Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

17.11.11

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2011

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης, μίλησε στη Βουλή εκ μέρους της Κυβέρνησης στα πλαίσια του εορτασμού της Επετείου του Πολυτεχνείου.
Στην ομιλία του ο Υφυπουργός μεταξύ άλλων τόνισε:


«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ήταν η κορύφωση μικρών και μεγάλων αντιστασιακών πράξεων της ελληνικής νεολαίας και του ελληνικού λαού. Ήταν η συνέχεια της ασίγαστης πάλης της ελληνικής νεολαίας και του ελληνικού λαού. Ήταν ταυτόχρονα η επιβεβαίωση του αντιστασιακού χαρακτήρα των Ελλήνων, των Ελλήνων που ανέδειξαν τις διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας. Δεν μπορούσε να είναι διαφορετική η στάση του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της ελληνικής νεολαίας απέναντι στο ανελεύθερο, αυταρχικό, χουντικό, φασιστικό καθεστώς των συνταγματαρχών.
Ανέδειξε όμως και τις αξίες της συνέργιας, της συμμετοχής και της αυτοδιαχείρησης, της ανατροπής νοοτροπιών του παρελθόντος που διαχώριζαν το λαό και τη νεολαία.
Το Πολυτεχνείο ήταν η αρχή του τέλους της χούντας και των δεινών της πατρίδας μας, η αρχή του τέλους της προσπάθειας του ελληνικού λαού για να χτίσει τη σύγχρονη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
Όμως η χούντα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Πανικόβλητη προχώρησε σε πράξεις, ακόμα πιο μεγάλης ανομίας, ακόμα πιο αντεθνικές όπως το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, που οδήγησε στην εθνική τραγωδία, η πληγή της οποίας είναι ακόμα ανοιχτή. Γι’ αυτό το μήνυμα της χώρας και του ελληνισμού ολάκαιρου είναι η συστράτευση με τους Κυπρίους για να ολοκληρωθεί ο αγώνας τους και να δικαιωθεί, για να είναι ενιαίο και ανεξάρτητο το νησί μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, αυτή τη μεγάλη κατάκτησή τους, της προηγούμενης δεκαετίας.
Η μεταπολίτευση, μετά το 1974 μέχρι σήμερα είναι η περίοδος της πιο σταθερής, της πιο ανεπτυγμένης, της πιο ολοκληρωμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που γνώρισε η χώρα μας και αυτό κανένα γεγονός, καμιά παθογένεια δεν μπορεί να το αντιστρέψει, δεν μπορεί να το θολώσει. Είναι το μεγάλο κεκτημένο όλων των κυβερνήσεων, όλων των κομμάτων, όλου του ελληνικού λαού, διαχρονικά της νεολαίας όλα αυτά τα χρονιά. Καθένας μπορεί για την παράταξή του, για το κόμμα του, για την κοινωνική ομάδα, ατομικά ή συλλογικά να διεκδικεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή σ’ αυτήν την πορεία και σ’ αυτήν την προσπάθεια. Είναι όμως αποτέλεσμα της συνειδητής συστράτευσης όλων των Ελλήνων, όλων των κοινωνικών και πολιτικών και κομματικών εκπροσωπήσεων στην ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία.
Αυτή όμως η πορεία είχε και τις μεγάλες εσωτερικές της παθογένειες αντινομίες και αντιφάσεις, κορύφωση της οποίας ήταν και η κρίση, το βάθος της οποίας ζούμε τόσο έντονα όλοι μας τις ημέρες αυτές.
Σ’ αυτήν την κρίση όμως δεν απαντούμε με τον περιορισμό της δημοκρατίας ούτε της κοινωνικής και πολιτικής αντιπροσώπευσης. Απαντούμε μέσα από το Κοινοβούλιο. Δείγμα της υπεύθυνης στάσης όλου του πολιτικού κόσμου είναι η Κυβέρνηση της ευρείας συνεργασίας που θα απαντήσει σ’ αυτήν την κρίση.

Ο καθάριος, ενάργιος και σαφής λόγος όλων των εκπροσώπων των κομμάτων και των κοινοβουλευτικών ομάδων σήμερα εδώ, στο ναό της δημοκρατίας. Η παρουσία του Πρωθυπουργού αυτής της Κυβέρνησης της ευρείας συνεργασίας και ο μεστός και καθαρός του λόγος, εγγυώνται πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες, πως θα βγούμε γρήγορα από την κρίση, όπως αξίζει στον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα.
Σήμερα οι πολίτες όλου του κόσμου στέλνουν ένα μήνυμα ελπιδοφόρο από τους δρόμους και τις πλατείες, από τα κοινοβούλια και τους χώρους δουλειάς, από κάθε σημείο όπου ζουν και εργάζονται, πως αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίον οργανώθηκε και οργανώνεται η παγκόσμια οικονομία, τον τρόπο που κατανέμεται ο πλούτος, γιατί έχει βαθιές αδικίες και ταυτόχρονα τον τρόπο με τον οποίον κοινωνικά και πολιτικά εκπροσωπείται στα μεγάλα κέντρα των αποφάσεων. Διεκδικεί να ανατραπεί αυτή η πραγματικότητα.
Εμείς εδώ στην πατρίδα μας μέσα από το Κοινοβούλιο όλοι μαζί, όλες οι πτέρυγες της Βουλής στέλνουμε το μήνυμα της συστράτευσης σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, κάνοντας ταυτόχρονα και το δικό μας εθνικό και κοινωνικό αγώνα. Είμαστε βέβαιοι πως το τέλος αυτής της προσπάθειας θα είναι η δικαίωση των θυσιών, η δικαίωση των αγώνων και πάλι, η πραγμάτωση των μεγάλων αξιών, που διαμορφώθηκαν σε τούτο τον τόπο, σε τούτη την πόλη, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, της εθνικής και συλλογικής αξιοπρέπειας».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ