Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

13.2.10

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα, και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σημειώθηκε στη Βουλή με επίκεντρο, τόσο τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, όσο και την εξέλιξη εκποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ο κ. Ρέππας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα σχετικά με τους εργαζόμενους στην πρώην ΟΑ, επανέλαβε ότι ως τις 15 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις μετατάξεις των περίπου 2.400 εργαζομένων, που καταθέσεις τις σχετικές αιτήσεις.



«Για τον σκοπό αυτό, οι τρεις ειδικές επιτροπές, που είχαν συσταθεί, εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να ολοκληρώσουν έγκαιρα το έργο τους», είπε ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για τις αποζημιώσεις τους και ότι θα καταβληθούν οι συντάξεις τους.

Εξάλλου, απηύθυνε αυστηρό μήνυμα με αφορμή την ανακοίνωση των εταιριών MIG και Aegean ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για πιθανή μελλοντική συνεργασία «Olympic air» - «Aegean Airlines», προειδοποιώντας ότι «η κυβέρνηση, την κατάλληλη στιγμή, αν χρειαστεί, θα πει τον δικό της πολιτικό λόγο».

Από την πλευρά του, ο κ Τσίπρας επέκρινε τα μέτρα της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για «αθέτηση όλων των προεκλογικών της δεσμεύσεων» και ζήτησε την άμεση κύρωση της νομοθετικής πράξης για τους εργαζομένους στην ΟΑ, επιρρίπτοντας «εγκληματικές ευθύνες» και στα δύο μεγάλα κόμματα.

«Όσο και αν προσπαθείτε να ρίξετε την ευθύνη στη ΝΔ, το έγκλημα είναι διαχρονικό. Και η αυλαία αυτού του εγκλήματος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ -ΝΔ πέφτει με τον περίφημο γάμο των δύο ανταγωνιστών, που πριν λίγο καιρό πάνω στο πτώμα της Ολυμπιακής, έκαναν τις αερομαχίες τους, ενώ τώρα, παντρεύονται με τις ευλογίες της κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Ρέππας υποστήριξε ότι οι ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση της ΝΔ, που «εκποίησε έναντι πινακίου φακής» την ΟΑ, αφού προηγουμένως επιχείρησε συστηματικά να την απαξιώσει.

Τόνισε ακόμη ότι «σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν υπάρχει περιθώριο για ρυθμίσεις, που διαρριγνύουν την κοινωνική συνοχή», επέκρινε όσους αρκούνται μόνον στη κριτική και πρόσθεσε ότι «ευθύνη και στόχος της κυβέρνησης είναι, όχι να κερδίσει εφήμερες εντυπώσεις, αλλά το παρόν και το μέλλον της χώρας».

«Ευτυχώς που νομιμοποιήσατε το μαύρο χρήμα και θα έρθουν πίσω τα λεφτά της Ζίμενς. Μόνο που δεν θα πάνε στα χέρια των φορολογουμένων, αλλά στις τσέπες των τραπεζών», αντέτεινε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν ενδιαφέρεται και δεν ασχολείται με το κοινωνικό έλλειμμα, που υπάρχει, αλλά μόνον με το δημοσιονομικό».

«Οι εργαζόμενοι δεν είναι στατιστική, αλλά άνθρωποι με ανάγκες και δεν μπορεί να τους πετάτε στο δρόμο. Μη λέτε ότι δεν έχετε σάλιο. Λεφτά βρίσκετε για να πάρετε φρεγάτες. Δεν μπορεί να ξεχνάτε όσα υποσχεθήκατε στους εργαζόμενους και να αποφασίζετε να ακυρώσετε τις ζωές τους. Αποφασίστε σε ποια πλευρά του λόφου είστε. Με την κοινωνία, ή τα μεγάλα συμφέροντα;» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε: «Εμείς επιλέξαμε με ποια πλευρά (σσ. είμαστε). Με τους Έλληνες εκείνους, που μας εμπιστεύτηκαν και μας ψήφισαν. Θα ανταποκριθούμε με αίσθημα ευθύνης έναντι όλων των εργαζομένων ανάμεσα τους και των εργαζομένων στην ΟΑ. Και θα κάνουμε όλες τις ενέργειες για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί από τη χρεοκοπία, που οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση του χθες».

Σημείωσε δε: «Αν ήταν ποτέ η δική σας παράταξη κυβέρνηση και εσείς πρωθυπουργός και είχατε αυτή την προτεραιότητα, να αντιστρέψετε την πώληση της ΟΑ, τότε οι Έλληνες θα αισθάνονται μάλλον ανακούφιση, για το πώς έταξαν κάθε κόμμα στη θέση του».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ