Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

13.5.11

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

Αθήνα, 13 Μαΐου 2011


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση του Πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens, τόνισε τα εξής:



ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΗΜΙΤΗ-ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ:
Υπήρξε σήμερα κομφούζιο γιατί ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι δεν θα κατατεθούν σήμερα οι επιστολές (μεταξύ Σημίτη-Καστανίδη το 1997) ενώ ο Υπουργός Επικρατείας είπε ότι έχουν κατατεθεί.
Αλλά η διαμαρτυρόμενη σήμερα ΝΔ να θυμηθεί ότι όταν ο ΛΑ.Ο.Σ. στην Εξεταστική Επιτροπή ζήτησε 22 φορές να κληθεί ο κ. Σημίτης για τους ίδιους λόγους για τους οποίους επαναστάτησε σήμερα η ΝΔ, τότε διαφωνούσε!!
Μόνο ο κ. Παφίλης από το ΚΚΕ είχε πει "ναι" στην ψηφοφορία που έγινε. Αποδεικνύεται ότι εμείς είχαμε δίκιο και κάνατε λάθος μεγάλο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ:
Θα μπορούσε κανείς να βγάλει σήμερα αβίαστα το συμπέρασμα πως έχουμε σπαταλήσει τόσες εργατοώρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να ελέγξουμε ανομήματα Υπουργών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για να ψάχνουμε και να μη βρίσκουμε ποιος και πότε τα πήρε και ποιο το μέγεθος της ζημίας που υπέστη το Δημόσιο.
κ. Παμπούκη, δε χρειάζεται ιδιαίτερη σοφία για να την υπολογίσουμε. Βρίσκεται πόσους π.χ. μαγνητικούς τομογράφους πήραμε από τη Siemens και καλείτε τα ιδιωτικά Νοσοκομεία -π.χ. τον Αποστολόπουλο και όποιον άλλον- ή και τον ομόλογό σας π.χ. τον Ισπανό, και τους ρωτάτε πόσο τα πήραν το ένα αυτοί. Αφαιρείται αυτή τη μέση τιμή από αυτήν που τα αγοράσαμε εμείς, το πολλαπλασιάζετε με τον αριθμό των τεμαχίων που πήραμε και βρίσκετε το "καπέλο".
Αυτό είναι το επαχθές χρέος: Τα "καπέλα" που μας βάλανε λόγω των επίορκων Υπουργών και τα πληρώσαμε και δεν δώσαμε τα λεφτά αυτά σε δόσεις δανείων.
Η Αμερική πίεσε τη Μέρκελ και πήρε μεγάλη αποζημίωση. Εμείς μπορούμε με αυτήν την κυβέρνηση να το κάνουμε;

ΓΙΑ "ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΣ"
Μήπως κάποιοι που γνώριζαν πέρασαν "transit" από την Εξεταστική λόγω διασυνδέσεων; Και έχουμε στοιχεία που προκύπτουν από τη γερμανική δικαιοσύνη ότι 100 εκατομμύρια δόθηκαν σε κόμματα και Υπουργούς. Ποια ήταν τα κόμματα τότε; Ήταν πολλά;
Έρευνα σε ταμεία και ταμίες έγινε;
Η υπόθεση του κ. Τσουκάτου πέρασε ξώφαλτσα και στο υπόμνημά του ο κ. Σημίτης δε λέει κουβέντα για τον Τσουκάτο, ούτε για το Μαντέλη που ήταν ο πλέον στενός του συνεργάτης.
Φωνάζαμε εμείς στην Επιτροπή να κληθεί ο Σημίτης. Και το Βήμα στις 22/9 έγραφε ότι πάει για οριστικό κλείσιμο η υπόθεση αφού ο κ. Βαλυράκης είπε να μην κληθούν οι πρώην πρωθυπουργοί -αφού όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων πλην ΛΑ.Ο.Σ. είπαν "όχι" λόγω ανεπαρκών στοιχείων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Αυτά πληρώνουμε 37 χρόνια στη Μεταπολίτευση! Γι΄ αυτό η χώρα σήμερα δεν έχει εθνική κυριαρχία και βγαίνει ο κ. Όλι Ρεν και μιλάει ως Αρχηγός του ελληνικού κράτους και καλεί κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συναινέσουν στο Μνημόνιο και να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Δίνουν οδηγίες απέξω δηλαδή να προχωρήσουμε αγκαλιά αλλιώς δεν θα πάρουμε τα λεφτά από τη δόση.. Όταν σας το έλεγα εγώ να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να μιλήσουμε δεν θέλατε και τώρα σας το επιβάλει ο επικυρίαρχος..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟ 2-ΕΤΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ
Να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια. Και αυτά που έλεγα επί Κ. Καραμανλή πριν 2-3 χρόνια και με προπηλάκιζαν οι συνάδελφοι της ΝΔ, τα είπε χθες ο κ. Σαμαράς. Μιλούσα για κατάργηση του πόθεν έσχες στην κατοικία, για επαναπατρισμό κεφαλαίων, για νομιμοποίηση αυθαιρέτων και μου έλεγαν "με τα λεφτά της παρανομίας"; Χθες τα είπε όμως όλα αυτά ο κ. Σαμαράς. Με τη διαφορά όμως ότι αυτά ήταν αρκετά πριν 2 χρόνια. Τώρα χρειάζονται ριζοσπαστικά μέτρα που θα ακούσετε σύντομα και ελπίζω να τα υιοθετήσετε κι αυτά όπως και τα προηγούμενα.

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS
Επιπλέον, να βρείτε το πολιτικό θάρρος να πείτε ότι και η Δικαιοσύνη δε βοήθησε αλλά συσκότισε την υπόθεση. Όταν έλεγε στην κ. Τσακάλου "στείλτε τα έγγραφα όποτε νομίζετε" και δεν πήγε να κατάσχει εκείνη τη στιγμή ό, τι έγγραφο έβρισκε, έδωσε χρόνο στη Siemens να τα "μαγειρέψει". Αυτό λέγεται συγκάλυψη από τη Δικαιοσύνη!

ΓΙΑ ΤΗ "ΛΕΗΛΑΣΙΑ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Χριστοφοράκος: Έφυγε! Και τώρα βρίσκεται υπό την προστασία της Γερμανικής κυβέρνησης για να μην αποκαλύψει πράγματα για τους Γερμανούς. Τους Γερμανούς που -όπως σας έχω πει όταν συνομιλείτε με Γερμανό αξιωματούχο να μετράτε τα δάχτυλά σας μετά- ήταν παντού, στη Siemens, στα υποβρύχια, στα Leopard..
Δε μας χρωστάνε μόνο το χρυσό της Ελλάδας και τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και όλα αυτά τα καπέλα. Λεηλάτησαν το έθνος!
Και θα ήταν διαφορετική η θέση της Ελλάδας σήμερα εάν υπήρχαν υπεύθυνοι πολιτικοί όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στην Ιστορία αλλά και ιδιαίτερα στο μέλλον του Έθνους! Δεν υπήρχαν, όμως, και σήμερα είμαστε κατηγορούμενοι! Αλλά αύριο θα είστε εσείς και όχι ο ελληνικός λαός!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ