Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

3.12.19

Τη φωνή των ανέργων φέρνει στη Βουλή ο Αμυράς!

Τη φωνή των ανέργων φέρνει στη Βουλή ο Αμυράς!
Τη φωνή των ανέργων φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς που αφορά στη λήξη του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης για 5.500 άνεργους Πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 με στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας νέων πτυχιούχων, καθώς και του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού σε άλλες χώρες (brain drain) και λήγει τον Ιανουάριο του 2020.
Ο βουλευτής κατέθεσε στη Βουλή τις επιστολές του σωματείου των εργαζομένων του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ) Θεσσαλονίκης και της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων υπόψη του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και ζητά τη συμβολή του με την ανανέωση του συγκεκριμένου Προγράμματος.
Ο Γιώργος Αμυράς επισημαίνει ότι οι νέοι πτυχιούχοι του Προγράμματος επί ένα χρόνο κάλυπταν νευραλγικά κενά σε υποστελεχωμένους φορείς του Δημοσίου που αντιμετώπιζαν τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και τους αναγνωρίζεται κάθε δικαίωμα διεκδίκησης εργασίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:


Αθήνα 3/12/2019
ΑΝΑΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΚΑΤΑΘΕΤΩ
σαν Αναφορά, τις συνημμένες επιστολές του σωματείου των εργαζομένων του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ) Θεσσαλονίκης και της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων σχετικά με την ανανέωση του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης για 5.500 άνεργους Πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και Εποπτευόμενους Δημόσιους Φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν.1892/1990 (Α΄101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 και έχει ισχύ για 12 μήνες.
Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.


Ο αναφέρων Βουλευτής
Γιώργος Αμυράς



Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ