Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

26.7.16

Συνάντηση κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας με μέλη της Λαϊκής Συμβουλευτικής Συνέλευσης της Ινδονησίας

Συνάντηση κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας με μέλη της Λαϊκής Συμβουλευτικής Συνέλευσης της Ινδονησίας

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αναστασίου Κουράκη και της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ινδονησίας κ. Παναγιώτας Κοζομπόλη με μέλη της Λαϊκής Συμβουλευτικής Συνέλευσης της Ινδονησίας. Στην αποστολή από την Ινδονησία συμμετείχαν οι δύο Αντιπρόεδροι της Συμβουλευτικής Συνέλευσης κ.κ. St. Mahyudin και M. Hidayat Nur Wahid, καθώς και μέλη των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο νομοθετικό σώμα της Ινδονησίας.
Βασικό στόχο της συνάντησης αποτέλεσε η ανταλλαγή πρακτικών και εμπειριών σε ό,τι αφορά τη συνταγματική και πολιτειακή λειτουργία στις δύο χώρες. Οι πολιτικοί και πολιτειακοί θεσμοί της Ινδονησίας ετοιμάζονται να εκκινήσουν τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας τους. Στο πλαίσιο αυτό, το Προεδρείο της Συμβουλευτικής Συνέλευσης της Ινδονησίας διοργάνωσε μια πολυμελή αποστολή στην Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση για τις διαδικασίες που προβλέπονται στις ευρωπαϊκές χώρες.
Στην εισήγησή του ο κ. Κουράκης υπογράμμισε ότι “η συζήτηση στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης είναι εξαιρετικά επίκαιρη στην Ελλάδα. Χθες το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την έναρξη μιας μεγάλης συζήτησης γύρω από την αναθεώρηση του ελληνικού Συντάγματος. Η διαδικασία αυτή εμπεριέχει μια σειρά από στάδια θεσμικής διαβούλευσης με τα πολιτικά κόμματα, αλλά και δημόσιου διαλόγου με φορείς της κοινωνίας. Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον στο πλαίσιο αυτό να ανταλλάξουμε κοινοβουλευτικές εμπειρίες στο κρίσιμο αυτό θεσμικό ζήτημα και να γνωρίσουμε και τις αντίστοιχες θεσμικές προβλέψεις της διαδικασίας που ακολουθείται στη χώρα σας. Η κοινή εργασία στο κρίσιμο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης μπορεί να συμβάλλει στην ισχυροποίηση των δημοκρατικών πρακτικών σε ολόκληρο τον πλανήτη”.
Η ελληνική αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τέλος τα μέλη της Συμβουλευτικής συνέλευσης της Ινδονησίας για την επίσκεψή τους στη Βουλή των Ελλήνων, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διαδικασία που εκκινούν, τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά θετική η πρωτοβουλία τους να συλλέξουν καλές πρακτικές από το ευρωπαϊκό κεκτημένο στο συγκεκριμένο θέμα.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ