Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

25.4.18

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Μιλώντας ο κος Λεβέντης στην Ολομέλεια της Βουλής για την ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ΔΕΗ ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Υπουργό Ιωάννη Ζίγδη, ο οποίος είχε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για την Δημόσια Επιχείρηση. Πολλά χρόνια μετά φθάσαμε στο σημερινό ηρωικό τέλος. Σήμερα πουλάει τη ΔΕΗ η Κυβέρνηση, ενώ πριν από λίγα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ αναθεμάτιζε την ιδιωτικοποίηση. Η Ένωση Κεντρώων ψηφίζει αρνητικά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για να μην συρρικνωθεί η ΔΕΗ».
Ο κος Λεβέντης αναφέρθηκε και σε δυο τροπολογίες που κατέθεσε προς ψήφιση η Κυβέρνηση. Η μια αφορά προσλήψεις πυροσβεστών και η άλλη αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα. Στο σημείο αυτός ο κος Λεβέντης υπογράμμισε ότι δεν μπορούν να κατατίθενται άσχετες τροπολογίες σε νομοσχέδια που έχουν διαφορετικό περιεχόμενο.
Αναφερόμενος στο θέμα των γαλλικών φρεγατών ο κος Λεβέντης κάλεσε την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συμβαίνει.
Για την έξοδο από τα μνημόνια ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε: «Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο, να προσέξει όμως μην προκύψουν πολύ μεγαλύτερα επιτόκια από τα σημερινά διότι την όποια διαφορά θα την πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός. Ακόμη πληρώνουμε τον κο Βαρουφάκη και αυτό που μπορούμε να πετύχουμε στο δημόσιο χρέος είναι η επιμήκυνση των δόσεων και η μείωση των επιτοκίων, τίποτε άλλο». Ο κος Λεβέντης κατηγόρησε ακόμη την Κυβέρνηση ότι υπόσχεται οικονομικούς παραδείσους, αφού πρώτα στράγγιξε την οικονομία και εξαφάνισε την ρευστότητα από την αγορά.
Όσον αφορά την απλή αναλογική ο κος Λεβέντης τόνισε ότι στον κο Τσίπρα αρέσει αυτή η αναλογική αλλά κυβερνά με το bonus των 50 εδρών δηλαδή με ενισχυμένη αναλογική. Η απλή αναλογική χρειάζεται συνεννόηση και συναίνεση κάτι το οποίο δεν διαθέτει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ