Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

12.3.12

Αθήνα 12 Μαρτίου 2012
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς α) τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
β) τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Θέμα: Συνεδρίαση επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011


Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 24 περίπτωση βγ του άρθρου 24 του ν. 4014/2011, η επιτροπή της παρ. 9 του άρθρου 24 αποφαίνεται μετά τη συγκέντρωση όλων των αιτημάτων υπαγωγής σε κάθε οικισμό.
Σύμφωνα με σχετική διάταξη που προστέθηκε στον νόμο «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου» παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012, η προθεσμία για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων και αυτή είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες προθεσμίες.
Η δεσμευτική αναφορά της συγκέντρωσης όλων των αιτημάτων υπαγωγής, έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα ειδικότερα στους επιχειρηματίες του ν. Λέσβου, που δραστηριοποιούνται σε παραδοσιακούς οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, καθώς με αυτόν τρόπο δεν μπορούν να ρυθμίσουν τυχόν αυθαίρετες κατασκευές και να λάβουν την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.
Βρισκόμαστε μικρό χρονικό διάστημα πριν την έναρξη λειτουργίας της τουριστικής περιόδου και πρέπει να δοθεί κάθε δυνατότητα στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της περιφέρειας, ώστε να τονωθεί η τοπική οικονομία, η οποία λόγω της οικονομικής κρίσης βρίσκεται σε ύφεση.
Παρελκόμενη αυτή της διάταξης είναι και η υστέρηση κρατικών εσόδων, καθώς μετά τη νέα προθεσμία που δόθηκε, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης μεταφέρεται για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν προς άμεση και αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος;

Ο Ερωτών Βουλευτής


Σπύρος Γαληνός
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ