Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.1.10

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ- ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2010
To πραγματικό δίλημμα είναι «περισσότερο δάσος» ή «περισσότερο μπετόν»
Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την προστασία των δασών στην Αττική, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης σημείωσε:


«Θα περίμενα να υπήρχε περισσότερη γενναιότητα από το ΣΥΡΙΖΑ ως προς το νομοσχέδιο. Να στηρίξει ένα σχέδιο νόμου που κάνει μία τομή στην προστασία του δασικού πλούτου της χώρας. Που τολμά να αναστείλει την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών στις καμένες εκτάσεις της Αττικής αν δεν καταρτισθούν πρώτα οι δασικοί χάρτες.»
«Είπαν οι βουλευτές της ΝΔ ότι δεν τους εμπνέει το σχέδιο νόμου. Θα τους ενέπνεε αν συνδυαζόταν με την αλλαγή του άρθρου 24 την οποία επεχείρησε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Θα τους ενέπνεε αν συνοδευόταν με την αποκλειστική χρήση των αεροφωτογραφιών του 1975 για την κατάρτιση των δασικών χαρτών για να νομιμοποιηθούν οι δασοκτόνοι οικοδομικοί συνεταιρισμοί που ήκμασαν τη δεκαετία του ’60 και στο πρώτο σκέλος της δεκαετίας του ΄70. Θα τους ενέπνεε αν συνοδευόταν από νέους αυτοκινητόδρομους στην Αττική που θα διέσχιζαν τα δάση, καμένα ή μη. Θα τους ενέπνεε αν είχε τη μαγική λέξη «μπετόν», ουσιαστικά περισσότερο μπετόν. Αυτή τη λέξη δεν την έχει το σχέδιο νόμου και αυτό τους ενοχλεί.»



«Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν με το νομοσχέδιο σταματά η επέλαση του μπετόν σε μία καμένη έκταση της Αττικής. Στο δίλημμα περισσότερη αυστηρότητα ή περισσότερη ευελιξία και λαμβάνοντας υπόψη την αποδόμηση των δασών στην Αττική αλλά και την αστική επέκταση της πόλης κατά 37% την τελευταία εικοσαετία, ψηφίζω υπερ της περισσότερης αυστηρότητας. Ας μην κάνουμε εκπτώσεις σε βάρος του περιβάλλοντος δίνοντας ένα ακόμα λανθασμένο μήνυμα στους πολίτες σε όλη την Ελλάδα.»



«Πρέπει να μιλήσουμε για ένα νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας που θα αποκαθιστά το σχεδιασμό του Γ. Σουφλιά και θα προστατεύει το αττικό τοπίο από την επέλαση του μπετόν. Αν δεν λάβουμε μέτρα, σε 15 χρόνια θα έχει ενωθεί οικοδομικά η Ομόνοια με τη Ραφήνα.»



«Να σταματήσουμε τα πολεοδομικά παράθυρα, αυτά που έχουν ως αποτέλεσμα την επέλαση του μπετόν στους ορεινούς όγκους της χώρας με την κατασκευή «οριζόντιων πολυκατοικιών» που κατατρώγουν το φυσικό τοπίο.»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ