Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.12.10

Εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης για την εξυπηρέτηση του πολίτη και τον περιορισμό δαπανώνNEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

Για την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του Δημόσιου τομέα μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αττικής, Παντελής Ασπραδάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης του εν λόγω νομοσχεδίου. Η κατάργηση και η συγχώνευση ζημιογόνων οργανισμών εντάσσεται στη προσπάθεια της Κυβέρνησης για τη διαφάνεια και τον περιορισμό της σπατάλης και των δαπανών.



Ο Παντελής Ασπραδάκης αναφέρει «Η απαίτηση της κοινωνίας ήταν και είναι να περιοριστεί δραστικά και να σταματήσει η δημόσια σπατάλη που γινόταν μέχρι πρότινος και παράλληλα να διασφαλιστεί η παραγωγή περισσότερου έργου προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη.
Μέσω των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων, ο κρατικός προϋπολογισμός ανακουφίζεται σημαντικά από λειτουργικά έξοδα, μισθώσεις, μισθοδοσίες φορέων, καθώς και από αμοιβές διοικητικών συμβουλίων. Παράλληλα σημαντική δέσμευση αποτελεί η προστασία των εργαζομένων των εν λόγω φορέων που συγχωνεύονται και έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου».
Η δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση και οι σύγχρονες διοικητικές δομές απαιτούν άμεσα τον ανασχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης της χώρας, προκειμένου το Ελληνικό Κράτος να ανταποκριθεί με επιτυχία στις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις της κοινωνίας. Η αναδιοργάνωση, ο εξορθολογισμός και η αναμόρφωση του Δημόσιου Τομέα σε βιώσιμες διοικητικές δομές θα οδηγήσουν στην αναγέννηση του ελληνικού Κράτους.
«Είναι επιτακτική ανάγκη το Κράτος να νοικοκυρευτεί και να αναδιοργανωθεί, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, οι παραλήψεις και οι δυσλειτουργίες του παρελθόντος που συνέτειναν στη διόγκωση του ελλείμματος και του χρέους της χώρας μας. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου με υπευθυνότητα και ορθολογικό σχεδιασμό προχωράει στην εκ βάθρων αλλαγή του δημόσιου τομέα μέσω του περιορισμού του δαιδαλώδες Κράτους και της εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ