Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

5.5.14

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ




ΑΡΝΗΣΗ - ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«Άρνηση - φονιάς. Το να αρνείται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την κατασκευή φράγματος στις Ελευθερές Παγγαίου Καβάλας, ισοδυναμεί με επανάληψη όλων αυτών των τραγικών γεγονότων που έχουν καταγραφεί τα περασμένα χρόνια. Απώλειες ανθρώπινων ζωών, απώλειες ζωικού κεφαλαίου κι εκτεταμένες καταστροφές σε γεωργικές εκτάσεις και ακίνητη περιουσία».

Την δήλωση αυτή έκανε, καταθέτοντας Ερώτηση στην Βουλή, ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΣΑΥΤΑΡΗ

ΘΕΜΑ: ΦΡΑΓΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Κύριε Υπουργέ,

Αναρωτιέμαι αν σκοπός του κράτους είναι η εξυπηρέτηση και η προστασία των πολιτών ή εάν θέλετε το κράτος, από εγκληματικές παραλείψεις του, να σκορπά πολύτιμα εκατομμύρια (που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν) και να καταγράφει καταλόγους θυμάτων, και πόσο μάλλον νεκρών συμπολιτών μας.

Στην περιοχή των Ελευθερών Παγγαίου Καβάλας, χρόνια αγωνίζονται οι κάτοικοι να πείσουν τις πολιτικές ηγεσίες του «Υπουργείου Γεωργίας» στο παρελθόν και «Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» τώρα, στην δημιουργία ενός φράγματος που θα είναι πολλαπλά ωφέλιμο αλλά και σωτήριο.

Η πεισματική άρνηση του Υπουργείου σας να προχωρήσει αυτό το έργο και μάλιστα με έτοιμη την προμελέτη, έχει ως αποτέλεσμα εκτεταμένες πλημμύρες που φτάνουν μέχρι την Πέραμο, αλλά και με μεγάλες απώλειες ανθρώπινων ζωών αλλά και περιουσιών.

Όπως μου έλεγαν οι κάτοικοι στη περιοχή των Ελευθερών που επισκέφτηκα πριν λίγες μέρες, το φράγμα δεν θα αποτρέψει μόνο αυτές τις καταστροφές, για την επανόρθωση των οποίων απαιτούνται εκατομμύρια, δεν θα αποτρέψει μόνο τις απώλειες ζωών, αλλά θα βοηθήσει και στην επιβεβλημένη διαχείριση των υδάτων, που τελικά πέφτουν και χάνονται στην θάλασσα.

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

  1. Σκοπεύετε, επιτέλους, να δρομολογήσετε το έργο κατασκευής του φράγματος Ελευθερών Kαβάλας;
  2. Aν δεν το πράξετε, αντιλαμβάνεστε ότι αναλαμβάνετε και τις ποινικές ευθύνες, όχι μόνο τις πολιτικές, για τις εκτεταμένες καταστροφές, τις απώλειες ανθρώπινων ζωών ή και απώλεια ζωικού κεφαλαίου σε περίπτωση πλημμύρας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ