Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

8.2.11

Ερώτηση Προς την αξιότιμη Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας Θέμα: «Εξαπάτηση Δικαιούχων Στεγαστικών Προγραμμάτων του Ο.Ε.Κ.»

Ερώτηση
Προς την αξιότιμη Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας
Θέμα: «Εξαπάτηση Δικαιούχων Στεγαστικών Προγραμμάτων του Ο.Ε.Κ.»



Στις 4 Αυγούστου του 2010, ο πρώην υπουργός Εργασίας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, είχε διατυπώσει δημοσίως την ακόλουθη δέσμευση:
«Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις του ΟΕΚ απέναντι στους δικαιούχους. Για κάθε δικαιούχο, στον οποίο ο ΟΕΚ έδωσε υπόσχεση για δάνειο αγοράς κατοικίας ή για παροχή κάποιου από τα υπόλοιπα προγράμματα, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί κανονικά. Δεν θα πάρουμε πίσω υποσχέσεις ούτε θα ανατρέψουμε οικογενειακούς προγραμματισμούς».
Δυστυχώς, όμως, η σημερινή πραγματικότητα, με τρόπο οδυνηρό για χιλιάδες δικαιούχους του ΟΕΚ, διαψεύδει τις υπουργικές εξαγγελίες και κονιορτοποιεί την όποια αξιοπιστία έχει απομείνει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, χιλιάδες οικογένειες έχουν εξαπατηθεί με τρόπο κυνικό από τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς περισσότερες από 40.000 εγκρίσεις παροχής δανείων και επιδοτήσεων ενοικίου, τις οποίες οι δικαιούχοι έχουν λάβει από πέρυσι, παραμένουν χωρίς αντίκρισμα.
Συνεπώς, ερωτάται η κ. Υπουργός:
1)Πότε, επιτέλους, θα ικανοποιήσει ο ΟΕΚ τις εγκεκριμένες αιτήσεις χιλιάδων δικαιούχων του, έτους 2010;
2)Θα μπορέσει ο ΟΕΚ να προχωρήσει στην υλοποίηση νέων προγραμμάτων στεγαστικής πολιτικής το 2011;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αστέριος Γ. Ροντούλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ