Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

25.5.17

Κ. Γαβρόγλου: Δηλωτική η σιωπή του κ. Μητσοτάκη για τα σοβαρά θέματα της παιδείας

Κ. Γαβρόγλου: Δηλωτική η σιωπή του κ. Μητσοτάκη για τα σοβαρά θέματα της παιδείας

  1. Δηλωτική σιωπή για μείζονα ζητήματα της εκπαίδευσης, καταλόγισε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε μια ασυνήθιστα για τον ίδιο, αιχμηρή παρέμβαση.
    «Σας άκουσα πολύ προσεκτικά κύριε Μητσοτάκη. Και κυρίως άκουσα αυτά που δεν είπατε. Διότι αυτά που είπατε είναι τα απολύτως τετριμμένα. Αυτά που δεν είπατε είναι τα σοβαρά» είπε ο υπουργός Παιδείας και σχολίασε τα περί «διαφοροποίησης ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας»:
    «Μας κατηγορείτε ότι δεν έχουμε σχέδιο για την εκπαίδευση και ότι ανακαλύψατε μεγάλη διαφορά απόψεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, ως προς την κατάργηση των εισαγωγικών. Να το πούμε για χιλιοστή φορά; Θέλετε κύριε Μητσοτάκη και η ΝΔ, στο πλαίσιο της περίφημης εθνικής συνεννόησης που λέτε, να συμφωνήσουμε ότι το πρόβλημα είναι οι τελευταίες δύο τάξεις του Λυκείου; Ξέρετε ότι είμαστε μια χώρα χωρίς Λύκειο; Το ξέρουμε; Ή απομονωμένοι μέσα στα γραφεία σας, δεν ξέρετε τι σας γίνεται; Αυτή τη στιγμή, η μεγάλη πρόκληση στην κοινωνία μας είναι αν θα μπορέσουμε να καταφέρουμε να συγκροτήσουμε μια κοινωνία με Λύκειο. Κάτι για το οποίο δεν έχουν ευθύνη οι εκπαιδευτικοί».
    Το τέμενος
    Ο υπουργός δήλωσε ότι ως το βράδυ θα υπάρξει βελτιωτική τροποποίηση στο άρθρο για το ισλαμικό τέμενος, λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε μια ειλικρινή ανησυχία». «Ως το τέλος της συνεδρίασης θα ήθελα να το δούμε και να δούμε πως θα το κάνουμε», είπε ο υπουργός.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ