Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

10.2.10

Ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Άγγελος Μανωλάκης

Νέο Μουσείο στην Αρχαία Κόρινθο.
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ





Κύριε Υπουργέ, το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, το οποίο δημιουργήθηκε το 1931, έχει κλείσει προ πολλού τον ιστορικό του κύκλο και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σήμερα και να παρουσιάσει με σύγχρονο τρόπο την πληθώρα των εκθεμάτων του. Οι ανασκαφές, που έγιναν για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, έχουν φέρει στην επιφάνεια χιλιάδες ευρήματα μεγάλης ιστορικής αξίας και τα έργα στην διάνοιξη της Νέας Εθνικής Οδικής Κορίνθου - Πατρών θα εντείνουν τις πιέσεις για προστασία και ανάδειξη των νέων ευρημάτων.

Ήδη στους αποθηκευτικούς χώρους του Μουσείου υπάρχουν χιλιάδες αξιόλογα αντικείμενα μέσα σε κιβώτια, τα οποία ποτέ δεν έχουν εκτεθεί στις προθήκες του Μουσείου και ούτε πρόκειται να εκτεθούν, εφόσον η μεγάλη αυτή πολιτιστική κληρονομιά περιορίζεται στα όρια του υπάρχοντος Μουσείου.

Δυστυχώς, ο ευρύτερος αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Κορίνθου, βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία και επιβάλλεται να δημιουργηθεί ένα νέο σύγχρονο Μουσείο, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές έκθεσης για όσο το δυνατόν περισσότερα αρχαιολογικά ευρήματα και να αποτελεί πόλο έλξης του κοινού στο τόσο σημαντικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου.



ΕΡΩΤΑΤΑΙ O ΥΠΟΥΡΓΟΣ



Εάν είναι στις προθέσεις σας να προχωρήσετε στην ανέγερση νέου Μουσείου στην Αρχαία Κόρινθο.



Αθήνα, 08.02.2010 ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ