Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.9.10

Ερώτηση Προς την αξιότιμη Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Θέμα: «Αναδιάρθρωση τιμολογίων της ΔΕΗ»

Με καταιγισμό ερωτημάτων πιέζει την υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Αστέριος Ροντούλης, προκειμένου να ανοίξει τα χαρτιά της για καυτά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα τιμολόγια της ΔΕΗ και αφορούν χιλιάδες καταναλωτές.


Ερώτηση
Προς την αξιότιμη Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Θέμα: «Αναδιάρθρωση τιμολογίων της ΔΕΗ»
Η Κυβέρνηση λέγεται ότι αναμένει την τελική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), προκειμένου να προχωρήσει στην επιβολή αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Κατά περίεργο, όμως, τρόπο η ΡΑΕ αναβάλλει από βδομάδα σε βδομάδα τη διαμόρφωση της τελικής της εισήγησης προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Έτσι καθίσταται σαφές ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει να μετακυλιστεί ο χρόνος εφαρμογής των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ώστε αυτές να μην συμπέσουν με την περίοδο προ των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, πράγμα που ευλόγως θα είχε αρνητικό αντίκτυπο για τους κεχρισμένους από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υποψηφίους.
Παρόλα αυτά, όλοι γνωρίζουν ότι η ΔΕΗ θα προχωρήσει στη μείωση των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος για τους πολύ μεγάλους καταναλωτές (π.χ. Σούπερ Μάρκετ), ενώ θα κλιμακώσει υπέρμετρα τις τιμές των τιμολογίων για τους καταναλωτές με πολύ χαμηλή ή χαμηλή κατανάλωση.
Επειδή, λοιπόν, επίκειται ο κίνδυνος να τιναχτούν στον αέρα οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών με τις αναμενόμενες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα.
Συνεπώς, ερωτάται η κ. Υπουργός:
1. Πότε θα ξεκινήσει η αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ;
2. Ποιο θα είναι το ποσοστό αύξησης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος;
3. Ποιο θα είναι το ποσοστό αύξησης στην τιμή του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος;
4. Πως θα πληρωθούν από τη ΔΕΗ οι αυξημένες επιβαρύνσεις που από το 2013 θα τις επιβληθούν από την Ε.Ε., λόγω των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος που προέρχεται από την καύση λιγνίτη;
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ