Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.6.13

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ



Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Μεγάλα προβλήματα στους διαβητικούς ασθενείς δημιουργεί η κατάργηση του Διαβητολογικού Κέντρου του Γ.Ν. «Τζάνειο» Πειραιά»



Το Διαβητολογικό Κέντρο του Γ.Ν. «ΤΖΑΝΕΙΟ» Πειραιά είναι ένα από τα λίγα πλήρως στελεχωμένα και ειδικευμένα Κέντρα στη χώρα μας, με όλες τις ειδικότητες, που άπτονται του Διαβήτη. Είναι πλαισιωμένο από ιατρείο διαβητικού ποδιού (το μοναδικό στη Β’ ΔΥΠΕ Πειραιά), ιατρείο παχυσαρκίας, ιατρείο για το διαβήτη κύησης κλπ.

Το Κέντρο αυτό παρέχει τη δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης και παρακολούθησης εκπαιδευτικών μαθημάτων, για την καλύτερη κατανόηση και διαχείριση του Διαβήτη. Προβαίνει, δε, σε 4-5 εκπαιδευτικές εκδηλώσεις ετησίως, για την καλύτερη ενημέρωση του πληθυσμού.

Σε αυτό, παρακολουθούνται περισσότεροι από 25.000 πάσχοντες συμπολίτες μας. Λειτουργεί από το 1987 ως Ιατρείο και από το 1999 ως Κέντρο.

Η κατάργηση του Διαβητολογικού Κέντρου θα δημιουργήσει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών, που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το 2005 είχαμε 7.500 ακρωτηριασμούς, εκ των οποίων το 75% θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη, όμως δεν επιτρέπεται περαιτέρω υποβάθμιση του συστήματος.

Είναι γνωστό, από μελέτες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF), αλλά και άλλων Οργανισμών, ότι η αντιμετώπιση του Διαβήτη μέσα από εξειδικευμένα Διαβητολογικά Κέντρα, μειώνει το απροσμέτρητο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, που μπορεί να οδηγήσει το Ασφαλιστικό Σύστημα σε κατάρρευση, αφού η πάθηση του Διαβήτη απασχολεί το 10% του πληθυσμού της χώρας μας.

Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που η χώρα μας βρίσκεται στο κέντρο μιας επώδυνης οικονομικής κρίσης, είναι προφανές ότι, αν το Σύστημα Υγείας δεν φροντίσει το Διαβήτη, θα αναγκαστεί να πληρώσει ακριβά τις επιπλοκές του.

Γι αυτό επιβάλλεται να συνεχιστεί η λειτουργία του Διαβητολογικού Κέντρου στο «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, για το καλό των ασθενών.

Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Θα φροντίσετε άμεσα να μην καταργηθεί το Διαβητολογικό Κέντρο του «Τζανείου» Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά, ώστε να συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη σε ασθενείς που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη;

05-06-2013

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ