Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

10.1.12

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2012
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Θέμα : «Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν»
 
Εδώ και τρείς μήνες το προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό) του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, παραμένει απλήρωτο. Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους βρίσκονται σήμερα σε απόλυτο αδιέξοδο, αδυνατώντας να καλύψουν ακόμα και τις βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα, μεγάλο μέρος του ιατρικού προσωπικού να παραιτείται αναζητώντας εργασία σε άλλα Ιδρύματα απαξιώνοντας επί της ουσίας ένα υπερσύγχρονο νοσηλευτικό κέντρο με όλες τις υλικές και τεχνολογικές δυνατότητες.

Στον αέρα όμως βρίσκεται και η επιβίωση του ίδιου του νοσοκομείου, καθώς αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων τόσο με το καθεστώς λειτουργίας του όσο κυρίως με το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, ενώ κανέναν σοβαρό επιχειρησιακό πλάνο διάσωσης δεν υφίσταται, παρά μόνο αποσπασματικές παρεμβάσεις οι οποίες δεν επιλύουν το πρόβλημα αλλά επιτείνουν τη σύγχυση. Τις τελευταίες μέρες, μετά και την παραίτηση του προέδρου του Ιδρύματος, το διοικητικό αδιέξοδο έχει μεγαλώσει.

Το υπουργείο Υγείας ενώ τοποθέτησε σύμβουλο διαχείρισης με υψηλό κόστος αποδοχών και ενώ ο σύμβουλος πρότεινε λύσεις αποσπασματικές και κοστοβόρες, στο τέλος παραιτήθηκε. Το ζήτημα συζητήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, χωρίς ωστόσο όμως να υπάρξει κάποια απάντηση στο πρόβλημα.

Επίσης, δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση του νοσοκομείου με τον ΕΟΠΥ, με αποτέλεσμα οι ασθενείς των ασφαλιστικών ταμείων να μην επιλέγουν το νοσοκομείο, καθώς ο ασφαλιστικός τους φορέας δεν μπορεί να καλύψει μέρος της νοσηλείας και έτσι το «Ερρίκος Ντυνάν» στερείται πολύτιμα έσοδα.





Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1.Προτίθεται να βάλει το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» σε ειδικό καθεστώς, όπως συνέβη στο παρελθόν με άλλα νοσοκομεία όπως το «Ωνάσειο», το «Παπαγεωργίου» κ.α.

2.Υπάρχει και αν ναι ποιο είναι το πλάνο που υπάρχει από το υπουργείο προκειμένου να μην κλείσει το Νοσοκομείο και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι.




Η Βουλευτής



Ντόρα Μπακογιάννη
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ