Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.11.17

Γ. Σταθάκης: Νέο περιφερειακό χωροταξικό πλαίσιο, για την περαιτέρω ανάπτυξη της Κρήτης


Το αναθεωρημένο περιφερειακό χωροταξικό πλαίσιο της Περιφέρειας Κρήτης, περιλαμβάνει σημαντικές στρατηγικές επιλογές για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού και την ενίσχυση των θέσεων εργασίας.


Αυτό έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 260/ΑΑΠ/9.11.2017) το πλαίσιο της Περιφέρειας, καθώς και οι περιβαλλοντικοί όροι, βάσει της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Σημειώνεται ότι το Χωροταξικό Πλαίσιο της Κρήτης είναι το πρώτο από τα 12 συνολικά, που θεσμοθετούνται για όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης, «το πρόσφατα αναθεωρημένο περιφερειακό χωροταξικό πλαίσιο της Κρήτης, αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την αναπτυξιακή πορεία του νησιού και θεωρείται χρήσιμο εργαλείο για τη σύνδεση του σχεδιασμού του χώρου με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, καθώς και την εδραίωση ενός εναλλακτικού προτύπου που εξισορροπεί τη χωρική ανάπτυξη της Περιφέρειας με μια συνδυασμένη πολιτική προστασίας και ανάδειξης του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ