Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

13.4.10

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός, για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα κρίσιμα αυτά ζητήματα. Η Γ. Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Πρωθυπουργό
Τα δημοσιεύματα για τον διαχωρισμό του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό, όπως και το έγγραφο του Αμερικάνου διοικητή του Νατοϊκού Αεροπορικού στρατηγείου της Σμύρνης που κηρύσσει το Αιγαίο ως «γκρίζα ζώνη»



καθώς επίσης και οι θέσεις που θεωρούν ότι οι Ελληνοτουρκικές συζητήσεις, για τις διαφορές των δυο χωρών ξεπερνούν το θέμα της υφαλοκρηπίδας, προκαλούν έντονες ανησυχίες.
Επί της ουσίας είναι εξελίξεις που θίγουν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και διαμορφώνουν επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή. Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τα ταξίδια του Πρωθυπουργού στη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ δεν μπορούν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες του λαού, γιατί δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα.
Οι ανησυχίες εντείνονται για τα ανταλλάγματα που φαίνεται ότι έδωσε η Κυβέρνηση σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και υπέρ της προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.
Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει το λαό τι δεσμεύσεις ανέλαβε στις αξιώσεις των ΗΠΑ στο Αιγαίο, όσον αφορά την συνεκμετάλλευση του πετρελαίου από την Ελληνική και την Τουρκική πλουτοκρατία, την ένταξη του Αιγαίου στο σχεδιασμό της «αντιπυραυλικής ασπίδας» και στην αξίωση για την νομιμοποίηση των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο. Καθώς επίσης και ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε σχετικά με το «Κυπριακό».
Η κυβέρνηση πρέπει επίσης να ενημερώσει το λαό για το ρόλο που ανέλαβε για πιο ενεργητική στήριξη των συμφερόντων των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου και την χρησιμοποίηση της FYROM ως χώρα προτεκτοράτου τους για να ελέγχονται από τα αμερικανικά κεφάλαια οι πλουτοπαραγωγικές πηγές και οι δρόμοι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Είναι φανερό ότι η εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών ομίλων στην περιοχή, εγκυμονεί νέους κινδύνους και βρίσκεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των λαών της περιοχής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός, για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα κρίσιμα αυτά ζητήματα.


Η Γ. Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ