Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.6.13

Μάστιγα στην Κρήτη τα εργατικά ατυχήματα Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη



Αθήνα, 5 Ιουνίου 2013

Μάστιγα στην Κρήτη τα εργατικά ατυχήματα

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη

Στην ραγδαία αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση.    
 
                                                                                                                                                                                                                                                                   
Όπως αναφέρει μάλιστα, στην παρέμβασή του προς τον αρμόδιο Υπουργό: «σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σε τοπικά μέσα, τα εργατικά ατυχήματα στο νομό έχουν αυξηθεί καθώς οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας -ιδιαίτερα στις οικοδομές και τα εργοτάξια- δεν τηρούνται ενώ οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι παρά τις προσπάθειες του εργατικού κέντρου Ηρακλείου».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο πλαίσιο του προγράμματος «Συγκριτική Ανάλυση Κινδύνων» (Comparative Risk Assessment Project) κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 312.000 εργαζόμενοι σε εργατικά ατυχήματα, λόγω επαγγελματικών κινδύνων στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό.

Όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «η μεγαλύτερη συχνότητα εργατικών ατυχημάτων παρατηρείται στον τομέα κατασκευών (24,1% του συνόλου) και «Υψηλού κινδύνου» θεωρούνται επίσης οι κλάδοι της Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, Ορυχείων- Λατομείων και Μεταποιητικών Βιομηχανιών. Τα θανατηφόρα ατυχήματα εκδηλώνονται κυρίως στον κλάδο των κατασκευών, σε ποσοστό που τα τελευταία χρόνια ξεπερνά το 50% των συνολικών θανάτων».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει ότι για την Κρήτη, τα εργατικά ατυχήματα ανέρχονται σε 9 το τελευταίο 5μηνο του 2013 και τείνουν να γίνουν η μάστιγα της εποχής και αυτό είναι απόρροια της έλλειψης ελεγκτικών μηχανισμών και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, μολαταύτα είναι αδύνατη η επιθεώρηση της εργασίας ενώ ζητά ενέργειες για την αντιμετώπιση των αλλεπάλληλων εργατικών ατυχημάτων δεδομένου ότι το φαινόμενο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.
                                         



Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ