Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.12.10

«Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Γ. Ανατολάκης για την αξιοποίηση του Ο.Α.Κ.Α.»AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

Αθήνα, 06 Δεκεμβρίου 2010

O Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Ανατολάκης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη για την άθλια κατάσταση του ΟΑΚΑ. Κατά τη συζήτηση της ερώτησης, ο Βουλευτής παρουσίασε πως αξιοποιούνται τα Ολυμπιακά Πάρκα σε άλλες Ολυμπιακές πόλεις του κόσμου, και περιέγραψε την σημερινή εικόνα του ΟΑΚΑ:


«Οι εξωτερικοί χώροι είναι γεμάτοι σκουπίδια. Σπασμένες πόρτες και λάμπες, σκουριασμένες κολώνες συνθέτουν τη θλιβερή εικόνα. Οι εσωτερικοί χώροι είναι για κλάματα! Στα σκάμματα έχουν φυτρώσει ρίζες και ξερά χόρτα! ».

Κατήγγειλε μάλιστα και το γεγονός ότι αθλητικά σχολεία της Αττικής, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ΟΑΚΑ για την προπόνησή τους, λόγω έλλειψης υποδομών και στοιχειωδών οργάνων.

«Μαθητές του αθλητικού γυμνασίου της Νέας Ιωνίας, λίγα μέτρα μακρύτερα, δεν μπορούν να γυμναστούν στο συγκρότημα…!!! Γιατί να πάνε όμως; Ούτε όργανα δεν υπάρχουν! Εδώ δεν το επιλέγουν ούτε για την σχολική εκδρομή τους, θα το επιλέξουν για να αθληθούν; ».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Ανατολάκης παρουσίασε οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις δεν αξιοποιούνται λόγω έλλειψης σχεδίου.

«Από τα περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ που θα ήταν τα ετήσια έσοδα του Δημοσίου, από την εκμετάλλευση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, σήμερα είναι ζήτημα αν εισπράττονται ΜΟΝΟ τα 10 ..!».

Εξέφρασε δε την απορία του για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των 20 εκατομμυρίων που προβλέπει ο Προϋπολογισμός για το Ο.Α.Κ.Α. καθώς και των εσόδων που εισπράττει η διοίκηση από τις ομάδες για τη χρήση των γηπέδων.

«Μήπως έχετε ανθρώπους στην Διοίκηση του, που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το πλεονέκτημα που έχουμε σαν χώρα; Τότε να τους αλλάξετε..!! ».

Κατόπιν, ο Βουλευτής ρώτησε τον αρμόδιο Υφυπουργό για την οικονομική ασυνέπεια της Κυβέρνησης στην εταιρεία καθαρισμού. Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστική απόδειξη, το γεγονός ότι ο τελευταίος διαγωνισμός ανακηρύχθηκε άγονος, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από αντίστοιχες εταιρείες καθαρισμού:

«Καμία εταιρεία δεν βρέθηκε να αναλάβει την καθαριότητα του ΟΑΚΑ, γιατί ξέρει ότι δεν πρόκειται να πληρωθεί!»

Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα για το αν υπήρξε ή πρόκειται να υπάρξει επιστημονική μελέτη για την αξιοποίηση και προβολή του ΟΑΚΑ από κάποιο αξιόπιστο Φορέα ή από Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Στη δευτερολογία του ο Γιώργος Ανατολάκης, ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε το ΟΑΚΑ να γεμίζει από νέα παιδιά που θα αθλούνται, θα ψυχαγωγούνται και θα επικοινωνούν. Πρότεινε επίσης την εκπόνηση σχεδίου ώστε ο χώρος να πλαισιωθεί από παιδότοπους, θέατρα, χώρους αναμνηστικών και από χώρους εστίασης.

Στην απάντηση του ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικητιάδης, ανέφερε συνοπτικά:

1. Πολύ καλώς ο κ. Ανατολάκης θέτει το θέμα για την αξιοποίηση του Ο.Α.Κ.Α.

2. Έχει υπάρξει μελέτη για την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, η οποία είχε μείνει στο συρτάρι από την προηγούμενη κυβέρνηση.

3. Η διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α. μετράει 2 μήνες και είναι καινούργια, οπότε θα πρέπει να της δώσουμε πίστωση χρόνου.

4. Τα σκουπίδια έχουν μαζευτεί και η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από τους προηγούμενους μήνες

5. Τέλος, ο Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο θα ενδιαφερθεί σοβαρά, έστω από το σημείο αυτό και μετά, για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Αθηνών.













Ανατολάκης Γεώργιος

Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ