Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

3.2.12

Αθήνα 2 Φεβρουαρίου 2012

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ
Σκληρή κριτική κατά Παπακωνσταντίνου – Σηφουνάκη:
Απαξιώνετε την Μικρή Ιδιοκτησία προς όφελος των Μεγάλων Κατασκευαστικών και Ξενοδοχειακών Μονάδων.



Σκληρή κριτική άσκησε χθες κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής, ο Βουλευτής ν. Λέσβου, κ. Σπύρος Γαληνός.

Ο κ. Γαληνός μίλησε για προχειρότητα, για πολυνομία, για ασάφεια και για βιασύνη που δημιουργεί υποψίες, τονίζοντας: «Η τρόικα επιβάλλει τα νομοθετήματα με τη γνωστή συνταγή “να τα αρπάξουμε όλα’’, να μη μείνει ένας Έλληνας που να έχει ένα κομμάτι γης, ένα κεραμίδι να στεγάσει τη φαμίλια του» και συνέχισε «με το νομοθετικό πλαίσιο που φέρνετε εδώ δημιουργείτε συνθήκες πλήρους απαξίωσης της μικροϊδιοκτησίας, ουσιαστικά δήμευσή της ώστε να μπορεί να αγοραστεί σε εξευτελιστικές τιμές από μεγάλες κατασκευαστικές και από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις». Ενώ διερωτήθηκε : «αλήθεια, με ποιους διαβουλευτήκατε; Οι μηχανικοί διαμαρτύρονται, οι αρχιτέκτονες διαμαρτύρονται, οι τεχνολόγοι διαμαρτύρονται, το ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου διαμαρτύρεται. Στην περιφέρειά μας, κύριε Υπουργέ, μιλήσατε; και με ποιους; Ποια δουλειά κάνουν αυτοί; Έχουν σχέση με το αντικείμενο;».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γαληνός επανέλαβε : «διαβούλευση δεν έγινε, ή τουλάχιστον δεν έγινε, στο μέγεθος και στο μέτρο που θα έπρεπε. Απαντήσεις στα ερωτήματα, που και εγώ σας έθεσα, δεν δόθηκαν και έτσι οι ανησυχίες και οι ασάφειες παραμένουν».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ