Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

18.11.11

Αθήνα 18 Νοεμβρίου 2011
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή

ΘΕΜΑ: ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΙΠΠΕΙΟΥ ν. ΛΕΣΒΟΥ




Η κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Ιππείου έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση του επιπέδου αστυνόμευσης στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Ευεργέτουλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ κατά την διάρκεια λειτουργίας του Α.Σ. Ιππείου δεν είχαν καταγραφεί αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, στα πέντε χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από το κλείσιμό του, η περιοχή είχε τρεις νεκρούς σε τρία διαφορετικά δυστυχήματα.
Η περιοχή ευθύνης του τ. Α.Σ. Ιππείου περιλαμβάνει επτά χωριά που έχουν αυξημένη κίνηση στους δημοτικούς δρόμους και επιπλέον διασχίζεται από τρεις Επαρχιακούς δρόμους: Μυτιλήνης-Γέρας, Μυτιλήνης-Αγιάσου, Μυτιλήνης–Καλλονής.
Η υποβάθμιση της αστυνόμευσης της περιοχής έχει επηρεάσει δυσμενώς τις συνθήκες διαβίωσης και έχει οδηγήσει τους κατοίκους σε συνεχείς διαμαρτυρίες.
Αποτελεί πάνδημο αίτημα της τοπικής κοινωνίας να υπάρξει η απαραίτητη ενίσχυση των τοπικών υπηρεσιών αστυνόμευσης με την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Ιππείου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί προς αντιμετώπιση του προβλήματος;
Ο Ερωτών Βουλευτής

Σπύρος Γαληνός
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ