Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.5.11

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ


Αθήνα, 6 Μαΐου 2011

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο τη "Σχεδιαζόμενη συρρίκνωση της κρατικής συμμετοχής στη ΔΕΗ κάτω του 51%", τόνισε τα εξής:


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ:
Πιο επίκαιρη ερώτηση δε γινόταν κ. Πρωθυπουργέ! Διαβάζω σήμερα πρωτοσέλιδο στην οικονομική εφημερίδα "ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ": "Γκρίνιες για "τζιτζιφιόγκους" και αψιμαχίες προκαλούν οι έλεγχοι της Τρόικας". "Κλείδωσε η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ παρά τις ενστάσεις". Επίσης, στις 2/5 ο Υπουργός σας, ο κ. Ρέππας στα ΝΕΑ σε συνέντευξή του, η κα Μπιρμπίλη, η κα Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Παπαουτσής, η κα Κατσέλη. Όλοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Το μισό υπουργικό σας συμβούλιο είναι αντίθετο. Έχουν θέση όλοι αυτοί οι Υπουργοί στην κυβέρνηση που διαφωνούν με τη δική σας επίσημη τοποθέτηση και άποψη για τη ΔΕΗ; Υπάρχει κρίση στην κυβέρνηση εσωτερική για το θέμα αυτό. Δε μιλάω για την Κοινοβουλευτική σας ομάδα, που ήδη ένας βουλευτής, ο κ. Αθανασιάδης έχει πει ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο εάν εμπεριέχει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
Και εν πάση περιπτώσει, να δούμε, αυτό το 17% γιατί το δίνετε; Τι θα εισπράξετε; 400 εκατ. ευρώ όπως διατείνονται οι άνθρωποι της ΓΕΝΟΠ; Εάν μιλούσαμε για 10 δις, για 5 δις, να το συζητούσαμε! Όχι όμως να δώσουμε τη ΔΕΗ για ψίχουλα. Και μάλιστα πρώτη-πρώτη! Ας δούμε πρώτα όλα τα υπόλοιπα και αφήστε τελευταία τη ΔΕΗ!
Όλοι πιστεύω συμφωνούμε σε αυτήν την Αίθουσα και ειδικά το ΠΑΣΟΚ που είναι ιστορικά υπέρ της διατήρησης της κρατικής προδιαγραφής της ΔΕΗ. Πείτε μας λοιπόν, αυτή η επιλογή είναι αποτέλεσμα δικής σας νοηματικής διαδρομής ή επιβολή της Τρόικα;

Απαντώντας στη μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κ. Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ:
Εάν μου έλεγαν σήμερα, ως δημοσιογράφος, να βάλω ένα τίτλο στην τηλεόραση στην ομιλία του Πρωθυπουργού, αυτός θα ήταν: "Βίντεο Αρχείου"! Αυτά που μας είπατε είναι φερμένα από το χθες και εάν είναι έτσι όπως μας τα είπατε πώς νομιμοποιούνται σήμερα όλοι αυτοί που διαφοροποιούνται από την κυβέρνηση; Και ιδιαίτερα η ίδια η Υπουργός Ενέργειας που λέει να διατηρήσουμε το 51% της ΔΕΗ, ενώ Υπουργός σας, που εκπροσωπεί την παράδοση στο ΠΑΣΟΚ, να δίνει συνέντευξη και να μιλάει για "τζιτζιφιόγκους"; Δημιουργείται έτσι μείζον ενδοκυβερνητικό θέμα. Βρίσκεστε σε πλήρη αποσύνθεση! Δηλαδή, ο παρακείμενος Υπουργός είναι προϊστάμενος "τζιτζιφιόγκων"; Ο Υπουργός Οικονομικών; Ωραίος τίτλος! Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από αυτήν σας την εξέλιξη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Δε μπορείτε να κρατήσετε το κράτος και καταφεύγετε σε πρακτικές που βλάπτουν το κράτος! Γνωρίζετε καλά ότι το 16% της ΔΕΗ το κατέχουν 3 μεγάλα funds στο Λονδίνο. Εάν δώσετε και το 17% τώρα και το πάρουν, πάνε στο 33%, όσο θα είναι δηλ. και το ποσοστό του κράτους. Μία η άλλη. Θα συμμετέχουν κι αυτοί στις αποφάσεις.
Ας δούμε τι συνέβη σε χώρες Βορειοευρωπαϊκές όταν συνέβη κάτι αντίστοιχο. Ανέβηκε η τιμή του ρεύματος 3 φορές! Εδώ έστω και κατά 50% να ανέβει η τιμή του ρεύματος, σας λέω εγώ, το αντέχουν τα νοικοκυριά που σήμερα 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας;
Επιπλέον, οι συνθήκες εδώ δεν είναι ίδιες με το Βέλγιο, την Ολλανδία. Εδώ έχουμε χιλιάδες νησιά και μπορεί αύριο να είναι ασύμφορο για τον επενδυτή που έχει ρίξει λεφτά να στείλει εκεί το ρεύμα. Είναι ζήτημα στρατηγικής σημασίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Τολμήστε και πράξτε αυτό που έκανε και το ΥΠΕΘΑ σε ένα μείζον θέμα που το απασχολούσε πρόσφατα. Φέρτε το σε διακομματική επιτροπή, με αυξημένη πλειοψηφία, να υπάρχει εξασφάλιση στην όποια απόφαση.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΗ:
Μιλάτε σήμερα για τους εκβιασμούς των συνδικαλιστών της ΔΕΗ. Σας λένε ότι θα κατεβάσουν για δύο ώρες το διακόπτη και σας ενοχλεί! Όμως, εσείς διδάξατε αυτές τις πρακτικές! Τέτοια σεμινάρια κάνατε στον προκάτοχο του κ. Φωτόπουλου, τον Μπάκουλη, όταν την περίοδο ’90-’93 κατέβαιναν οι διακόπτες. Και τώρα είστε εσείς θύματα αυτών των οποίων οι ίδιοι διδάξατε!

ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ:
Πρέπει να κάνετε βήματα σοβαρά και όχι υπό πίεση να πουλάτε! Αυτό είναι ξεπούλημα! Να πουλήσουμε κάτω από πίεση κάτι που φτιάχτηκε ακριβά και μας πήρε 60 χρόνια! Δεν πουλάς στην κρίση! Στην κρίση αγοράζεις. Πουλάς όταν βρίσκεται σε ανάκαμψη η οικονομία για να εξασφαλίσεις κάποια καλά λεφτά.
Έτσι δόθηκε και από τους άλλους ο ΟΤΕ ο οποίος σήμερα κερδίζει σε ένα χρόνο σχεδόν όσα έδωσαν τότε κάποιοι για να τον αποκτήσουν. Και να μας πείτε σοβαρά τι προσδοκάτε από το 17%. Ποιο το νούμερο;

ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ:
Το κόστος των τροϊκανών και την ευζωία τους στην Αθήνα την πληρώνει ο ελληνικός λαός! 450 εκατομμύρια δώσατε για το λειτουργικό κόστος για το Μνημόνιο, για παροχές τεχνογνωσίας σε συμβούλους κτλ. Σχεδόν δηλαδή όσα εξασφαλίσατε από το κόψιμο μισθών και συντάξεων! Να μην πετάτε έτσι ευκόλως τα λεφτά που γονατίζετε τον ελληνικό λαό για να τα πάρετε!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ MARFIN
Μιλήσατε για τα θύματα της Marfin: Όλοι έχουμε την ίδια οδύνη και θλίψη, όμως δεν αρκεί αυτό. Περιμένω να ακούσω τι έκανε η κυβέρνηση για τις οικογένειες των θυμάτων. Τι τους εξασφάλισε;

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Για το θέμα με το Στρος Καν, των τελευταίων ημερών, που ακούγεται ότι του είπατε πέφτει ο Καραμανλής και ερχόμαστε και υπήρχε μία προδικασία. Πείτε μας τι ακριβώς συνέβη για να μην κατηγορείστε εσείς ότι παίζετε με κρυφά χαρτιά και να μην γελοιοποιείται ο Έλληνας που σας εμπιστεύτηκε όπως σας εμπιστεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου!».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ