Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.6.10

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ: Αποδίδουμε πολιτικές ευθύνες σε 11 πολιτικά πρόσωπα, τους κ. Ρουσσόπουλο, Δούκα, Μπασιάκο, Κοντό, Κιλτίδη, Βουλγαράκη, Μπέζα, Αλογοσκούφη, Μαγγίνα, Δρυ και Φωτιάδη και χρήζουν κατά τη δική μας άποψη περαιτέρω διερεύνησης ο κ. Ρουσσόπουλος, ο κ. Δούκας, ο κ. Μπασιάκος, ο κ. Κοντός, ο κ. Κιλτίδης και ο κ. Βουλγαράκης.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
«ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ»


ΠΡΑΚΤΙΚΟ
Στην Αθήνα σήμερα, ημέρα Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010 και ώρα 12.39΄ συνεδρίασε στην Αίθουσα «Προέδρου Γεωργίου Παπασπύρου» (150) του Μεγάρου της Βουλής η Εξεταστική Επιτροπή για την ολοκλήρωση της διερεύνησης του συνόλου του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής κ. Εμμανουήλ Μπεντενιώτη, με θέμα ημερήσιας διάταξης: κατάθεση πορίσματος και ψήφιση πορίσματος.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αφού διαπίστωσε την ύπαρξη απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και έκανε ανάγνωση του καταλόγου των μελών της Επιτροπής. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές κ.κ. Αράπογλου Χρύσα, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης, Ζωίδης Νικόλαος, Μοσχόπουλος Σπυρίδων, Περλεπέ-Σηφουνάκη Αικατερίνη, Ρόβλιας Κωνσταντίνος, Σιδηρόπουλος Αναστάσιος, Τσιρώνης Δημήτριος, Αναστασιάδης Σάββας, Αυγενάκης Ελευθέριος, Βόζεμπεργκ Ελισσάβετ, Δένδιας Νικόλαος-Γεώργιος, Πλακιωτάκης Ιωάννης, Στυλιανίδης Ευρυπίδης, Σκυλλάκος Αντώνης, Πλεύρης Αθανάσιος και Τσούκαλης Νικόλαος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Εμμανουήλ Μπεντενιώτης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την ολοκλήρωση της διερεύνησης του συνόλου του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, με παρόντα όλα τα μέλη της.
Είναι η τελευταία συνεδρίασή μας, για την κατάθεση και την ψήφιση του πορίσματος και για την κατάθεση τυχόν θέσεων των Βουλευτών των άλλων κομμάτων.
Από πλευράς των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ποιος θα ήθελε να έχει το λόγο; Ο κ. Τσιρώνης.
Ορίστε, κύριε Τσιρώνη, έχετε το λόγο.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Πρόεδρε και κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μετά από τέσσερις μήνες εντατικής δουλειάς που έγινε στην Εξεταστική Επιτροπή που συστήθηκε για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής, έχουμε καταλήξει στο πόρισμα, το οποίο συνυπογράφουμε δέκα Βουλευτές, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, το συμφέρον του ελληνικού λαού και της κοινωνίας μας και βέβαια στην κατεύθυνση της εξυγίανσης του πολιτικού βίου της χώρας, που τόσο έχει δηλητηριαστεί τα τελευταία χρόνια.
Και έχει δηλητηριαστεί όχι μόνο από αυτό το σκάνδαλο, αλλά από μια σειρά σκανδάλων, που έλαβαν χώρα στην πολιτική ζωή του τόπου. Και όπως έχω πει, ταλαιπωρείται ο δημόσιος βίος της χώρας σε σημαντικό βαθμό, απαξιώνονται οι θεσμοί, απαξιώνονται καθημερινά η πολιτική και οι πολιτικοί και βέβαια απαξιώνεται μαζί τους και όλο εκείνο το υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου, που δεν έχει να κάνει με όλα αυτά τα σκάνδαλα.
Εμείς οι 10 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συνυπογράφουμε αυτό το πόρισμα θεωρούμε ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, αποδίδουμε τις πολιτικές ευθύνες όπως έχουμε υποχρέωση στα πολιτικά πρόσωπα, στα μέλη της Κυβέρνησης που θεωρούμε ότι έχουν τις πολιτικές ευθύνες. Και βέβαια, αναφέρουμε και ποια συγκεκριμένα πρόσωπα χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης καθώς με τις πράξεις τους έχουν αφήσει ενδείξεις ότι χρειάζεται διερεύνηση σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος.
Με βάση αυτό, είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε, κύριε Πρόεδρε το πόρισμά μας στην Επιτροπή και ελπίζουμε και οι υπόλοιποι 9 συνάδελφοι της Επιτροπής με την ίδια ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να έχουν καταλήξει στις δικές τους θέσεις οι οποίες δεν θα απέχουν πολύ από τις δικές μας.
Σας ευχαριστώ πολύ και σας παραδίδω το πόρισμα.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Μήπως είναι εύκολο ο συνάδελφος να αναφέρει τα ονόματα για διευκόλυνση δική μας;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Εμμανουήλ Μπεντενιώτης): Θα το ζητούσα εγώ, κύριε Τσούκαλη. Σωστά παρεμβαίνετε. Να προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την πρόταση.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ: Αποδίδουμε πολιτικές ευθύνες σε 11 πολιτικά πρόσωπα, τους κ. Ρουσσόπουλο, Δούκα, Μπασιάκο, Κοντό, Κιλτίδη, Βουλγαράκη, Μπέζα, Αλογοσκούφη, Μαγγίνα, Δρυ και Φωτιάδη και χρήζουν κατά τη δική μας άποψη περαιτέρω διερεύνησης ο κ. Ρουσσόπουλος, ο κ. Δούκας, ο κ. Μπασιάκος, ο κ. Κοντός, ο κ. Κιλτίδης και ο κ. Βουλγαράκης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Εμμανουήλ Μπεντενιώτης): Μπορείτε να καταθέσετε το πόρισμα, κύριε Τσιρώνη, στη γραμματεία του Προεδρείου με τις υπογραφές των κυριών και κυρίων συναδέλφων.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ: Βεβαίως.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Εμμανουήλ Μπεντενιώτης): Ευχαριστούμε τον κ. Τσιρώνη. Το λόγο έχει από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Δένδιας………………………………………………………………
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ