Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

31.7.17

Την τροπολογία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής


Την τροπολογία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, παρουσίασε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός, Γιάννης Μουζάλας.
Αιτιολογώντας την κατάθεση της τ
ροπολογίας, ο υπουργός ανέφερε ότι «ζητάω να γίνει κατανοητό ότι η μετανάστευση τρέχει στο χρόνο, καινούρια προβλήματα δημιουργούνται και επιπλέον είμαστε στη φάση που προσπαθούμε με πολλή αγωνία και γρήγορους ρυθμούς να στήσουμε ένα υπουργείο που δεν υπήρχε, άρα κάθε τόσο προκύπτουν διοικητικές ανάγκες για να αλλάξουν πράγματα ή ανακαλύπτουμε καινούρια προβλήματα».
Ένα από τα προβλήματα που ανέφερε προκύπτει από τη σύσταση και αναδιάρθρωση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του νεοσύστατου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς, όπως εξήγησε, οι δικαστές που συμμετέχουν στις δευτεροβάθμιες επιτροπές προσφυγών είναι απλήρωτοι, όπως και οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες τους. «Όταν ξεκίνησε το υπουργείο είχαμε δώδεκα άτομα στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, τώρα έχουμε φτάσει τα 27, το πλάνο είναι για 87, οπότε αυτές οι καθυστερήσεις είναι δικαιολογημένες», είπε. Με την τροπολογία καλύπτονται δαπάνες που διενεργήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2017 μέχρι τη δημοσίευσή της, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναληφθούν και εγκριθούν από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. «Οι οικονομικές διατάξεις αφορούν όλες εγγεγραμμένα ποσά», διευκρίνισε ο κ. Μουζάλας.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ