Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.11.10

ΕΡΩΤΗΣΗ 19.11.2010 Προς τους κ.κ. Υπουργούς - Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων - Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΘΕΜΑ:«Με αναστολή της λειτουργίας τους κινδυνεύουν τα νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αιγηνίτειο»

 Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΘΕΜΑ:«Με αναστολή της λειτουργίας τους κινδυνεύουν τα νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αιγηνίτειο»







ΕΡΩΤΗΣΗ

19.11.2010

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

- Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης



ΘΕΜΑ:«Με αναστολή της λειτουργίας τους κινδυνεύουν τα νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αιγηνίτειο»





Με διακοπή της λειτουργίας τους απειλούνται τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», λόγω έλλειψης χρηματοδοτήσεων.

Τα δύο νοσοκομεία που υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας, είναι και αυτά θύματα των περικοπών στα Πανεπιστήμια αφού η επιχορήγηση τους έχει μειωθεί κατά 30% με αποτέλεσμα η αναστολή της λειτουργίας τους να είναι προ των πυλών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η κατάσταση πλέον είναι τραγική ενώ τα αλλεπάλληλα διαβήματα προς το Υπουργείο Παιδείας δεν έχουν εισακουσθεί.

Ειδικά στο «Αρεταίειο», που είναι εξειδικευμένο νοσοκομείο με εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις, το πρόβλημα είναι οξύτερο με τον αριθμό των ιατρικών πράξεων να ακολουθεί φθίνουσα πορεία, πράγμα που εκτός από τις συνέπειες που έχει στην υγεία των πολιτών έχει σοβαρές επιπτώσεις και στην ποιότητα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των φοιτητών.

Εκτός από την περικοπή της χρηματοδότησης και το ότι καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί προκειμένου να γίνει ρύθμιση των χρεών προς τους προμηθευτές το πρόβλημα για το νοσοκομείο εντείνεται και από τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού αφού λόγω της παύσης των διορισμών και των συνταξιοδοτήσεων υπάρχουν κενές θέσεις της τάξης του 40% με αποτέλεσμα να μην μπορούν καν να λειτουργήσουν τα εργαστήρια παρότι είναι εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο «Αιγινήτειο» νοσοκομείο με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων να κάνουν λόγο για αδιέξοδο αφού η χρηματοδότηση του νοσοκομείου για την παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης σε απόρους ασθενείς έχει σταματήσει από το 1999 και στο νοσοκομείο οφείλεται ποσό περίπου 10 εκατ. ευρώ. Έτσι, το νοσοκομείο αναγκάζεται να καλύπτει αυτά τα έξοδα από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου σε βάρος άλλων δαπανών, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις αμοιβές και εφημερίες των ειδικευόμενων ιατρών που αρνείται να πληρώσει το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα φαίνεται ότι αποτελεί απόφαση το κλείσιμο του μικροβιολογικού εργαστηρίου τους επόμενους μήνες.



Επειδή τα δύο νοσοκομεία οδηγούνται σε μαρασμό και απαξίωση του έργου τους ενώ υπάρχει ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους

Επειδή η κυβέρνηση σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές του Δ.Ν.Τ. και της τρόικας προχωρεί στην απαξίωση και την καταβαράθρωση του Συστήματος Υγείας



Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:



1. Ποια μέτρα και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος θα ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των εν λόγω νοσοκομείων και να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες του στον πολίτη;

2. Πότε, επιτέλους, προτίθεται το Υπ. Υγείας να προχωρήσει στην καταβολή των δεδουλευμένων των ειδικευόμενων ιατρών;





Οι ερωτώντες Βουλευτές





Κριτσωτάκης Μιχάλης





Μουλόπουλος Βασίλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ