Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.1.11

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ κ. Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2011
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ κ. Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άδ. Γεωργιάδης, στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης που κατάθεσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την «Κάρτα του Πολίτη», τόνισε τα εξής:



«κ. Υπουργέ, είστε το κόμμα που, κατά την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησής του, είχε προκαλέσει σύγκρουση στην κοινωνία για την αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Βασικό σας επιχείρημα ήταν τα προσωπικά δεδομένα και μερίδα πολιτών με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις που θίγονταν από την υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος.
Η κυβέρνησή σας τώρα είναι έκθετη ως προς την κάρτα του πολίτη. Ερωτώ: Πώς θα σεβαστείτε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις χιλιάδων Ελλήνων που αισθάνονται προσβεβλημένοι από την κάρτα του πολίτη; Έχουμε τις αντιδράσεις πολλών ιεραρχών, όπως ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Πειραιώς Σεραφείμ κ.ά. που έχουν δηλώσει ότι θα αρνηθούν την παραλαβή της κάρτας και καλούν και το ποίμνιό τους να κάνει το ίδιο.
Τι θα κάνετε πάνω σε αυτό; Θα πείτε δε με ενδιαφέρει ή θα επανεξετάσετε το ζήτημα και θα δώσετε το δικαίωμα τουλάχιστον της προαιρετικής παραλαβής και χρήσης της κάρτας;»

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Ι. Ραγκούση, ο κ. Άδ. Γεωργιάδης είπε τα εξής:

«Ζούμε στην εποχή του Wikileaks. Πιστεύετε, κ. υπουργέ, ότι το State Department ή κολοσσιαίες διεθνείς τράπεζες που τώρα μαθαίνουμε όλα τα απόρρητα δεδομένα τους, δεν είχαν τις απαιτούμενες ασφαλιστικές δικλίδες; Ή μήπως πιστεύετε ότι εσείς θα έχετε καλύτερες δικλείδες ασφαλείας από αυτούς στην κάρτα;
Οποιοδήποτε ψηφιακό μέσο σήμερα μπορεί να παραβιαστεί από έναν ικανό χάκερ. Δε μπορείτε να παράσχετε 100% ασφάλεια, γιατί δεν υπάρχει. Σας επισημαίνω ότι το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε οδηγία προς τους Γερμανούς διπλωμάτες να μην χρησιμοποιούν την αντίστοιχη αυτή κάρτα για λόγους ασφαλείας.
Εμείς ως κόμμα δεν θα δεχτούμε ποτέ αυτή την κάρτα και καλούμε και τους ψηφοφόρους μας να μην το κάνουν.
Αυτή η κάρτα είναι μία πρόκληση στις θρησκευτικές πεποιθήσεις χιλιάδων πολιτών και πρέπει να δοθεί τουλάχιστον το δικαίωμα προαιρετικής χρήσης στους πολίτες. Ειδάλλως θα προκαλέσει τρομακτικές αντιδράσεις. Για πολλούς είναι κάτι αντίστοιχο με τα σκίτσα του Μωάμεθ που έβγαλαν σε όλο τον κόσμο 2 δισεκατομμύρια μουσουλμάνους στο δρόμο.
Θέλουμε, τέλος, τη δέσμευση της κυβέρνησης πως θα ακούσει της ενστάσεις μιας σειράς Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδας και τις ενστάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Ο καθένας πρέπει να αποφασίζει μόνος του για το εάν θα την παραλάβει, αναλογιζόμενος τους κινδύνους. Η κάρτα πρέπει να είναι τουλάχιστον προαιρετική, εάν την προχωρήσετε τελικά, ειδάλλως θα ανοίξετε μεγάλη πληγή στην κοινωνία».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ