Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.12.09

Να ανακληθεί η περικοπή κατά 500 εκατ. Ευρώ του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε στη Βουλή την παρακάτω Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας:

«ΘΕΜΑ: Να ανακληθεί η περικοπή κατά 500 εκατ. Ευρώ του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Κυρία Υπουργέ, Είναι γνωστή η κατάσταση και το αδιέξοδο που δημιούργησε στην πραγματική οικονομία η κυβέρνηση της Ν.Δ. Με τις πολιτικές που ακολούθησε, η παραγωγική βάση της χώρας οδηγήθηκε σε απαξίωση, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε οικονομικό αδιέξοδο και η αγορά σε πλήρη ασφυξία. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής με τη διασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά μπορεί να συμβάλλει εκτός των άλλων η αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα η 1η Δράση ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης –Τουρισμού -Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο των Π.Ε.Π του ΕΣΠΑ 2007-2013. Η προθεσμία υποβολής φακέλων λήγει στις 18-12-2009 αλλά η απόφαση της Κυβέρνησης για τη μείωση κατά 50% του προϋπολογισμού από 1,05 δις ευρώ σε 500 εκατ. Ευρώ, ξάφνιασε και προκάλεσε εύλογα τις διαμαρτυρίες των ενδιαφερομένων και τις ανησυχίες αυτών που ήδη κατέθεσαν προτάσεις και ξεπερνούν τις 7.000.
Επειδή για την αντιμετώπιση της κρίσης και η στήριξη των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων απαιτεί την τόνωση της πραγματικής οικονομίας με ουσιαστικά μέτρα.

Ερωτάστε κα Υπουργέ
1. Πότε θα προκηρυχθεί το υπόλοιπο ποσό 500 εκατ. ευρώ της δράσης για την ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων;
2. Προτίθεστε να αξιοποιήσετε το χρονικό διάστημα μέχρι αυτή την προκήρυξη προκειμένου να απλοποιήσετε τις διαδικασίες και να αλλάξετε τα κριτήρια για την ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα;»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ