Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

1.3.22

Δ. Κουτσούμπας: Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

 


Δ. Κουτσούμπας: Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον Ουκρανικό λαό που πληρώνει εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον τους ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις για τις σφαίρες επιρροής έχοντας από τη μια μεριά τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ που το 2014 οργάνωσαν στην Ουκρανία ένα άθλιο πραξικόπημα στηρίζοντας παραστρατιωτικούς μηχανισμούς και ναζιστικές οργανώσεις και από την άλλη τη Ρωσία που προωθεί τα δικά της συμφέροντα, αποσπά εδάφη της Ουκρανία και τώρα επεμβαίνει και στρατιωτικά σε αυτή τη χώρα» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην σημερινή του ομιλία στη Βουλή.

«Η δική μας πυξίδα στις εξελίξεις είναι το συμφέρον του Ουκρανικού λαού» υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι «αυτοί οι δυό λαοί για δεκαετίες έζησαν μαζί, πρόοδευσαν μαζί στο πλαίσιο του σοσιαλισμού, πολέμησαν μαζί τον ναζισμό-φασισμό» και τονίζοντας «αυτοί οι λαοί πρέπει να βγουν νικητές και να στρέψουν τον αγώνα τους σε τέτοια κατεύθυνση, ώστε όσο γίνεται πιο σύντομα να απαλλαγούν τόσο από τις κυβερνήσεις τύπου Πούτιν και Ζελένσκι, όσο και από τους νεόκοπους ολιγάρχες-καπιταλιστές που ξεφύτρωσαν μετά το 1991 με τη διάλυση της ΕΣΣΔ, την ανατροπή του σοσιαλισμού και στις δύο χώρες, κλέβοντας στην κυριολεξία τον κόπο δεκαετιών του ενωμένου σοβιετικού λαού».

Επισήμανε ότι πρόκειται για «έναν ακόμα ιμπεριαλιστικό πόλεμο και έναν ακόμα πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος» και επικρίνοντας αναφορά του πρωθυπουργού για «πρώτη φορά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οργανωμένη και μαζική εισβολή σε ευρωπαϊκό κράτος» είπε:

«Μιλάτε σοβαρά κ. Μητσοτάκη; Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία τι ήταν; Η επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία με τη συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ τότε, το 1999 τι ήταν; Η τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο τι ήταν; Για να μην μιλήσουμε και για τους δεκάδες πολέμους και επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία «είναι ένας ακόμα κρίκος στην αιματηρή αλυσίδα των πολέμων, των ανταγωνισμών που δυνάμωσαν ιδιαίτερα μετά το 1991 και που δεν μπορούν πλέον να διευθετηθούν με προσωρινές συμφωνίες και εύθραυστους συμβιβασμούς».

Υπογράμμισε ότι ο «περίφημος «δυτικός κόσμος» ήταν αυτός που ανέτρεψε τον σοσιαλισμό και έβαλε πλάτη να αναδειχτούν οι διάφοροι Πούτιν και σία οι οποίοι ήταν άνθρωποί του» και πρόσθεσε ότι «όσοι αποσιωπάτε αυτή την ιστορία, δεν το κάνετε από άγνοια, αλλά γιατί έχετε στρατευθεί με το ένα στρατόπεδο των παγκόσμιων ληστών εναντίον του άλλου στρατοπέδου των ίδιων ληστών».

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η τυπική έναρξη του νέου πολέμου ήταν η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας που προωθεί τα δικά της σχέδια καπιταλιστικής ενοποίησης και εκμετάλλευσης λαών και γι' αυτό το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή την καταδίκασε απερίφραστα, όμως δεν μπορούμε να σιωπήσουμε και πολύ περισσότερο να συμφωνήσουμε μαζί σας που αποκρύπτετε ότι το εύφλεκτο υλικό του πολέμου συσσωρεύεται εδώ και χρόνια με ευθύνη περισσότερων παικτών και όχι μόνο της Ρωσίας», αναφερόμενος στη συνέχεια, παραθέτοντας συγκεκριμένα γεγονότα, στην «μεθοδευμένη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας» εκ μέρους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ