Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

8.12.09

Ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στην νήσο Ανάφη.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. κ. Υπουργούς:
Προστασίας του Πολίτη
• Οικονομίας , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
• -Πολιτισμού και Τουρισμού

Θέμα : Ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στην νήσο Ανάφη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αποτελεί μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων, των συλλογικών φορέων καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης της νήσου Ανάφης, η ίδρυση και λειτουργία Λιμενικού Σταθμού στην νήσο Ανάφη. Από τους ανωτέρω φορείς, για την αναγκαιότητα της ίδρυσης και λειτουργίας του Λιμενικού Σταθμού, αναφέρεται ότι:
• Η Ανάφη είναι ένα νησί απομακρυσμένο, με αυξημένη τουριστική κίνηση την καλοκαιρινή περίοδο και η απουσία λιμενικού οργάνου για την επιβολή της τάξης στο λιμάνι προσβάλει την τουριστική εικόνα της χώρας για την αταξία που παρατηρείται σε περιόδους αυξημένης κίνησης στο λιμάνι.
• Η απομακρυσμένη θέση του δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους, λόγω του αυξημένου αριθμού λαθρομεταναστών που αποβιβάζονται κατ’έτος στην περιοχή.
• Το τελευταίο γεγονός της 27ης Οκτωβρίου 2009,όταν στην βραχονησίδα ‘ΜΑΚΡΥΑ’ νότια της Ανάφης αφέθηκαν από δουλεμπόρους 39 μετανάστες , οι οποίοι παρέμειναν για αρκετές ημέρες άγνωστοι, μέχρις ότου αναγνωρισθούν από διερχόμενο πλοίο και μεταφερθούν στην Σαντορίνη , μαρτυρά την έλλειψη επαρκούς παρακολούθησης και φύλαξης της περιοχής από την πολιτεία.
Επίσης για την στήριξη της λειτουργίας του Λιμενικού Σταθμού η κοινότητα Ανάφης δηλώνει ότι παραχωρεί χώρο για την στέγαση του.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
• Ποια είναι η θέση τους για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή, λόγω της έλλειψης του Λιμενικού Σταθμού;
• Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για τη δημιουργία αυτού , ώστε να εξασφαλισθεί ευταξίας στο λιμάνι κατά την τουριστική περίοδο και να υπάρχει κλίμα ασφάλειας για τους κατοίκους της περιοχής;
8-12-2009
Ο ερωτών βουλευτής
Φώτης Κουβέλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ