Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.1.19

Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση

Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση

«Να δεσμευτούμε όλοι, ότι οι βουλευτές που εκλέγονται με ένα κόμμα να μην αλλάζουν κοινοβουλευτική ομάδα στη διάρκεια της θητείας τους» κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης, στη δευτερολογία του στη Βουλή στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Αφού, λοιπόν, όλοι είμαστε πολέμιοι των μεταγραφών -ο ένας μιλάει για κουρέλια, ο άλλος μιλάει για υπολείμματα, ο άλλος μιλάει για αποστάτες- ας συμφωνήσουμε ότι δεν θα ζήσουμε ξανά αυτά τα φαινόμενα» είπε συγκεκριμένα.

Μιλώντας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση επεσήμανε ότι «μια ψήφος εμπιστοσύνης επιβραβεύει τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα και δίνει λευκή επιταγή για τη συνέχισή της» και ξεκαθάρισε «για να μην χάσουμε εντελώς την λογική μας» ότι «ΨΗΦΟΣ ΕΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ. Ενώ, αντιθέτως: ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ».

Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές της νέας πλειοψηφίας να «ξεκαθαρίσουν σήμερα τι θα κάνουν». Όπως είπε χαρακτηριστικά «εκτός αν έχουν σκοπό να παραμείνουν ντεμέκ Μακεδονομάχοι, με υπουργικά κοστούμια και φορέματα».

Αναφερόμενος στους «μικρούς εμφυλίους» που «ταλαιπωρούν» την ελληνική κοινωνία με πρωταγωνιστές «κουκουλοφόρους», ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως «ο διχασμός επανέρχεται με δρασκελιές. Τότε που ο πιο δημοφιλής κατηγορία -ακόμη και μεταξύ φίλων - ήταν το «γερμανοτσολιάς». Τους είχαν επικηρύξει οι αντιμνημονιακοί κουκουλοφόροι. Τώρα έχουμε τους εθνικιστές κουκουλοφόρους. Γενικά οι κουκουλοφόροι είναι ένα ωραίο επάγγελμα σε αυτή τη χώρα. Κάνουν την πλάκα τους, εκτονώνονται, ανώνυμοι είναι… κανένα ρίσκο δεν παίρνουν και μετά γυρνάνε στο σπίτι να δουν τα κατορθώματα τους στα δελτία ειδήσεων» είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «αξίζουμε μια Ελλάδα αλλιώς. Και όχι μια Ελλάδα της παρακμής και του πολιτικού αμοραλισμού. Το Ποτάμι επιμένει ότι ΘΕΛΕΙ την Ελλάδα ΑΛΛΙΩΣ. Και γι’ αυτό σήμερα καταψηφίζει μια αποτυχημένη κυβέρνηση» είπε.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ