Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.4.11

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Αθήνα, 6 Απριλίου 2011
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης με θέμα τον Ανταγωνισμό, τόνισε τα εξής:



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
«Θα μπορούσε να καταμετρήσει κάποιος δεκάδες υποθέσεις στις οποίες έχει αποτύχει η κυβέρνηση. Όμως εκεί που απέτυχε παταγωδώς είναι στον έλεγχο των τιμών.
Αυτή η Επιτροπή Ανταγωνισμού, που δε μπόρεσε να ελέγξει την καθημερινή άνοδο των τιμών που βιώνει ο πολίτης, δεν έτυχε και της καλύτερης αποδοχής από την ημέρα που έγινε. Από εκεί προέκυψε το μεγάλο σκάνδαλο της ΝΔ με τους “κουμπάρους”! Και καλό είναι να πείτε εάν σκοπεύετε να κινηθείτε αστικά κατά αυτών των κακούργων..
Η Επιτροπή έχει από το 2009 ένα νέο Πρόεδρο, τον κ. Κυριτσάκη. Θέλω να μου πείτε πόσα περισσότερα παίρνει από τον προηγούμενο πρόεδρο. Τη στιγμή που κόβετε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα πολυτέκνων, πληρώνετε παραπάνω και από τον προκάτοχό του ένα μεγαλοδικαστή!
Και τι έγινε; Πείτε μου μία περίπτωση από τα πετρέλαια, τα τσιμέντα, που γίνονται καταγγελίες και η Επιτροπή έκανε κάτι αποτελεσματικό.

ΓΙΑ «ΝΟΝΟΥΣ» ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
Δεν θυμάστε τι έγινε με τη NESTLE; Η NESTLE που εκβιάζει τα μικρομάγαζα ότι θα τους πάρει το ψυγείο εάν βάλουν άλλο καφέ μέσα! Την ξέρετε αυτήν την πρακτική νονών, που είναι ίδια και χειρότερη και από αυτή των νονών της νύχτας;
Και παρεμπιπτόντως, η ΕΛ.ΑΣ. με πολύ κόπο, επίπονα συνέλαβε κάποιους νονούς της νύχτας και ευκόλως ο πρώτος, μετά την ανάκριση, αφέθηκε ελεύθερος! Εάν κάποιοι φοβούνται να δικάσουν να το πουν να αντικατασταθούν! Καθόλου δεν άρεσε αυτό στην κοινή γνώμη! Ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη αλλά πάντα κρινόμενη!
Αλλά και αυτό που εξετάζουμε σήμερα, πάλι ακουμπά στη Δικαιοσύνη!

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛΣ
Δεν ξέρετε τι συμβαίνει με τα καρτέλ γάλακτος ή κρέατος; Να σας πάω σε 10 μαντριά να δείτε που πάει ο έμπορος και εκβιάζει και λέει ή θα τα δώσεις σε αυτήν την τιμή ή δεν θα τα πάρει κανείς;
Ο δυνάστης του κτηνοτρόφου είναι τα καρτέλ!
Με τη μπύρα τι γίνεται; Πάνε και εκβιάζουν τα μαγαζιά να μη βάλουν άλλη μπύρα μέσα γιατί θα τους πάρουν τα ψυγεία! Καταργήστε κ. υπουργέ τα ψυγεία ή πείτε ότι επιτρέπεται να είναι μέσα κ.ά. διαφορετικά προϊόντα. Αυτή είναι μία δουλεία που υφίστανται τα μικρομάγαζα..
Πείτε μας πόσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα και πόσα εξ αυτών έχουν πληρωθεί. Να δείτε την αναλογία!
Στο Σ/Ν υπήρξε πρόβλεψη για διαδικασία ακύρωσης προστίμων από την ίδια την Επιτροπή που τα επιβάλει. Αυτό σημαίνει πελατειακές σχέσεις! Ας επιβάλει η Επιτροπή το πρόστιμο και από κει και πέρα ας πηγαίνει στο ΣτΕ να κριθεί.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ
Ας μιλήσουμε για τη διαφορά των τιμών των προϊόντων των πολυεθνικών στη χώρα μας από αλλού. Δεν είναι δυνατόν το ίδιο πακέτο μακαρόνια-ίδια μάρκα, ίδιο βάρος-μνα πωλείται στην Αθήνα πιο ακριβά απ’ ό, τι σε Φρανκφούρτη ή Βρυξέλλες!
Δε συνιστά αυτό έγκλημα; Γιατί ο Έλληνας καταναλωτής να πληρώνει 2 φορές πάνω όταν ο μισθός του είναι 2 φορές κάτω; Κι αν όλοι αυτοί σας μιλήσουν για κόστος μεταφορικών να τους αντιτείνετε ότι εδώ τα ενοίκια και οι μισθοί που πληρώνουν είναι στο μισό απ’ ό, τι στην Ευρώπη. Κι αν δε συμμορφωθούν, να τους επισκέπτεται κάθε μέρα ο ΣΔΟΕ!
Φοβάστε και παραδίδεστε στους «αυτοκράτορες» που βλέπουμε κάθε φορά στις Βρυξέλες. Πατρίκιοι και πληβείοι.. Να πάτε να τους μιλήσετε στα ίσα με λεβεντιά ελληνική!
Δεχτήκαμε δε πρόσφατα από τον ανεκδιήγητο Τούρκο αντιπρόεδρο προσβολές και δεν του απαντήσαμε με ανάλογη σκληρότητα, να του πούμε ότι και το 1821 ήμαστε σε άσχημη οικονομική κατάσταση, αλλά δώσαμε και κατάλαβε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Να του πούμε ότι και το 12-13 ήμαστε σε χειρότερη κατάσταση, 10 χρόνια μετά την κρίση.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 7-ΠΛΑΣΙΟΥ
Τιμές: Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Θα είναι ένας κοινωνικός μισθός η μείωσή τους και πρέπει να τον πετύχετε! Να μην κοιτάζουμε μοιρολατρικά τις τιμές να ανεβαίνουν.
Είπα πριν για το μισθό του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Να καθιερωθεί, όπως έχουμε προτείνει ξανά, η αρχή του 7-πλασίου. Ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μη μπορεί να παίρνει πάνω από το 7-πλάσιο του κατώτατου μισθού.
Και το είπε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπάρξει κλείσιμο της ψαλίδας και ανακατανομή.
Εάν δεν προχωρήσετε σε ενιαίο μισθολόγιο μαζί με αρχή του 7-πλασίου, πώς θα βγούμε από το αδιέξοδο;
Και τη στιγμή που αγρότης δεν έχει σύνταξη και πεινάει, ημέτερος του ΠΑΣΟΚ αδελφός εισαγγελικού λειτουργού που είχε προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στο ΠΑΣΟΚ, διετέλεσε επί 2,5 χρόνια Διοικητής της ΑΤΕ και παίρνει τώρα αδρά σύνταξη.
Χρειάζονται τομές!

ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS
Και χαίρομαι που ποιήσατε την ανάγκη φιλότιμο, μετά και την πίεση που ασκήθηκε εδώ, και φέρνετε για συζήτηση το πόρισμα της Εξεταστικής για τη SIEMENS. Να προχωρήσουμε σε Προανακριτική και να φτάσουμε σε ταμίες που ενθυλάκωσαν χρήματα και σε ταμεία που φωλιάζουν τα λεφτά και στα οποία έχει φτάσει η γερμανική Δικαιοσύνη και Εισαγγελία.
Για να δει ο λαός πόσο «σιαμαίοι» είστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πόσο «δίδυμοι» είστε και πόσο έχετε από κοινού συμμετοχή σε όλα τα σκάνδαλα, Βατοπέδι, Υποβρύχια, SIEMENS..
Γι’ αυτό όμως και ο ελληνικός λαός σάς γύρισε την πλάτη και σας δίνει πλέον ποσοστά-όπως σας είπα πρόσφατα- κάτω του ΦΠΑ, 23%..
Άρα, εκλογές εδώ και τώρα! Για να διώξει ο λαός αυτούς που έκαναν την Ελλάδα να γελοιοποιείται στα μάτια των ξένων και να ευτελίζεται από τον Τούρκο.»
Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού, ο κ. Καρατζαφέρης είπε τα εξής:

ΓΙΑ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ
Μην ξεχνάτε, κ. Υπουργέ, πως υπάρχει το μείζον θέμα της «υπερκοστολόγησης», ένα προσφιλές τέχνασμα των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους με την ανοχή του κράτους: Αγοράζουν το προϊόν 7 ευρώ στις χώρες τους και δηλώνουν 20 ευρώ εδώ. Αυτά είναι μαύρα λεφτά, κ. Υπουργέ που φεύγουν κάτω απ’ τη μύτη σας. Οι εταιρείες αυτές ελέγχουν το 80% της αγοράς και η διαρροή των κεφαλαίων είναι τεράστια. Τα λεφτά αυτά φεύγουν στη Γερμανία, τη Γαλλία ή όπου αλλού και δεν ανακυκλώνονται στην εσωτερική αγορά. Αν περιμένετε να ρίξετε έτσι το έλλειμμα, δεν θα το ρίξετε στον αιώνα τον άπαντα!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΛΟΓΩ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
Ο συνδυασμός αυτού του προβλήματος με την απώλεια περίπου 40 δις από τα Ταμεία από την κατασπάραξη της Αγοράς από τα πολυεθνικά καταστήματα και την παράλληλη απώλεια από τους λαθρομετανάστες που κάποιοι, λιγότερο ή περισσότερο νόμιμα, βγάζουν τα χρήματα που κερδίζουν εδώ και τα στέλνουν στις χώρες τους, καθιστά το μίγμα ακόμα πιο εκρηκτικό.
Δεν θέλετε όμως, έχετε πλήρη αδυναμία να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα γιατί φοβάστε το τηλεφώνημα από τον Σαρκοζί ή την Μέρκελ που θα πάρουν για να κάνουν τα παράπονά τους!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 25
Ο Υπουργός δεσμεύθηκε τέλος μετά τη παραίνεση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., να πάρει πίσω την επίμαχη διάταξη (άρθρο 25) ώστε να μην έχει το δικαίωμα η ίδια η Επιτροπή Ανταγωνισμού να ελαττώνει τα πρόστιμα η οποία η ίδια επιβάλλει, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτό για το οποίο είναι υπόδικος ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας, κ. Ψωμιάδης.

Μετά από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΞΗ «ΛΑΪΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ» ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Το μνημόνιο ήταν μια ευκαιρία για τον ελληνικό λαό, μια ευκαιρία όμως που κατασπατάλησε το ΠΑΣΟΚ. Και ας μην ξεχνούν κάποιοι που διόριζαν καλοπληρωμένα Golden Boys, όπως τον υπόδικο Πρόεδρο της ΕΡΤ ή τον χρυσοπληρωμένο Πρόεδρο του ΟΠΑΠ ή άλλους που άλλαζαν κουρτίνες στα γραφεία τους, γιατί δεν ήθελαν να έχουν τους λεκέδες των προηγουμένων, ότι διέπραξαν ένα έγκλημα κατά του ελληνικού λαού. Και αυτή η «Λαϊκή Δεξιά» που έχει ανέβει στα κεραμίδια να νιαουρίσει από κοινού με τον κ. Τσίπρα, να προσέχει γιατί καιροφυλακτεί ο «γάτος του ΚΚΕ» να τους δαγκώσει την κατάλληλη στιγμή!»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ