Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

20.5.10

Ροντούλης στη Βουλή: «Κάτω τα χέρια από το φούρνο της γειτονιάς»

Ροντούλης στη Βουλή: «Κάτω τα χέρια από το φούρνο της γειτονιάς»
«Ο ΛΑ.Ο.Σ. αντιτίθεται με σφοδρότητα στην ρύθμιση του Υπουργείου, αναφορικά με το ζήτημα του bake off. Θεωρούμε ότι, ο νόμος του 2007 ήταν ένας νόμος ισορροπημένος, που προήλθε μετά από μακροχρόνιες επαφές, διαβουλεύσεις, συζητήσεις με την ομοσπονδία αρτοποιών και νομίζω ότι, έγινε δεκτός και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 



Άρα, λοιπόν, όλοι αντιλαμβανόμαστε τι έγινε στη συνέχεια και φθάνουμε σε μια τροποποίηση του νόμου. Προφανώς, υπήρξαν κάποια lobbies, που πίεσαν σε επίπεδο Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε τροποποίηση του νόμου και πάνω σε αυτή τη διαδικασία τροποποίησης η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν «ύψωσε το ανάστημά της». Εκεί, η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν «έδωσε μάχη», προκειμένου να διασφαλίσει τον νόμο, που η ίδια ψήφισε το 2007. Άρα, λοιπόν, εμείς αντετιθέμεθα σε αυτήν την τροποποίηση, απορρίπτοντας το επιχείρημα, ότι στοχεύει στην απελευθέρωση της αγοράς ψωμιού, η οποία θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της μείωσης της τιμής του», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Ροντούλης μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Το βασικό επιχείρημα, ότι η απελευθέρωση της αγοράς του ψωμιού με το bake off, το προψημένο –το κατεψυγμένο, για να καταλαβαινόμαστε, γιατί κάποιοι ζητάνε να χαρακτηριστεί παραπλανητικά και ως φρεσκοψημένο- θα οδηγήσει και στη μείωση της τιμής του ψωμιού, καταρρίπτεται από έρευνα η οποία δείχνει, ότι η τιμή του ψωμιού είναι φθηνότερη στους φούρνους της γειτονιάς από ότι είναι στα σούπερ μάρκετ.
Πρόκειται, λοιπόν, για μια ρύθμιση που θα ανοίξει την όρεξη σε κάποιους και θα πλήξει ένα υγιέστατο κλάδο που έχει κάνει υψηλότατες ίδιες επενδύσεις στη χώρα χωρίς να μπαίνει σε προγράμματα επιδότησης ή σε αναπτυξιακούς και επενδυτικούς νόμους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια πολυάριθμων θέσεων εργασίας.
Θεωρούμε, λοιπόν, ότι θα πρέπει να το δούμε με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα αυτό και να το συζητήσουμε. Κατανοώντας την πίεση που ασκείται στο Υπουργείο από την πλευρά της Ευρώπης, θεωρούμε ότι ως Εθνική Αντιπροσωπεία και ως Κυβέρνηση μπορούμε να διατυπώσουμε με κατάλληλα επιχειρήματα μια αντίθετη άποψη που θα οδηγήσει στη διατήρηση του νόμου του 2007».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ