Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

31.5.10

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ
ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.



Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑ.Ο.Σ.): «Όλα οδηγούνται στο ναδίρ: Η οικονομία, το ασφαλιστικό, η κοινωνική ειρήνη, αλλά ιδίως τα εθνικά θέματα»

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
«Η βαναυσότητα της σημερινής επίθεσης του Ισραήλ, είχε ως μοναδικό στόχο την επίδειξη δύναμης για ποιος έχει το «πάνω χέρι» στην περιοχή –για να καταδείξουν στην Άγκυρα την αμφισβήτηση για το ρόλο που διεκδικεί με τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ. Ήταν τυχαίο ότι, από τα έξι πλοία της αποστολής, αιματηρές συγκρούσεις είχαμε στο πλοίο με τους Τούρκους πολίτες; Εξ ου και η “παγωμάρα” στις σχέσεις ΗΠΑ – Ισραήλ. Ελπίζω το γεγονός αυτό να είναι ένα «μεμονωμένο» περιστατικό και να μη σημαίνει ότι η περιοχή μας θα μετατραπεί σε εξέδρα διεκδικήσεων αμερικανικών θεμάτων»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
«Σήμερα η Τουρκία τείνει να πετύχει το στόχο της, να γίνει η μεγάλη περιφερειακή δύναμη. Η Τουρκία κάνει «μαγείες»:
-Πουλάει σε συνεργασία με τη Βραζιλία πυρηνικό υλικό στο Ιράν
-Βελτιώνει τις σχέσεις της με την Αμερική.
-Έρχεται σε επαφή με τον Πούτιν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας ήρθε στη χώρα μας ως ο «μεγάλος Βεζύρης» και τα πήρε όλα. Φέρατε τον Ερντογάν στη χειρότερη, οικονομικά, εβδομάδα για την Ελλάδα –από πότε να πούμε; Από το 1897; Έτσι, η Τουρκία φαντάζει ως η αδιαμφισβήτητη ηγέτιδα δύναμη και εμείς ένας δορυφόρος της στην περιοχή. Αυτή η υποχωρητικότητα το μόνο που κάνει είναι να εγκαθιδρύει την επικυριαρχία των Τούρκων. Ποια κίνηση καλής θέλησης έχουμε δει από τους Τούρκους; Μήπως άρθηκε το casus belli; Μήπως σταμάτησε η προώθηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα; Μήπως μειώθηκε η τουρκική προκλητικότητα και η επιθετικότητα; Εμείς σε όλα αυτά πετάμε τριαντάφυλλα και αυτοί μας γυρίζουν πίσω μόνο τα αγκάθια!»

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
-Χάσαμε τον Πούτιν, εξαιτίας λαθών και της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης. Πήγε ο Βενιζέλος στη Ρωσία και ακύρωσε τη συμφωνία για τα ρωσικά όπλα. Αντί αυτών πάμε να πάρουμε αμερικάνικα «σαπάκια» που απέμειναν από τον Πόλεμο του Κόλπου. Έτσι βαδίζουμε μοναχικοί στην αγκαλιά της Αμερικής που δεν είναι και η πιο στοργική, όπως έχει αποδειχτεί από το ’67.

-Διαβάζουμε την Ιστορία στα ελληνικά σχολικά βιβλία σήμερα και δεν ξέρουμε ποιου κράτους είναι. (Σε λίγο θα μας πούνε ότι) ο Αθανάσιος Διάκος έπεσε από μπαλκόνι και δεν σουβλίστηκε! Μία καθηγήτρια που είχε γίνει σύμβολο διότι δίδασκε την πραγματική ελληνική Ιστορία, η Χαρά Νικοπούλου, «ξηλώθηκε» από την κα Δραγώνα!

-Δώσαμε την ευκαιρία στους Τούρκους να μπουν στην Αδριατική! Πολεμικός τουρκικός στόλος ελλιμενίζεται στην Αδριατική. Ο ελληνικός λαός πτώχευσε δαπανώντας για εξοπλισμούς εξαιτίας του φόβου εξ Ανατολών και, τώρα, οι Τούρκοι έρχονται και από τη Δύση! Τι θα γίνει σε περίπτωση συμπλοκής; Όλη η άμυνά μας ξέρει πώς να αμυνθεί σε επίθεση από την Ανατολή και εκείνοι θα μας έρχονται και από το Ιόνιο! Απ’ ότι φαίνεται όμως, κίνδυνος στρατιωτικής εμπλοκής δεν υπάρχει διότι δεν λέτε ποτέ το «όχι», παρά μόνο «yes, sir!» Υπάρχει όμως κίνδυνος βαθμιαίας υποταγής!»

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
«Είναι μια υπόθεση που, όπως φαίνεται, έχει τελειώσει και μας έχει αδικήσει 100% ιστορικά. Κανείς δεν μιλάει για αυτό, ως εάν να μην αποτελεί μείζον θέμα εθνικής υπερηφάνειας. Την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέλαβε πρόσφατα η πΓΔΜ ως «Μακεδονική Προεδρία 2010» και η μόνη αντίδραση ήταν του βουλευτή μας, Κ. Αϊβαλιώτη. Σκέφτομαι: Εδώ δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον Γκρουέφσκι, θα αντιμετωπίσουμε τον Ερντογάν που έχει ρόλο ηγέτη του αραβικού κόσμου, αντίστοιχο με αυτό του Νάσερ παλαιότερα;»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
«Δεν μπορούμε να αποκτήσουμε εκεί μία επίσημη φωνή; Αυτοί έχουν το «δικαίωμα» να κατακερματίζουν τον Ελληνισμό και εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να έχουμε μία συγκεκριμένη έκφραση του Ελληνισμού στο αλβανικό κοινοβούλιο;»

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
«Η οικονομική καχεξία σήμερα μπορεί να καταστρέφει τη ζωή των πολιτών, όμως, στα εθνικά θέματα, καταστρέφεται η πατρίδα. Και η πατρίδα είναι πάνω από τους πολίτες!»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ