Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.4.10

Ο Ερωτών Βουλευτής Αστέριος Γ. Ροντούλης

Ερώτηση
Προς την αξιότιμη Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Επίδομα Ειδικής Απασχόλησης σε Στελέχη Β/θμιας Εκπαίδευσης».



Οι γνωρίζοντες τα της Β/θμιας Εκπαίδευσης ζητήματα συνομολογούν ότι ο φόρτος εργασίας για τους Διευθυντές των Γυμνασίων που έχουν και Λυκειακές Τάξεις είναι διπλός σε σχέση με τις αντίστοιχες διοικητικές υποχρεώσεις που καλούνται να φέρουν εις πέρας οι ομόλογοι τους των Ενιαίων Λυκείων.
Με άλλα λόγια, οι Διευθυντές των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις δεν έχουν μόνο διπλές Διοικητικές υποχρεώσεις έναντι των Προϊσταμένων Υπηρεσιών (όπως Πρακτικά συνεδριάσεων, Προγράμματα, Στατιστικά στοιχεία, Μαθητολόγια, Απουσιολόγια, κτλ.), αλλά ταυτοχρόνως επωμίζονται και όλη την διοικητική προεργασία που απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων (όπως αποστολή στοιχείων του σχολείου στο Υπ. Παιδείας, έλεγχο των μηχανογραφικών καταστάσεων, συγκέντρωση υπευθύνων δηλώσεων των μαθητών, παρακολούθηση της εξεταστέας ύλης, κτλ.).
Γενικά, ό,τι αποστέλλει στο Υπουργείο ένα Ενιαίο Λύκειο, στέλνει και ένα Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις, χωρίς μάλιστα να διαθέτει, στις περισσότερες των περιπτώσεων, γραμματειακή υποστήριξη και Υποδιευθυντή.
Παρόλα αυτά, όμως, το επίδομα ειδικής απασχόλησης των ανθρώπων αυτών είναι κατά εξήντα (60) περίπου ευρώ τον μήνα μικρότερο από αυτό που λαμβάνουν οι Διευθυντές των Ενιαίων Λυκείων.
Εμφανώς, πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία, που χρήζει άμεσης θεραπείας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Συνεπώς, ερωτάται η κυρία Υπουργός:
1. Υπάρχει η πολιτική βούληση τροποποίησης του σχετικού νόμου, ώστε να εξομοιωθεί πλήρως το επίδομα ειδικής απασχόλησης που λαμβάνουν οι Διευθυντές Γυμνασίων που έχουν και Λυκειακές Τάξεις με εκείνο των Διευθυντών Ενιαίων Λυκείων;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αστέριος Γ. Ροντούλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ