Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.2.22

Γ. Βαρουφάκης: Νέο ρεσάλτο της κυβέρνησης στα 400 ακίνητα του ΕΦΚΑ

 


Γ. Βαρουφάκης: Νέο ρεσάλτο της κυβέρνησης στα 400 ακίνητα του ΕΦΚΑ

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, κατηγορώντας την ότι το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ είναι το «νέο ρεσάλτο» στα 400 ακίνητα του Οργανισμού με ελέγχοντες και ελεγχόμενους να είναι τα ίδια πρόσωπα.

«Πέραν του ρεσάλτου στη Διοίκηση και τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ η νέα θυγατρική ΑΕ της ”Μητσοτάκης ΑΕ” θα επιδοθεί και σ΄ένα άλλο ρεσάλτο στην Ακίνητη Περιουσία του ΕΦΚΑ. Με το νομοσχέδιο σας βάζετε στο στόχαστρο των ίδιων αρπακτικών τα 400 ακίνητα του ΕΦΚΑ. Μια περιουσία που θυμίζει την πραμάτια στα ράφια ενεχυροδανειστηρίου ποτισμένη με ιδρώτα και ενίοτε αίμα επιχειρήσεων που πτώχευσαν αφήνοντας πολλούς ασφαλισμένους ανασφάλιστους. Τετρακόσια ακίνητα που γλύτωσαν από το Υπερταμείο, σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ τα βάζει στο μάτι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε:

«Αυτό που κάνετε είναι μια συνταγή διαφθοράς, διαπλοκής και κακοδιαχείρισης. Γιατί το Δ.Σ που θα διορίζει ο υπουργός με ένα απλό φιρμάνι, θα διορίζει κατά το δοκούν -και εκτός ΑΣΕΠ- τους ιδιώτες των 8 χιλιάρικων τον μήνα χωρίς κανέναν περιορισμό από τη δημόσια διοίκηση. Ελέγχοντες και ελεγχόμενοι οι ίδιοι, εποπτεύοντες και εποπτευόμενοι οι ίδιοι. Συνταγή της διαφθοράς, είναι ο έλεγχος της διαχείρισης να γίνεται από αυτούς που τα διαχειρίζονται. Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει».

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «δεν θα υπάρξει χαλάρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, τονίζοντας ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος ζήτησαν στις εκθέσεις τους ενδυνάμωση της λιτότητας για τους πολλούς, κι άλλη αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης».

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο είναι συνεργός του 2ου, του 3ου Μνημονίου και διαχειριστής του 4ου αλλά και πρωθυπουργός του νέου, του 5ου, που είναι στα σκαριά. Για να βγει το 4ο Μνημόνιο, τα πλεονάσματα του 2,2% δεν αρκούν, χρειάζονται μίνιμουμ 3,5% ως το 2034. Ένας σοβαρός επενδυτής δεν θα έρθει εύκολα σε μια χώρα τέτοια, έρχονται μόνο τα αρπακτικά. Όσο και να σας χαϊδεύουν οι της τρόικας, από τα πράγματα θα αναγκαστείτε, κι εκείνοι κι εσείς, σε ένα νέο χρηματοδοτικό πακέτο μετά τις εκλογές. Λεφτά υπάρχουν, αλλά μόνο για τις τσέπες των αρπακτικών. Για τους φτωχούς μόνο επιδόματα από δανεικά από την τρόικα που θα σας βάλει να χτυπήσετε ξανά την εργατική τάξη», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ