Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

25.7.11

* Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επερώτησης, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε, ότι οι Ομογενείς, κυρίως της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αντιμετωπίζονται ως πολίτες, όχι δεύτερης, αλλά τρίτης κατηγορίας, *

Την αποκατάσταση των κατάφωρων αδικιών σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου, ζήτησαν με επίκαιρη επερώτησή τους βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής το βουλευτή Ευβοίας κ. Σίμο Κεδίκογλου, υπεύθυνο του Τομέα ΜΜΕ.



Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επερώτησης, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε, ότι οι Ομογενείς, κυρίως της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αντιμετωπίζονται ως πολίτες, όχι δεύτερης, αλλά τρίτης κατηγορίας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έσπευσε να νομοθετήσει για τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών, αδιαφορώντας για τα εκρηκτικά προβλήματα των Ομογενών, που υπέστησαν τα πάνδεινα και υπέφεραν για να διατηρήσουν την ελληνικότητά τους.
Επεσήμανε, ακόμη, ότι ενδεικτικό της αδιαφορίας με την οποία αντιμετωπίζονται οι Παλιννοστούντες Ομογενείς και της ανησυχίας που νιώθουν είναι και το γεγονός ότι ζήτησαν να ενταχθούν στο νομοσχέδιο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία και να κατοχυρωθεί η γενοκτονία των Ποντίων. Κατέθεσε, μάλιστα, στη Βουλή την ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
?Η στάση της κυβέρνησης?, τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, ?είναι εθνικά επιζήμια, όχι μόνο γιατί δεν είμαστε αρκετοί για να απαρνιόμαστε τα αδέρφια μας, αλλά και γιατί οι Έλληνες του Πόντου μπορούν και πρέπει να είναι μία ανθρώπινη γέφυρα της Ελλάδας με μία μεγάλη παγκόσμια οικονομική δύναμη, τη Ρωσία?.
Ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπάρχει κυβερνητική βούληση για αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων και ανάπτυξη οικονομικών και επενδυτικών συνεργασιών, κάτι που αποδεικνύεται από τις εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά την υλοποίηση σημαντικών συμφωνιών, που σύναψε η κυβέρνηση Καραμανλή και σήμερα βρίσκονται σε αναστολή και από τις οποίες θα προέκυπταν σημαντικά οφέλη για τη χώρα μας, κυρίως στον ενεργειακό τομέα.
Ειδική αναφορά έκανε σε σειρά προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Πόντιοι, με σημαντικότερα αυτό της απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, της άνισης μεταχείρισης του Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς στην Κύπρο σε σχέση με τους κατόχους στην Ελλάδα, τα χρέη από στεγαστικά δάνεια και τις αυθαίρετες κατοικίες.
Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί επί της ουσίας διαπιστώθηκε διακομματική ομοφωνία, ότι αδίκησαν κατάφωρα ένα πολύτιμο κομμάτι του Ελληνισμού.
Επανέλαβε, ότι η ενσωμάτωση των Ελλήνων Ποντίων στην ελληνική κοινωνία είναι εθνικής σημασίας και πρότεινε στο πλαίσιο του συναινετικού πνεύματος, που απαιτείται για την εξάλειψη των αδικιών και την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων των παλιννοστούντων, τη συμμετοχή των Ποντιακών Οργανώσεων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Χαρακτήρισε, επίσης, ζωτικής σημασίας την ανάγκη να προχωρήσουμε σε ένα σχέδιο αξιοποίησής τους στην ελληνική κοινωνία και τόνισε ότι, εκτός από την επαναλειτουργία των Επιτροπών στα Προξενεία, είναι απαραίτητη και η ανάλογη ευαισθησία και ιστορική γνώση για να εξαλειφθούν φαινόμενα του παρελθόντος για τα οποία είχε προκληθεί ΕΔΕ.
Ζήτησε, τέλος, να βρεθεί -σε συνεργασία και με το Υπουργείο Οικονομικών- λύση στο πρόβλημα των δανειοληπτών, ώστε να αποφευχθούν τραγωδίες με βάση και τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δανειοληπτών Ποντίων Παλιννοστούντων, καθώς και να εξεταστούν τα αιτήματα Παλιννοστούντων που διαβιούν σε οικισμό στη Ροδόπη, όπως είναι: η παράταση για στεγαστικά δάνεια, η παραχώρηση αγροτεμαχίων από τα κοινόχρηστα, το πάγωμα ή η διαγραφή πολεοδομικών προστίμων και η δημιουργία υποδομών κοινωνικής πρόνοιας.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ