Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.6.13

Κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ Παρέμβαση Αυγενάκη προς Κεδίκογλου



Αθήνα, 4 Ιουνίου 2013

Κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ

Παρέμβαση Αυγενάκη προς Κεδίκογλου

Σε συνέχεια παλαιότερων παρεμβάσεών του για το ζήτημα της κατάργησης του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, επανέρχεται με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου, και χαρακτηριστικά σημειώνει ότι το συγκεκριμένο τέλος επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ενώ αμφισβητείται και η ανταποδοτικότητα του τέλους.   
               
Βάσει του άρθρου 21 του Ν. 2644/98: «Ως αντιπαροχή για το δικαίωμα λήψης των παραπάνω εκπομπών ορίζεται και εισπράττεται υπέρ της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., στην οποία και περιέχεται, ανταποδοτικό τέλος (εισφορά). Υποχρέωση για την καταβολή αυτού του τέλους έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, που κατοικεί ή διαμένει στην Ελλάδα και κάθε νομικό πρόσωπο, που είναι κάτοχος μετρητή ή μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για κάθε μετρητή».
                                                                                                                   
Όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «παρά τη μείωση που έχουν υποστεί στα εισοδήματά τους τα τελευταία χρόνια, οι έλληνες πολίτες εξακολουθούν να χρηματοδοτούν την ΕΡΤ μέσω του «ανταποδοτικού τέλους» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ακόμα κι αν η ΕΡΤ δεν χρηματοδοτείται άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι προκλητικό τα ελληνικά νοικοκυριά να επιβαρύνονται με 50,88 € το χρόνο για να συνεχίζουν να λειτουργούν 6 τηλεοπτικά κανάλια, 10 ραδιόφωνα, 19 περιφερειακοί σταθμοί, περιοδικό και ορχήστρες».

«Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία οι Έλληνες καταναλωτές αδυνατούν να ανταποκριθούν στα πολλαπλά έξοδα πόσο μάλλον να εξακολουθήσουν να συντηρούν μια «σπάταλη» ΕΡΤ.  Η κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ αν μη τι άλλο σηματοδοτεί την έμπρακτη αλλαγή πρακτικών και νοοτροπιών του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην παρολίγο χρεοκοπία Ακόμη το τέλος υπέρ της ΕΡΤ είναι πλέον σήμερα πολιτικά αναχρονιστικό και κοινωνικά άδικο καθώς και η ίδια η ανταποδοτικότητά του έχει παύσει να υφίσταται, αφού ελάχιστοι επιλέγουν τα κρατικά μέσα ως μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας» όπως υπογραμμίζει ο Λ.Αυγενάκης.

Τέλος, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό την κατάργηση του συγκεκριμένου τέλους με το οποίο επιβαρύνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, οι πολίτες..

Επισυνάπτεται:
1.        Η παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη







25ης Αυγούστου, 71 202 Ηράκλειο, Τηλ.: 2810 301178, Φαξ: 2810 301179
Κ.Πετράκη 14, 70 400 Μοίρες, Τηλ.: 28920 29133, Φαξ: 28920 29 133
Βουλής 4, 10 562 Αθήνα, Τηλ.: 2103239160, Φαξ: 2103706015
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ