Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

11.4.11

Αθήνα 7 Απριλίου 2011
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας,
κ. Ιωάννη Διαμαντίδη
ΘΕΜΑ: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου


Σας υποβάλλω ως αναφορά το αριθμ. 4585/1.4.2011 έγγραφο του Δήμου Λήμνου, στο οποίο αναφέρονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί από το διαρκώς επιδεινούμενο ακτοπλοϊκό πρόβλημα.
Όπως αναφέρεται και στο έγγραφο, η τροπολογία του Σεπτεμβρίου του 2010, η οποία έδωσε άλλα δύο χρόνια περιθώριο στις ναυτιλιακές εταιρείες που είχαν δωδεκαετή σύμβαση, να αλλάξουν τα πολύ παλιά πλοία τους, προκάλεσε την αγανάκτηση του ίδιου του Πρωθυπουργού, κατά την επίσκεψή του στη Λήμνο τον Οκτώβριο του 2010, ο οποίος έδωσε εντολή να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία που έχει ανακύψει για τη Λήμνο.
Οι προτάσεις που υποβάλλει ο Δήμος Λήμνου είναι απολύτως δικαιολογημένες και θα βοηθήσουν το νησί στην αναπτυξιακή του πορεία και στην άρση της απομόνωσης που συνεπάγεται η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση.
Οι προτάσεις αυτές αφορούν:
• την ποιοτική αναβάθμιση των πλοίων
• την έγκαιρη ανακοίνωση των θερινών δρομολογίων
• τη νέα προκήρυξη διαγωνισμού για τη δρομολογιακή γραμμή Κύμη-Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο Καβάλα
• Την προσθήκη και του λιμανιού της Μύρινας στο θερινό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σίγρι-Χίος-Σάμος-Κάλυμνος-Κώς-Ρόδος
• Τον καθορισμό λογικών τιμών εισιτηρίων


Ο Βουλευτής ν. Λέσβου

Σπύρος Γαληνός
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ