Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.5.11

Με επίκαιρη ερώτηση φέρνει ο Λευτέρης Αυγενάκης το θέμα στη Βουλή

Αθήνα, 16 Μαΐου 2011


 Πλήρης απαξίωση της Ιστορίας, των Θρησκευτικών
και της Πληροφορικής στο «νέο Σχολείο»
και αιφνιδιαστική κατάργηση Τμημάτων ΑΤΕΙ λίγο πριν τις Πανελλήνιες




«Το ζήτημα της υποβάθμισης του μαθήματος της Ιστορίας, της Πληροφορικής και των Θρησκευτικών στο πλαίσιο του «Νέου Σχολείου» φέρνει στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη, 17 Μαΐου, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με επίκαιρη ερώτηση προς την αρμόδια Υπουργό, κα. Α. Διαμαντοπούλου, η οποία και έχει προγραμματιστεί προς συζήτηση στις 18.30.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης αναμένεται να αναφερθεί στην ουσιαστική απαξίωση του μαθήματος της Ιστορίας, της Πληροφορικής, αλλά και των Θρησκευτικών στο πλαίσιο του «Νέου Σχολείου», γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση των μαθητών, των συλλόγων καθηγητών, αλλά των Συλλόγων Γονέων. Στο πλαίσιο αυτό, θα ζητήσει την αναθεώρηση της συγκεκριμένης απόφασης του Υπουργείου, καταδεικνύοντας τη σημασία του κάθε μαθήματος στην προσφορά ολοκληρωμένης και πολύπλευρης γενικής παιδείας.

Επιπλέον, θα κάνει λόγο για την αιφνιδιαστική κατάργηση Τμημάτων ΑΤΕΙ κυρίως από την Περιφέρεια της χώρας λίγες ημέρες πριν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις για την ουσιαστική υποβάθμιση του ρόλου και της προσφοράς των Τμημάτων της Περιφέρειας, εκθέτοντας ταυτόχρονα τις θέσεις και τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Τέλος, θα ασκήσει κριτική για τον άκομψο τρόπο και χρόνο της κατάργησης των Τμημάτων».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ