Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

24.6.11

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στη σημερινή του ομιλία κατά τη συζήτηση επερώτησης σχετικά με την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιχειρησιακή θωράκισή του κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, τόνισε τα εξής:

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2011
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ - ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ & ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στη σημερινή του ομιλία κατά τη συζήτηση επερώτησης σχετικά με την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιχειρησιακή θωράκισή του κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, τόνισε τα εξής:


Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Φέτος, απειλεί και η φύση, είχαμε πολλές βροχές, περισσότερη βλάστηση άρα και μεγαλύτερο κίνδυνο για πυρκαγιές.
Ο έμπειρος πολιτικός παρατηρητής βλέπει βέβαια ότι εκτός από το «στρατηγό άνεμο» υπάρχει και ο «στρατηγός προβοκάτσια».
Αυτή είναι μία ανησυχία που έγινε πράξη παρακομματική, παρακρατική, το 1981, όταν επιχειρήθηκε να στραπατσαριστεί η τελευταία τότε κυβέρνηση Ράλλη της ΝΔ, με τους εμπρησμούς στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τις πολλές φωτιές στην περιφέρεια.
Αυτές είναι ανησυχίες, αλλά ερωτώ: Είμαστε αρκούντως προετοιμασμένοι; Πολύ φοβάμαι ότι ο «σκουπιδοφάγος της καθημερινότητας» δεν μας το έχει επιτρέψει και δεν είμαι σίγουρος εάν χρησιμοποιούμε επαρκώς τις νέες τεχνολογίες δορυφορικής σήμανσης.
Και να σας θυμίσω ότι επί δικής σας κυβερνήσεως, ένας Υπουργός Γεωργίας εκλεγόμενος στην Αθήνα και όχι στην περιφέρεια, είχε αγοράσει με αδιαφανείς διαδικασίες δύο αεροσκάφη από τη Γιουγκοσλαβία που δεν πέταξαν ούτε ένα-δύο χρόνια. Πολλά λεφτά δόθηκαν δηλαδή χωρίς αποτέλεσμα.
Οι φωτιές όπως ξέρετε έχουν άμεσες δυσμενείς οικονομικές συνέπειες αλλά και έμμεσες στον τουρισμό. Να σας θυμίσω τις φωτιές στη Ρόδο και τι χρώματος ήταν οι «λύκοι» πίσω από αυτές.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΠΛΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Υπάρχουν όμως κι άλλες φωτιές. Την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε έναν απόπλου ακτιβιστών στη Γάζα. Ενώ φαίνεται μία ακόμα ανθρώπινη -και ρομαντική θα έλεγε κάποιος- ενέργεια, κρύβει ίσως πολλές αρνητικές συνέπειες.
Ταλαιπωρηθήκαμε πολλά χρόνια με αρνητικές συνέπειες στα εθνικά μας θέματα από τη συμφωνία και τις καλές σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, οι οποίες έσπασαν για κάποιο λόγο και ιδιαίτερα μετά το τελευταίο ανάλογο περιστατικό που θυμόμαστε όλοι.
Η Ελλάδα ευτυχώς λειτούργησε με τα αντανακλαστικά ανάληψης πρωτοβουλιών. Σήμερα έχει εμπεδωθεί μία καλύτερη σχέση -και γνωρίζετε όλοι τις αντισιωνιστικές θέσεις που εκφράζω χρόνια στην Αίθουσα, όμως η πατρίδα εξυπηρετείται σήμερα από αυτήν τη σχέση.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι με τα δείγματα αντιμετωπίσεως του Ισραήλ στην προηγούμενη απόπειρα που έγινε από την Κύπρο, δεν θα ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο.
Ελπίζω να χτυπήσει το καμπανάκι του συναγερμού στην κυβέρνηση και να έρθει σε διαβουλεύσεις με τις χώρες που θα έχουν σημαίες τους στα πλοία για να μην έχουμε τριγμούς και φωτιές στην Ανατολική Μεσόγειο. Γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί ο απόπλους, αφού πρόκειται για σημαίες άλλων χωρών, όμως εκφράζω την ανησυχία αυτή.
Μην μας ξεφύγει αυτό το ζήτημα λόγω του πολύ σοβαρού ζητήματος της οικονομίας και του Μεσοπρόθεσμου που μας απασχολεί.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
Ειρήσθω εν παρόδω, την προσεχή εβδομάδα, η ευθύνη των κομμάτων είναι μεγάλη. Αναλαμβάνουν να σηκώσουν το βάρος όλης της 4ετίας -3ετίας ή 2ετίας που μπορεί να είναι.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα καταθέσει Ονομαστική Ψηφοφορία και πιστεύω η Αξιωματική Αντιπολίτευση να αντιλαμβάνεται αυτήν την αναγκαιότητα και να προσυπογράψει το αίτημα.
Δεν ξέρω εάν τα αριστερά κόμματα θα εμείνουν στην απόφασή τους να αποχωρήσουν ή θα είναι μέσα.
Είναι μεγάλη ευθύνη, πολλώ δε μάλλον, όταν υπάρχουν δηλώσεις καθημερινές βουλευτών της κυβερνήσεως που αδυνατούν να συνταχθούν με την ψήφιση του Μεσοπροθέσμου.
Πιστεύω ότι υπάρχει επάρκεια ωτοασπίδων στην κυβέρνηση και δεν ακούτε καλά να προχωρήσετε στην ψήφιση με απαιτούμενο αριθμό ψήφων 180, να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εάν καταψηφιστεί, θα πάμε σε εκλογές και δεν θα μας αφήσουν να πεθάνουμε.
Όπως είπε και σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, έπρεπε πέρυσι το Μάιο πολιτικά να τεθεί με 180, έτσι πρέπει και τώρα να γίνει.
Σκεφτείτε πιο αποτελεσματικά!
Και ο εφαρμοστικός νόμος γιατί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος; Αφού το συζητάγαμε και το ξέραμε από τον Μάρτιο! Εξυπηρετεί όμως έτσι τη φίμωση όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και των εσωκομματικών σας αντιδράσεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΚ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Άνθρωποι που λεηλάτησαν κατά το παρελθόν το δημόσιο χρήμα και είχαν χαθεί από το ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του 1980, επιστρέφουν τώρα και εμφανίζονται στο προσκήνιο σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.
Ο Χάλακ κάλεσε τον Πρωθυπουργό για ένα κοινωνικό γεγονός, όμως ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάει! Ας στείλει κάποιον άλλο, αλλά ο ίδιος να μην πάει!
Να μη γίνει το λάθος αυτό διότι η υπόθεσή του καίει και ειδικά στα υποβρύχια!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
Πρέπει να φτιάξουμε αντιπυρική ζώνη και στο ποδόσφαιρο με όλες αυτές τις αποκαλύψεις που ξεκίνησαν με την ερώτηση που έκανε ο Θάνος ο Πλεύρης! Ο Μπέος είναι ο «αρχιστράτηγος», όμως δεν μπορούμε, για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, να καταδικάζουμε και να βάζουμε μέσα όποιον μίλησε ο Μπέος! Μην αρχίσουμε λοιπόν να βάζουμε μέσα και ξερά και χλωρά για να ενισχύσουμε το «καστ των πρωταγωνιστών» της υπόθεσης και να δημιουργήσουμε εντυπώσεις απέναντι σε αυτήν τη σκληρή εβδομάδα που έρχεται...
Θα ήθελα τέλος να καταθέσω την ανησυχία μου για τη δύσκολη εβδομάδα που έρχεται και να πω ότι καλύτερα να ξεκαθαρίσουν οι λογαριασμοί παρά να πάμε σε ερμαφρόδιτες καταστάσεις για να μας δώσουν τη δόση! Δεν πτωχεύει η Ελλάδα! Και να μην ξεχνάμε ότι αυτά που θα μας δώσουν τώρα είναι απαραίτητα για το σήμερα, όμως είναι βαριά για το αύριο!

Μετά από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευθυμίου:

Είπατε, κ. Υπουργέ, για τις «δύο όψεις του ίδιου νομίσματος». Το νόμισμα όμως, φοβάμαι ότι είναι κάλπικο. Όσον αφορά το θέμα του ποδοσφαίρου, αυτό που είπα εμμέσως πλην σαφώς, είναι κάποιοι κυβερνητικοί να μην ανακατεύονται με την έρευνα, η οποία μπορεί να πυροδοτήσει πράγματα που αύριο δεν θα ελέγχονται. Πρέπει να μπει βαθιά το μαχαίρι στο μεδούλι και να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Όμως, μην χρησιμοποιηθεί η κατάσταση του ποδοσφαίρου για να καλύψει άλλα πράγματα Αυτό ήταν το νόημα των όσων είπα πριν από λίγο.
Όσον αφορά το τρίτο σκέλος: Και βεβαίως πρέπει να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Όμως, αυτό δεν σημαίνει κατά καμία έννοια, ότι δεν πρέπει να έχουμε την ίδια ευαισθησία σε θέματα που υπάρχουν από την άλλη πλευρά, και μιλάω για την απειλή που υπάρχει εις βάρος του Ιράν και συνεχώς κλιμακώνεται από την Δύση. Θέλω τον μέσο δρόμο. Δεν θέλω την εξαλλότητα από την μια ή την άλλη πλευρά. Και αυτή τη πρόταση που κάνω για τα διεθνή θέματα, θα ήθελα πάρα πολύ να παρακαλέσω τον πρόεδρο της Βουλής, να έρθει το θέμα αυτό στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και να συζητήσουμε πιο εμπεριστατωμένα με τον νέο Υπουργό στην Επιτροπή, μήπως και άλλαξαν κάποια πράγματα,. Τώρα θα πείτε, τι άλλαξε; Έγινε ο Ευρωβουλευτής Υπουργός και ο Υπουργός Ευρωβουλευτής!

Μετά από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υφυπουργού κ. Όθωνα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
Νομίζω ότι η επιχειρηματολογία του κ. Δένδια ενισχύει αυτά τα οποία είπα. Άρα λοιπόν εφόσον η Ν.Δ. έχει αυτήν την πάγια θέση να πάτε με 180. Βεβαίως, κ. Δένδια, θέλω να σας πω ότι η Ελλάδα δεν είναι εστιατόριο για παραγγελία a la carte. Εδώ είναι εάν τιμάτε το λόγο σας. Και για την συναίνεση δεν κάναμε μία κουβέντα. Είδα πόσο συναίνεσε το σύνολο του Λαϊκού κόμματος με τις αιτιάσεις, τις ενστάσεις και τις προτάσεις, τις οποίες κάνατε δια των πλέων επισήμων χειλιών του κόμματος σας. Μια ολόκληρη Ευρώπη, από την αριστερά, μέχρι το Λαϊκό κόμμα τις απέπεμψαν. Αυτό δεν σας βάζει σε μία λογική επεξεργασίας των πραγμάτων μήπως και κάποια πράγματα δεν είναι έτσι; Εμείς θέλουμε συναίνεση εις την σκέψη. Συναίνεση στην παραγωγή πολιτικής. Συναίνεση στις νοηματικές διαδρομές και βεβαίως η κατάληξη δεν μπορεί να είναι παρά η αλλαγή όλου αυτού του πλαισίου, που έρχεται με το ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως του ποιος είναι υπουργός Οικονομικών. Θέλουμε συναίνεση στην λογική επεξεργασία. Δυστυχώς σήμερα δεν προέχει, δεν προτάσσεται αυτό το γεγονός. Και εκεί λοιπόν βρίσκεται η κάμψη του πολιτικού λόγου και η ανάδυση της πλατείας.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ