτό το στοιχείο της δικογραφίας.
Η SIEMENS, όμως, δεν έκανε μόνο δώρα. Όπως προκύπτει από τους σκληρούς δίσκους που κατατέθηκαν -προσέξτε- στις 7 Ιουνίου του 2010, δηλαδή τέσσερα χρόνια και βάλε από το ξέσπασμα του σκανδάλου και αφού κάποιοι από εμάς εννέα φορές έχουμε ήδη ζητήσει στην Εξεταστική να γίνει αιφνιδιαστική επίσκεψη στη SIEMENS και να κατασχεθεί ό,τι υπάρχει. Με πολλά ζόρια, γίνεται η κατάσχεση στις 7 Ιουνίου 2010. Σε αυτούς τους σκληρούς δίσκους βλέπουμε ότι ο Χριστοφοράκος και η SIEMENS ενημερώνονταν καθημερινά -κρατηθείτε!- για τις αδυναμίες και τις προσωπικές στιγμές του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, των πολιτικών Αρχηγών, των Υπουργών. Καταθέτω στα Πρακτικά της Βουλής ομολογία-μαγνητοφώνηση του κ. Καραμανλή εν πτήσει προς τη Βιέννη.
Αυτό εδώ πήγαινε κάθε μέρα στον Χριστοφοράκο. Λέει ο Καραμανλής: «Παραιτούμαι από την προσπάθεια να κάνω κάτι γι΄ αυτόν τον τόπο. Πίστευα ότι θα μπορούσα κάτι να καταφέρω. Ας τελειώνω καλύτερα μια ώρα αρχύτερα». Με τα λόγια αυτά μαγνητοφωνημένα ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στην έκθεση προς τον Χριστοφοράκο εν πτήσει προς τη Βιέννη. Το καταθέτω στα Πρακτικά.
Σε άλλο σημείο ο Χριστοφοράκος μαθαίνει και για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στη Vodafone. Διαβάζω άλλη αναφορά, η οποία φτάνει προς τον Χριστοφοράκο, με ημερομηνία 13.02.2006: «Παρακολούθηση» -παρακαλώ!- «του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τότε, του κ. Παπανδρέου. Είχε προηγηθεί η απόλυτη συνεννόηση των Αρχηγών των δυο μεγάλων κομμάτων. Η συνεννόηση έλαβε χώρα στην οικία Παπανδρέου τη νύχτα της περασμένης Τρίτης προς Τετάρτης, στην οποία ο Πρωθυπουργός Καραμανλής έφτασε με ιδιωτικό αυτοκίνητο μάρκας HONDA, με σκούρα τζάμια» -ακούστε λεπτομέρειες, κύριοι συνάδελφοι!- «με τη συνοδεία έμπιστου συγγενούς του που ήταν και ο οδηγός. Φυσικά, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς συζητήθηκε στο μικρό προσωπικό γραφείο του κ. Παπανδρέου εκείνη τη νύχτα, αν και στην περίπτωση αυτή μεγαλύτερη σημασία έχει το γεγονός της επίσκεψης». Ξέρει, λοιπόν, η SIEMENS εάν πηγαίνει με αυτοκίνητο μάρκας HONDA ο Πρωθυπουργός στο σπίτι του κ. Παπανδρέου, για να συζητήσουν για τη Vodafone. Τι δουλειά είχε αυτή η παράξενη εταιρία να παρακολουθεί κινήσεις πολιτικών, Πρωθυπουργών, πολιτικών Αρχηγών μέσα στα άγρια βράδια και να ξέρει ότι μαγνητοφωνήθηκε ο Πρωθυπουργός;
Κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι τι γίνεται και γιατί γίνεται; Η δικαιοσύνη που βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια; Τι σημαίνουν τα μηνύματα, μεταξύ των στελεχών της Siemens που μαρτυρούν κυκλική κίνηση χρημάτων;
Διαβάζω: «Γειά σου Διονύση, φεύγω για Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη για δύο ημέρες. Εάν είναι δυνατόν, επιβεβαίωσε πότε θα γίνει η πληρωμή. Παίρνει πέντε εργάσιμες ημέρες για να φτάσουν τα χρήματα από τη Siemens στις ΗΠΑ και δύο ημέρες για να επιστρέψουν τα χρήματα στην Ελλάδα για την πληρωμή των ελληνικών υποχρεώσεων. Καταλαβαίνεις την ανησυχία μου».
Στοιχείο της δικογραφίας, το οποίο καταθέτω στα Πρακτικά.
Άλλη επικοινωνία, μεταξύ στελεχών της Siemens.
«Θυμάσαι την βρετανική εταιρεία και τον Έλληνα που τους πήρε τα 25.000.000; Τον τσακίσαμε. Σε ένα μήνα ερευνών και επιθέσεων τον φέραμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και συμβιβάστηκε για 33.000.000. Οι Βρετανοί αναχωρούν αύριο. Η Κυβέρνηση αναφέρει ότι είναι πολύ ευχαριστημένη. Θα ξέρω πολύ περισσότερα αύριο από τον «μεγάλο άνδρα»». Ποιος είναι ο «μεγάλος άνδρας»;
Στο σκοτάδι είναι, όμως, και οι λόγοι της πρεμούρας της ελληνικής Siemens να ιδρυθεί γραφείο αντιπροσωπείας στα Σκόπια, καθώς και τα αλλεπάλληλα ταξίδια και μηνύματα του Χριστοφοράκου προς τη μητρική εταιρεία, όπου ο κ. Χριστοφοράκος αναφέρει τα Σκόπια ως Μακεδονία, μιλάει για Μακεδονική Κυβέρνηση, για Μακεδόνα Πρωθυπουργό και Μακεδόνες αξιωματούχους.
Καταθέτω, λοιπόν, το e-mail που έστειλε ο κ. Χριστοφοράκος προς τη μητρική εταιρεία με το όνομα Mazedonische Regierung -Μακεδονική Κυβέρνηση κ.ο.κ- διότι όταν του έθεσα το ζήτημα σε off the record συζήτηση που κάναμε στο Μόναχο όταν πήγα με την Εξεταστική, μου είπε ότι αγαπάει την Ελλάδα και ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε αυτούς τους όρους. Εδώ είναι οι όροι, γραμμένοι από τον ίδιο. Είναι γνωστό ότι scripta manent.
Επίσης, ο Ο.Τ.Ε θα πρέπει να μας πει σε τι αφορούν οι ανταλλαγές επιστολές με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας; Το βλέπετε, αγαπητοί συνάδελφοι; Republic of Macedonia. Στέλνουν επιστολή στον Ο.Τ.Ε - Hellenic Telecommunications Organisation. Πώς αλληλογραφούν με αυτόν τον προκλητικό όρο οι Σκοπιανοί με τον Ο.Τ.Ε; Δεν μάθαμε ποτέ σε τι θέμα αφορούσε αυτή η ιστορία, αν αντέδρασε ποτέ ο Ο.Τ.Ε σε αυτή την καρπαζιά των Σκοπιανών.
Καταθέτω, λοιπόν, και αυτή την επιστολή που στέλνει η ψευτοδημοκρατία της Μακεδονίας προς τον Ο.Τ.Ε και περιμένω να δω ποια ήταν η απάντηση του Ο.Τ.Ε.
Και μια και αναφέρθηκα στο ταξίδι της Εξεταστικής στο Μόναχο, ζήσαμε εκεί κάποιες περίεργες καταστάσεις όταν πήγαμε με τους άλλους συναδέλφους, με την παράξενη τακτική της Γερμανίδας Εισαγγελέως, η οποία επέμενε με πάθος πρώτον, να μην τεθεί στον Χριστοφοράκο η ερώτησή μου για τα 100.000.000 μίζες και δεύτερον, δεν ήθελε κατά κανένα τρόπο να τεθεί η ερώτηση για τη σχέση της Siemens με τα Σκόπια.
Όσο για το τι ζήσαμε εκεί, για τους χαλασμένους υπολογιστές, θα το θυμάται ο κ. Παφίλης. Χαλασμένοι υπολογιστές κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, χάθηκαν αρχεία με τις απαντήσεις του Σίκατσεκ, έπεφτε το σύστημα ξαφνικά ενώ κατέθεταν οι διάφοροι λόγω βλάβης κ.λπ. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, το Σπίγκελ ακόμη θα έγραφε για εμάς μειωτικά άρθρα. Συνέβησαν όλα τα παραπάνω ρεζιλίκια στην προηγμένη Γερμανία, αλλά δεν τρέχει τίποτε.
Κατόπιν, όμως, αυτού του γεγονότος και αφού είδαμε ότι υπεύθυνοι της Siemens έπασχαν προφανώς από ομαδική αμνηστία, αρνήθηκα ως μέλος της Εξεταστικής να συμπράξω σε αυτό το κουκλοθέατρο και δεν μετείχα σε κανένα από τα επόμενα ταξίδια στο Μόναχο. Και για να κατανοηθεί το απόλυτο επίπεδο προστασίας -απόλυτο τονίζω- της Siemens από την επίσημη Γερμανία, θα πρέπει απλώς να σημειώσουμε ότι επόπτης διαφάνειας είχε οριστεί ο κ. Τεό Βάιγκελ ο οποίος είναι μεγαλοστέλεχος πρώην των Χριστιανοδημοκρατών και Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας όταν μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ.
Ο Βάιγκελ, λοιπόν, ήρθε και κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής στο πρώτο ταξίδι στο οποίο μετείχα στο Μόναχο και είπε ότι δεν ξέρει τίποτε για το παρελθόν, δεν θυμάται τίποτε, δεν ήταν αρμοδιότητά του.
Επ΄ ευκαιρία θα ήθελα να πληροφορηθώ από την ελληνική Κυβέρνηση εάν πράγματι προσέλαβε πριν λίγες ημέρες την εταιρεία νομικών συμβουλών Χόνγκαν Λάβελς, η οποία στο πελατολόγιό της έχει και τη Siemens. Θα πρέπει να το μάθουμε αυτό. Ισχύει ότι η εταιρεία αυτή προσελήφθη από την ελληνική Κυβέρνηση; Γιατί στις 11 Φεβρουαρίου βλέπω με ανακοίνωσή της να ενημερώνει ότι αναλαμβάνει την εκπροσώπηση του τμήματος τηλεπικοινωνιών της Siemens. Θα έχει εμάς πελάτες και θα έχει και τη Siemens παράλληλα πελάτη; Αυτό το τμήμα τηλεπικοινωνιών της Siemens έχει εμπλακεί εδώ στην Ελλάδα στο σκάνδαλο με τις μίζες. Γνωρίζει η Κυβέρνηση ότι αυτή η εταιρεία νομικών συμβούλων φαίνεται να έχει συνεργαστεί και με το τμήμα διαφάνειας της Siemens με τον κ. Βάιγκελ, ο οποίος είχε πάθει αμνησία και δεν θυμόταν τίποτε; Το ξέρουμε ότι αυτή η εταιρεία είχε συνεργαστεί με κομμάτι της Siemens στο παρελθόν και συνεργάζεται και τώρα;
Και ενώ έβραζε αυτό το σκάνδαλο, ο κόσμος στην Ελλάδα ζητούσε δικαιοσύνη, τιμωρία των «λαδιάρηδων» πολιτικών, δήμευση των περιουσιών τους υπέρ του δημοσίου, έρχεται η ΔΕΗ επί ΠΑ.ΣΟ.Κ. και υπογράφει πριν έξι μήνες, σαν να μην τρέχει τίποτε. Σύμβαση -λέει- προμήθειας μονοφασικών ρυθμιστών τάσης από τη Siemens και της δίνει άλλα 2.000.000 ευρώ.
Δηλαδή, αντί να μπει αυτή η εταιρεία σε καραντίνα μέχρι να δώσει τα ονόματα των μιζαδόρων και να αποζημιώσει την Ελλάδα για τη ζημιά που έπαθε, μία κρατική εταιρεία, η ΔΕΗ, της δίνει άλλα 2.000.000 ευρώ για ρυθμιστές τάσης.
Καταθέτω, λοιπόν, στα Πρακτικά της Βουλής την ανταλλαγή των e-mail, όπου το υπογράφει και στέλεχος της ΔΕΗ για τη σύμβαση για άλλα 2.000.000 ευρώ στη Siemens, η οποία υπεγράφη από τη ΔΕΗ τον περασμένο Οκτώβριο.
Μιλάμε για μία εταιρεία, η οποία είχε απ΄ ό,τι φαίνεται μεγάλο ενδιαφέρον για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Κρατηθείτε. Την 1η Δεκεμβρίου του 2008, πριν δυόμισι χρόνια, υπάρχει αποστολή εκτενούς ενημερωτικού στα Αγγλικά από την Αθήνα, όπου αναφέρεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών -1 Δεκεμβρίου 2008- στην Ελλάδα. Ακτινογραφούνται όλα τα Κόμματα της Βουλής. Αναλύεται ιδιαιτέρως η πολιτική τακτική του ΛΑΟΣ και του Προέδρου του κ. Καρατζαφέρη. Κατάπληξη, όμως, αποτελεί και το γεγονός ότι ασχολούνται με το δημόσιο χρέος μας οι κύριοι της Siemens -πριν δυόμισι χρόνια, επαναλαμβάνω- όπου αναφέρεται και διαβάζω επί λέξει: «Στο άμεσο μέλλον θα υπάρχει πρόβλημα εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους, κάτι που θα οδηγήσει σε σκληρότερους όρους». Ενώ η ακρίβεια των προβλέψεων ανατριχιάζει τον αναγνώστη, αφού η Siemens προβλέπει και υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και παράλληλα αδυναμία του ελληνικού κράτους να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Τι έγινε; Τον Δεκέμβριο του 2008, ήξερε η Siemens με ακρίβεια αυτά που ζούμε εμείς σήμερα;
Το καταθέτω επίσης στα Πρακτικά.
Συμπέρασμα: Ένα χρόνο η Εξεταστική για την υπόθεση Siemens στο σύνολό της απέτυχε παταγωδώς και αυτό δεν είναι αιχμή για τον συμπαθή σε όλους Πρόεδρό της. Δεν μπόρεσε να βρει τη διακίνηση μαύρου χρήματος. Δεν βρέθηκαν λογαριασμοί πολιτικών προσώπων, αν φυσικά εξαιρέσει κανείς τα ψυχία του κ. Μαντέλη και του κ. Τσουκάτου, ενώ πάντα παραμένει μυστήριο που πήγαν τα 100.000.000 για τα οποία κατετέθη ότι δόθηκαν ως μίζες. Δεν δέχθηκαν τα υπόλοιπα Κόμματα να κληθούν οι τρεις πρώην Πρωθυπουργοί. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η Κυβέρνησή του ανετράπη το ΄93, ο κ. Σημίτης και ο κ. Καραμανλής, για να διερευνήσουμε τι γνωρίζουν. Δεν δέχθηκαν τα δύο μεγάλα Κόμματα να ψάξουν τα ταμεία και τους ταμίες, όπως ζητήσαμε κατ΄ επανάληψη προφορικώς και γραπτώς. Υπάρχουν, λοιπόν, σκοτεινά σημεία σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις στις οποίες ενεπλάκη η Siemens. Ο.Τ.Ε, C4I, Υπουργείο Πολιτισμού, τομέας υγείας και φυσικά τομέας εθνικής άμυνας για τον οποίο τα είπαμε και πιο πριν. Μέσα Ενημέρωσης και κοινή γνώμη έχουν πεισθεί ότι τα δύο παλαιά Κόμματα δίνουν ανθρώπους από τα πολιτικά νεκροταφεία τους. Υπάρχουν πρόσωπα τα οποία επί βδομάδες μονοπωλούσαν τα πρωτοσέλιδα και τα δελτία ειδήσεων και δεν αναφέρονται καν στο πόρισμα της πλειοψηφίας. Καθόλου.
Είναι πολύ σοβαρό να αθωωθούν ένοχοι. Ακόμη χειρότερο είναι να ενοχοποιηθούν αθώοι. Πρέπει, λοιπόν, να συνεχιστεί στα πλαίσια μίας Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής η διερεύνηση. Ο λαός θεωρεί ως μη γενόμενη τη μέχρι σήμερα διαδικασία, καταγγέλλει τους συμψηφισμούς μεταξύ των δύο παλαιών Κομμάτων σε κάθε επίπεδο. Εμείς εξετάζουμε το ενδεχόμενο να μη συμμετάσχουμε στην Προανακριτική, εάν δεν δεσμευθούν εκ των προτέρων οι ηγεσίες των Κομμάτων ότι θα ανοίξουν τα κομματικά ταμεία και οι λογαριασμοί όσων ήταν κομματικοί ταμίες και ότι δεν θα μπουν ασπίδες σε πρώην Πρωθυπουργούς. Όπως έγινε εξάλλου και σε άλλες περιπτώσεις, όπως είναι το Βατοπέδι.
Είναι αδιανόητο μέχρι σήμερα τα όργανα του ελληνικού κράτους να μην έχουν ασχοληθεί με τις υπερτιμολογήσεις, με το τι ζημιά έχουμε πάθει. Είναι απαραίτητο να κληθεί η Siemens να καταβάλει όλα τα κεφάλαια, τα οποία διαφθείροντας εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος, εισέπραξε παρανόμως. Αν η Siemens δεν καταβάλει τα ποσά, τα οποία θα αποκαλύψει ο κρατικός έλεγχος επιτέλους, θα πρέπει προφανώς να αποβληθεί από κάθε διαγωνισμό προμήθειας που λαμβάνει η χώρα στην ελληνική επικράτεια. Είναι δε εντυπωσιακό, το πόσο βραδυκίνητοι είναι οι συγκεκριμένοι κρατικοί φορείς, αλλά και η δικαιοσύνη στη διερεύνηση της υπόθεσης.
Τέλος, ο τρόπος απόδρασης τριών διαφθορέων, του Χριστοφοράκου και του Καραβέλα επί Νέας Δημοκρατίας και του Γιούνγκ επί ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν έχει ερευνηθεί από κανέναν. Η δε δικαιοσύνη εκινείτο με τρομερά αργούς ρυθμούς, δίνοντας το χρόνο στους διαφθορείς να εξαφανίσουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Είναι δε χαρακτηριστικό και καθοριστικό αυτό που είπε ο κ. Αποστολάκος ότι έξι χρόνια μετά δεν έχει υπάρξει ακροατήριο. Μιζαδόροι και μιζοδότες κυκλοφορούν ελεύθεροι εντός και εκτός της Ελλάδος.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός αρνείται να συμμετέχει στην προσπάθεια κοροϊδίας του ελληνικού λαού που καλείται συνεχώς να πληρώνει τα σπασμένα. Ζητεί την παραδειγματική τιμωρία όλων των πολιτικών που είναι εμπλεγμένοι στο ράλι της μίζας. Ζητεί τη δήμευση των περιουσιών τους και ζητεί να σταματήσουν οι κυβερνητικές ακρότητες με τη Siemens. Να δοθούν επιτέλους αποζημιώσεις στο ελληνικό δημόσιο. Σημαντικό μέρος, λοιπόν, του δημόσιου χρέους μας είναι επαχθές, οφείλεται σε μιζοδοσίες και υπερκοστολογήσεις. Αυτό το επαχθές μέρος του δημόσιου χρέους που έχει τις ρίζες του στην τακτική εταιρειών «μπουμπουκιών», όπως είναι η Siemens, θα πρέπει να δηλώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν το αναγνωρίζουμε ως χώρα και αρνούμαστε να το καταβάλουμε.
Ευχαριστώ πολύ.»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ