Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

1.6.10

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής
Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής



Κύριε Πρόεδρε,
Σύμφωνα και με τα στοιχεία της νέας Στατιστικής αρχής έχουμε ήδη μία σημαντική αύξηση του πληθωρισμού στην χώρα μας, λόγω και της επιρροής των αυξήσεων του Φ.Π.Α. και των Ε.Φ.Κ. κυρίως στα καύσιμα.
Σε μια εποχή μεγάλης μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών –λόγω και των οικονομικών μέτρων- θεωρούμε ότι ΟΛΟΙ , η Κυβέρνηση, η Βουλή, οι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς, πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τον έλεγχο και τον περιορισμό των αυξήσεων στις τιμές, την πάταξη των φαινόμενων αισχροκέρδειας και την αντιμετώπιση των ολιγοπωλιακών καταστάσεων που εμποδίζουν τον ανταγωνισμό στην λειτουργία της αγοράς.
Είναι κρίσιμο ζήτημα για την αξιοπιστία μας έναντι του πολίτη, ο οποίος πρέπει να αισθανθεί ότι υπάρχει προστασία, μέριμνα και αγώνας για την μείωση των αρνητικών σε βάρος του συνεπειών και τον επιμερισμό των θυσιών σε όλους.
Για τον λόγο αυτό και προκειμένου το Κοινοβούλιο να συμβάλλει σ’ αυτήν την προσπάθεια, ζητούμε με βάση το Άρθρο 32§6 του Κανονισμού της Βουλής, να συζητηθεί σε συνεδρίαση της επιτροπής το θέμα των πολιτικών και μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ομαλή λειτουργία της αγοράς, με την παρουσία και την ενημέρωση από την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Επίσης ζητούμε στην ίδια συνεδρίαση να παραστούν και να ενημερώσουν για τις απόψεις και τις ενέργειές τους οι παρακάτω:



A) Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
B) Οι εκπρόσωποι φορέων της αγοράς που συνδέονται άμεσα με το θέμα, και ειδικά:
- Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανικών Προϊόντων (ΣΕΒΤ)
- Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΕΣΕΒΕΕ)
-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ)
-Σύνδεσμος Ελληνικής Βιομηχανίας Απορρυπαντικών (ΣΕΒΑΣ)
-Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ)
-Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ)
Γ) Εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών ή των κυριότερων Καταναλωτικών Οργανώσεων.

Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μέλη της Επιτροπής
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ