Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.2.11

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση
Προς τους αξιότιμους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών
Θέμα: «Χρηματοδότηση Πιστοποιημένων Εθελοντικών Οργανώσεων»


Φόβους για την επιβίωση των Οργανώσεών τους, διατυπώνουν τα μέλη των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας, όλης της χώρας, αφού δεν έχουν λάβει Κρατική χρηματοδότηση για τις δράσεις τους, τόσο για το έτος 2009, όσο και για το 2010.
Με το Νόμο 3013/2002 περί Αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας θεσμοθετήθηκε το Σύστημα Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. Στα πλαίσια του παραπάνω Νόμου, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τηρεί Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων και Ειδικευμένων Εθελοντών, το οποίο περιλαμβάνει, μέχρι σήμερα, 240 Εθελοντικές Οργανώσεις και 40 Ειδικευμένους Εθελοντές αντίστοιχα.
Κάθε έτος οι πιστοποιημένες Εθελοντικές Οργανώσεις, αποστέλλουν το εθελοντικό έργο που επιτέλεσαν, στην αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία με τη σειρά της, αφού το αξιολογήσει, κάνει πρόταση προς το Λογιστήριο του Κράτους, για την έγκριση χρηματοδότησης, με ένα συμβολικό ποσό, του ήδη εκτελεσμένου έργου των Οργανώσεων.
Το πρόβλημα επιβίωσης των εν λόγω Εθελοντικών Οργανώσεων και ιδιαιτέρως αυτών που δραστηριοποιούνται στην Επαρχεία, έγκειται στο γεγονός ότι για τα έτη 2009 και 2010 δεν έχουν λάβει, καθόλου κρατική χρηματοδότηση, παρόλο που η δραστηριότητά τους αναγνωρίζεται από τις τοπικές κοινωνίες, ως ουσιαστικότατη, αφού συνδράμουν στο έργο της δασοπυρόσβεσης, καθώς και στην έρευνα και διάσωση ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο, βοηθώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία. Επιπροσθέτως, κρίνεται σημαντικότατη η συμβολή των παραπάνω Οργανώσεων στην αποκατάσταση από ενδεχόμενες επιπτώσεις λόγω φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών (σεισμούς, πλημμύρες, κατολισθήσεις, οδικά, θαλάσσια και αεροπορικά ατυχήματα κ.α).
Τούτων δοθέντων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να φροντίσει ώστε να δοθούν οι χρηματοδοτήσεις του 2009 και του 2010;
2. Πως σκέπτεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να στηρίξει τον θεσμό του «Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας»;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αστέριος Γ. Ροντούλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ