Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

10.2.11

* Προς Αξιότιμον Πρόεδρον της Βουλής των Ελλήνων * Εκφράζοντας την οργή και αγανάκτηση όλων των μελών της Ένωσής μας, η οποία λειτουργεί νομίμως από το 1935

Προς
Αξιότιμον Πρόεδρον
της Βουλής των Ελλήνων
Κοινοποίηση:
1) Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου
2) Ομοσπονδία Τύπου Ελλάδος
Αθήνα, 31/1/2011


Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Εκφράζοντας την οργή και αγανάκτηση όλων των μελών της Ένωσής μας, η οποία λειτουργεί νομίμως από το 1935, θέτουμε υπ’όψιν Σας τα εξής:
Για πρώτη φορά από της ιδρύσεως της Ενώσεώς μας, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα της στρατιωτικής δικτατορίας, δεν επετράπη η είσοδος στη Βουλή των Ελλήνων δημοσιογράφου, τακτικού μέλους της ενώσεώς μας, στις 24/1/2011 για την άσκηση του λειτουργήματός του, παρά το γεγονός ότι επέδειξε την νομίμως θεωρημένη επαγγελματική δημοσιογραφική του ταυτότητα.
Ως Πρόεδρος της Ενώσεως διαμαρτυρήθηκα έντονα στα αρμόδια αστυνομικά όργανα της Βουλής και μου ανέφεραν ότι υπάρχει προφορική εντολή από συνεργάτη σας και συγκεκριμένα από τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Βουλής κ. Μάκο, να μην επιτρέπεται η είσοδος μόνο στα μέλη της ΕΣΑΤ.

Κύριε Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε η αρχαιοτέρα Ένωση Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (ΕΣΑΤ) υπηρετεί αδιάκοπα την Ελευθεροτυπία και την Δημοκρατία από της ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα.
Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας με εντολή του δικτάτορα Παπαδόπουλου διαλύθηκε η συγκεκριμένη ένωση, στερήθηκε η δημοσιογραφική ιδιότητα των μελών της και δημεύθηκε η περιουσία της, επειδή ήταν αντίθετη στους σκοπούς και το έργο της χούντας και αγωνιζόταν μαζί με χιλιάδες άλλους αγωνιστές, για την επαναφορά του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και την επαναλειτουργία της Βουλής των Ελλήνων.
Από τη μεταπολίτευση η Ένωσή μας (ΕΣΑΤ) επανεγράφη στο Βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών και συνεχίζει μέχρι σήμερα τη συνδικαλιστική της δράση. Αντίθετα άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας, τις οποίες η Βουλή σήμερα τιμά ιδιαίτερα, έστελναν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην Κυβέρνηση του δικτάτορα Παπαδόπουλου και την υπηρέτησαν με ιδιαίτερη αφοσίωση από την αρχή έως το τέλος.

Κύριε Πρόεδρε,
Ενέργειες όπως οι παραπάνω εκ μέρους συνεργατών σας υπονομεύουν τον κοινοβουλευτισμό, την δημοκρατία και τον θεσμό τον οποίο επάξια υπηρετείται. Ως φαίνεται συγκεκριμένοι συνεργάτες σας θέλουν να τιμωρήσουν με τις ενέργειές τους την ένωσή μας, επειδή αγωνίστηκε για την επαναλειτουργία του κοινοβουλίου, ενώ αυτοί απολαμβάνουν απλόχερα προνόμια και άλλα ωφελήματα.

Κύριε Πρόεδρε,
Για την ίση μεταχείριση των επαγγελματικών δημοσιογραφικών ενώσεων, παρακαλούμε να δώσετε ο ίδιος εντολή, ώστε να επιτρέπεται η είσοδος στη Βουλή των Ελλήνων στα μέλη της ενώσεώς μας, με την επίδειξη στα αρμόδια αστυνομικά όργανα της επαγγελματικής δημοσιογραφικής τους ταυτότητας, για την διευκόλυνση της ασκήσεως του λειτουργήματός τους.
Είμεθα βέβαιοι ότι θα αποκαταστήσετε την αδικία εις βάρος της ενώσεώς μας, και παρακαλούμε όπως μας τηρήσετε ενήμερους των ενεργειών σας.

Εντολή Διοικητικού Συμβουλίου
Με τιμή
Ο Πρόεδρος


Γεράσιμος Γ. Καραβίας



Συνημμένα:
1) Υπ’ αριθ. 4092/1985 αμετάκλητη απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
2) Υπ’ αριθ. 531/1988 έγγραφο Γενικού Γραμματέα Τύπου.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ