Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.1.12


Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό:
• Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ: Υπολειτουργία Κέντρου Υγείας Πάτμου.


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρεί, από 16.1.2012, ο Δήμος Πάτμου, με αφορμή την σοβαρή υποβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας του νησιού.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στο Κέντρο Υγείας υπηρετεί ένας ιατρός παθολόγος και περιστασιακά, εάν υπάρχει η δυνατότητα, αποσπώνται ένας ή δύο αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι καλύπτουν σε εικοσιτετράωρη βάση τις απαιτούμενες εφημερίες, διακομιδές, έκτακτα περιστατικά κ.λ.π. Επισημαίνεται ότι εδώ και τέσσερα χρόνια δεν υπάρχει παιδίατρος και δεν πραγματοποιούνται τα απαιτούμενα εμβόλια, ενώ δεν γίνονται μικροβιολογικές εξετάσεις λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού και εργαστηρίου. Τέλος, η μεταφορά των ασθενών πραγματοποιείται με πεπαλαιωμένο ασθενοφόρο και εξοπλισμό, χωρίς τραυματιοφορέα, με σοβαρό κίνδυνο πρόσκλησης ατυχήματος.
Ο Δήμος Πάτμου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ως άνω περιγραφόμενη κατάσταση, η οποία θέτει σε δοκιμασία την αντοχή και την υγεία των κατοίκων του νησιού, δηλώνει ότι έχει εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής και ζητεί, άμεσα, από τους αρμόδιους φορείς:
• Στο Κέντρο Υγείας Πάτμου να υπηρετούν σε μόνιμη βάση τουλάχιστον τρεις αγροτικοί ιατροί.
• Να υπηρετούν απαραιτήτως ένας (1) ιατρός Γενικής Ιατρικής κι ένας(1) παθολόγος, είτε με διορισμό είτε με απόσπαση ή μετάθεση.
• Κανένας από τους παραπάνω ιατρούς να μην απουσιάζει με άδεια, εάν προηγουμένως δεν αντικαθίσταται από άλλον ανάλογης ειδικότητας.
• Άμεση τοποθέτηση, με διορισμό, απόσπαση ή μετάθεση παρασκευάστριας για αιματολογικές εξετάσεις, αφού οι κάτοικοι του νησιού αναγκάζονται ακόμη και για μία απλή εξέταση αίματος να μετακινούνται σε γειτονικά νησιά ή στον Πειραιά.
• Κάθε δίμηνο ή το αργότερο τρίμηνο να παραβρίσκεται Παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Πάτμου για τουλάχιστον μία εβδομάδα, παρακολουθώντας τα παιδιά του νησιού, τα οποία στο σύνολό τους υπερβαίνουν τα 550.
• Αγορά και διάθεση στο Κέντρο Υγείας Πάτμου καινούριου ασθενοφόρου μέχρι τέλος Ιανουαρίου και άμεση παύση λειτουργίας του ήδη υπάρχοντος, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για το πλήρωμα και τους ασθενείς.
• Έγκαιρη και χωρίς καθυστέρηση προμήθεια του Κέντρου Υγείας Πάτμου από το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου με αναλώσιμα υλικά.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Εάν προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα του Δήμου Πάτμου για την αποτελεσματική και ικανοποιητική στελέχωση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας του νησιού.
17.1.2012
Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ